Dodaj do ulubionych

choroba :(

08.12.05, 14:31
dzis bylysmy u lekazra bo mala ala noc charczala i nos miala zapachany, czyli
jednym slowem dopadl ja katar. Niestety pomimo ze plucka czyste i tylko nosek
zapchany to mala ma przyjmowac eurepsal- syrop, wapno- syrop, cebion,
kropelki nasivin i wode morska do psikania. Poza tym trzeba jak najwiecej
ukladac dziecko w pionie tak jak na lezaczku zeby wszystko splywalo i czesto
oczyszczac nosek ten pion jest podobno bardzo wazny! Niemniej jednak
zdziwilam sie ze przy katarze przy takiej pogodzie nie wolno wychodzic na
dwor, jestem tym prerazona bo mala zasypia tylko na spacerach... sad I podobno
ze szczepienia za tydzien nici sad
Obserwuj wątek
    • matylda301 Re: choroba :( 08.12.05, 14:38
      Eurespal rozrzedza wydzieline i dlatego trzeba niunie klasc na brzuszku, zeby
      nie krztusilo sie dziecko wydzielina, proponuje kupic fride rewelacja jezeli
      chodzi o usuwanie wydzieliny, a zarazem pomozesz dziecku szybciej sie jej
      pozbyc. Co do spacerow sluchaj lekarza, u takiego malucha szybko infekcja
      kataralna przeradza sie w paskudniejsze sprawy, poprostu przenos dziecko z
      pomieszczenia do innego i czesto wietrz, rozumiem bol spowodowany zakazem
      spacerow, moje dziecko tez spi tylko na dworze, a moze spytaj czy mozesz w domu
      polozyc ja w wozku przy otwartym oknie.Zdrowka smile
      • lolita27 Re: choroba :( 08.12.05, 14:42
        Moja Zuzia ma katar od 3 tyg zycia czyli juz 2 mieisace i nic tak naprawde jej
        nie pomaga. Kilka wizyt u lekarzy i leki takie jak u Was. Caly czas stosuje
        wode morska i codzienie czyszcze nosek frida... naprawde rewelacja w porownaniu
        do gruszki.
        A na spacery chodze. Pozdrawiam
        • kaliaa Re: choroba :( 08.12.05, 14:44
          no walsnie ja tez bede musiala choc na 45 minut wychodzic z niunia bo ona w
          domu nie zasnie bedzie sie darla ze zmeczenia ale nijak nie chce w domu
          zasypiac sad
          • lolita27 Re: choroba :( 08.12.05, 17:05
            wiesz, jezeli dzidzia jest naprawde przeziebiona to taka jak teraz wilgona
            pogoda nie jest najlepsza, dobra bylaby tak troszke mrozna. Moze posiedz ze dwa
            dni w domku i troszke malenstwo weranduj, a za dwa dni jezeli bedzie juz lepiej
            na na krotki spacerek.

Zyczymy zdrowka
            Ewelina i Zuza 2,5 miesiaca
            • kaliaa Re: choroba :( 08.12.05, 17:06
              dzieki dziewczyny za rady, sprobuje w takim razie jutro z tym werandowaniem
              chcoc cienko to widze... ale nic zobaczymy jutro, mam nadzieje ze noc nie
              bedzie straszna
        • aniapatryk Re: choroba :( 08.12.05, 21:41
          Lolita mozemy sobie podac reke,u mojego katar tez od 3 tyg zycia,czyli tez juz 2
          m-ce
    • patoga Re: choroba :( 08.12.05, 17:27
      Moja córa dostaje zastrzyki domieśniowo czyli w tyłek, dwa razy dziennie -
      rzuciło jej się na oskrzela a antybiotyku doustnie nie tolerowała - zielona
      biegunka i ulewanie gigantyczne. Do niedzieli będzie kłuta sad a miałyśmy w tą
      niedzielę jechać do moich rodziców.
      A wszystko niby wyglądało w porządku, trochę tam katarzyła ale nic Fridą nie
      dało rady wyciągnąć mimo usilnych moich starań. Po antybiotyku niby przestała
      kaszleć ale okazało się że to wcale nie oznacza poprawy! poprostu wydzielina nie
      drażni gardła młodej dlatego nie kaszle a powinna odkrztuszać.
      No i jak ktoś polecał na katar pionizowanie tak mi na odkrztuszanie kazali młodą
      głową do dołu trzymać i oklepywać. A jak leczyć obie rzeczy naraz to już nie
      wiadomo smile
      • aniapatryk Re: choroba :( 08.12.05, 21:43
        Antybiotyk nie pomoze jesli to wirusówka,a pewno tak jest bo przy takiej
        pogodzie wirusy sie mnożą sadTrzeba przetrwac i czekac na mróz lub wiosne
        • hanna26 Re: choroba :( 10.12.05, 00:16
          Dawajcie maluchom często pić. Ja, chociaż karmię wyłącznie piersią, kiedy mała
          była chora, zaczęłam podawać przy Eurespalu także ciepłą wodę.
          • kaliaa Re: choroba :( 10.12.05, 08:58
            haniu a po co mam malej pic jeszcze dawac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka