malta25 01.12.05, 22:28 Mam pytanko.Piszecie tutaj,ze uzywacie smoczkow Avent2.Czym one sie roznia od jedynek.I czy sa jakies podzialy wiekowe?Reeeeeety-jestem calkiem zielona w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvia_w Re: Smoczek Avent 1,2 01.12.05, 22:55 Witam! My używamy smoczków Avent'u, jest 0m+ z jedną dziurką, 1m+ z dwiema, 3m+ z trzema, no i trójprzepływowy tz. jedna dziurka jest okragła druga płaska i w zależności od ustawienia smoczka w buzi dzicka ciekna 2,3 lub 4 kropelki. My używaliśmy 0m+ do 11go tygodnia, bo mały przy dwójce 1m+ dłwaił się i miał potem kolki, bo za szybko pił, teraz już nie pije tak łapczywie więc zmieniłam na następny, kupiłam też trójprzepływowy ale Krzyś po nim ma cała zalaną buźkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1kinia1 Re: Smoczek Avent 1,2 02.12.05, 00:06 my używamy 1 do herbatki (bo ma mniejszą gęstość od mleka i szybciej leci - więc młody się nie zadławi) 2 do mleka (bo z jedynki jak ciągnął to za wolno leciało i szybko się męczył i nigdy nie dopijał swojej porcji) Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Smoczek Avent 1,2 02.12.05, 09:35 Ja uzywam 1 ,bo za łapczywie jadł przy 2 i sie krztusił Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Smoczek Avent 1,2 02.12.05, 11:09 My tak samo: 2 do mleka, a 1 do herbatki. Na poczatku Natalka dlawila sie nawet przy jedynce (zaczynalismy od karmienia sonda, wiec dla niej to byla duza roznica), ale bardzo szybko sie uczyla pic - 1-2 karmienia wystarczaly. chyba juz niedlugo czas sprobowac 3? Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Smoczek Avent 1,2 02.12.05, 10:43 ja też caly czas na 1 Basia z 2 nie chce pić, dlawi się, placze, wierci, wypluwa smoczek a jak dostanie smoczek 1 to spokojnie pije i wypija wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Smoczek Avent 1,2 02.12.05, 11:10 my uzywamy juz 2 bo przy jedynce mały strasznie sie męczył. Na początku użyania dwójki krztusił się - bo był przyzwyczajony do mocnego ciągnięcie ale po 3-4 dnich przyzwyczaił sie i juz jest dobrze. Ania i Macius www.smeagoul.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kulusia Re: Smoczek Avent 1,2 02.12.05, 11:34 U nas smoczek baardzo sporadycznie (cale szczescie jeszcze sie udaje....)ale jezeli juz to nadal urzywamy 1-Antek ciagnie mocno, wiec potem nie ma problemu z ciagnieciem biustu Odpowiedz Link Zgłoś