Dodaj do ulubionych

kopie wysoko!!

13.05.05, 15:55
Hej hej, własnie zaczeliśmy 24tydzien i... mój maluch wczoraj kopnął mnie i
to tak, że aż przeklęłam smile) i sama podskoczyłam, a wszyscy spojrzeli na mnie
jak na ufo smile. Cios był na wysokości pempka po lewej stronie, a dziś... dziś
brzuszek mi się ruszał ale ciut wyżej smile i to kilka razy smile) czyżby mały był
już tak wysoko?? nono smile
Obserwuj wątek
    • mloda25 Re: kopie wysoko!! 13.05.05, 16:26
      Mmie tez wczoraj moja malenka kopala w pepek i caly brzuch mi falowal i musze
      powiedziec ze te kopniaki na dole byly troche przyjemniejsze niz te wyzej ale
      i tak lubie jak mnie kopie.(24tydz.)
      • asia9617 Re: kopie wysoko!! 13.05.05, 16:48
        Ale macie fajnie, ja zaczełam 22tc. maleństwo mnie kopie ale w podbrzuszesmile ale
        ciesze się każdym kopniaczkiemsmile

Sciskam was i wasze maleństwasmile
    • kaminia76 Re: kopie wysoko!! 13.05.05, 16:52
      hej
      my konczymy z Kuba 24 tc jutro wskakujemy juz w 25smile))) musze powiedziec ze
      harce mojego Malego tez mnie wprawiaja w oslupieniesmile)) od kilku dni brzuch
      doslownie podskakuje i faluje, czuje co on tam wyprawia, rprzekreca sie, robi
      fikolki az czasem nie jest to zbyt mile jak np kopnie w pechcerz moczowysmile))
      ale i tak uwielbiam to uczucie kopania, tupania i robienia fikolkow przez
      niegosmile
      a z ta wysokoscia to sie zgadza, Kubus kopie mnie wokol pepka i ciut wyzej a
      czasem to jednoczesnie na gorze , na dole i po bokach, wszystkim czym moze
      kopie matkesmile)))
      pozdrawiamy
      kaminia i Kubuś koniec 24tc
    • smeagoul Re: kopie wysoko!! 15.05.05, 14:01
      Ja dziś zaczęłam 21 tydzień i od kilku dni dzidzia też kopie mnie na wysokości
      pempka lub tuż pod nim. i zykle czuje tez po lewej stronie.
      no chyba dzidzia idzie wyżejsmile
      Ania i moja 21 tyg.Kruszynka
      • jjulita Re: kopie wysoko!! 15.05.05, 16:13
        Wg podręcznika do ginekologii...
        Wysokość dna macicy w końcu 20 tyg 2 palce poniżej pępka, w końcu 24 tyg. na wysokości pępka, w końcu 28 tyg. 2-3 palce powyżej pępka, w końcu 32 tyg. w połowie między pępiem a wyrostkie mieczykowatym, w 36 tyg. przylega do łuków żebrowych(najwyższe położenie dna macicy), w 40 tyg. 1-2 palce poniżej łukó żebrowych.
        Czyli wszystko się zgadza : )). Ja już się nie mogę doczekać takich kopniaczków w wątrobę- choć tymi w pęcherz, okolice pępka też się strasznie cieszę.
        • mag-da Re: kopie wysoko!! 21.05.05, 09:48
          A mnie kopie z boku, też gdzieś na wysokośco pępka. To cudowne uczucie niestety
          jest chyba tylko dla mnie jak mój mąż przykłada rękę to cisza.
          • smeagoul Re:mag-da 22.05.05, 09:16
            Hej! u mnie jest taka sama sytuacja, czasem kopie tak że brzuch się podnosi a
            jak zawołam męża to nagla cisza na morzu-jak dotąd tylko raz poczuł kopniaka na
            swej dłoni. i to tylko 1 bo chyba znów bobo zorientowało się że to nie moja
            ręka hihismile
            Pozdrawiam Ania i lilypie.com/days/050925/4/0/1/+1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka