Dodaj do ulubionych

opalanie?? :)

16.05.05, 12:53
pogoda obrzydliwa, a mi się marzy słońce i opalanie buzi, nóg. Co o tym
myślicie?? Czy faktycznie jest to ryzykowne (plamy) i niebezpieczne
(przegrzanie)?? Nie chodzi mi o całodzienne leżenie plackiem na słońcu z
gołym brzuchem ale o spacery i wystawianie ise na krótkie sesje na taras, na
plażę?? Tak bym chciała wkońcu mieć ładny kolor smile
Obserwuj wątek
    • ilonaak Re: opalanie?? :) 16.05.05, 13:04
      Ja sie opalam. Robie duzo w ogrodku, ktory jest caly dzien w sloncu wiec chcac
      nie chcac caly czas jestem na sloncu (o ile ono jest). Smaruje sie kremem z
      filtrem a brzuch zakrywam. Buzia mi sie juz troche opalila zadnych plam nie
      zauwazylam. Mam duzo piegow, moze dlatego wink
    • aloiram_m Re: opalanie?? :) 16.05.05, 13:27
      ja co prawda jeszcze nie miałam możliwości skorzystać z uroków slońca, ale mam
      zamiar. Właśnie tak jak piszesz, z umiarem. Czytałam w jakiejś dzieciowej
      gazecie, że jest to nawet korzystne ze względu na to, że wytwarza sie witamina
      D i dziecko korzysta z niej już w brzuchu mamy. Wszystko oczywiście z umiarem i
      ochrona kremami
      • kaliaa Re: opalanie?? :) 16.05.05, 22:47
        ja tez sie juz opalałam, i również czytałam ze jest to korzyste wlasnie ze
        wzgledu na witamine D12. Ja generalnie jestem uzalezniona od slonca i nie
        wyobrazam sobie unikania slonca, prawda jest taka ze wszystko nam wolno, ale
        oczywiscie z rozsądkiem smile
        • a2jan Re: opalanie?? :) 17.05.05, 10:40
          Ja też się opalałam, oczywiście bez przesady i zasłaniałam brzuszek. Wczoraj
          byłam u lekarza i powiedziała, ze można jak najbardziej ale oczywiscie z
          umiarem i nie na tym najmocniejszym słoncu, czyli południowym. Więc na pewno
          nie będe siedzieć w cieniu, bo słońce uwielbiamsmile
    • milka1974 Re: opalanie?? :) 17.05.05, 11:49
      A mnie lekarka zabroniła... Mam jasną karnację i trochę problemów z ciążą więc
      dozwolone są spacery ale nie w pełnym słońcu (czyli 11,00 do 15,00) zakaz, a
      wystawianie się na opalanie "za rok" smile
      Myślę więc że to sprawa indywidualnego podejścia do każdej z nas, do każdej
      ciąży...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka