goshas3 Re: Farbowanie włosów... 07.04.05, 12:02 Docierają do mnie sprzeczne informacje. Niektórzy lekarze twierdzą,że w pierwszym trymestrze absolutnie nie wolno,bo chemia może zaszkodzić dziecku,a najlepiej to przez cała ciążę sie powstrzymać. To przesąd czy prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: Farbowanie włosów... 07.04.05, 12:06 Sama nie wiem, ale na razie chucham na zimne i ograniczam się jedynie do szamponów. Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: Farbowanie włosów... 07.04.05, 12:10 Wiesz, co lekarz to opinia. Ja spotkałam się osobiście z opinią, że farbować można, ale łagodnymi farbami, bez amoniaku (najlepiej szamponami) bo wtedy się nie nawdychasz trujących oparów. I że lepiej zrobić pasemka, niż farbować całą głowę bo wtedy farba nie ma kontaktu ze skórą głowy. W pierwszym trymestrze radziłabym powstrzymać się od farbowania, a potem... sama zdecydujesz. Znam dziewczyny co się farbowały i zdrowe dzieci urodziły. Nowoczesne farby są podobno nieszkodliwe. Ja osobiście nie będę się w ogóle farbować podczas ciąży, żeby nie ryzykować. Specjalnie dlatego, dwa miesiące przed ciążą wróciłam do naturalnego koloru. pozdrawiam, patka Odpowiedz Link Zgłoś
goshas3 Re: Farbowanie włosów... 07.04.05, 12:21 w zasadzie i tak miałam ochotę na zmiane fryzury będzie cięcie Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: Farbowanie włosów... 09.04.05, 21:16 Moj gin powiedzial ze lepiej nie, ale jak tam bardzo bede chciala to moge jakims szamponem koloryzujacym. I tu tez nie chodzi tylko o kontakt ze skora ale rowniez o zapach. marcia i blizniaki 7tc Odpowiedz Link Zgłoś