29.01.06, 19:43
Caly czas moja czesciowo myje wacikami - twarz, pupe, oczy, uszy, a potm hop
do wanienki i tam reszte. Jak dlugo tak trzeba. Chodzi mi tu glownie o pupe i
twarz. Moze juz mozna tak normalnie po ludzku w wanience zwykla woda. No bo
uszy i oczka to rozumiem ze wacikami.
Obserwuj wątek
    • matylda301 Re: MYCIE 29.01.06, 19:48
      Zuza juz od miesiaca kapie sie w brodziku(zalaczone zdjeciasmile)i naprawde nic
      jej nie jest, ma ladna skorke i zadnych problemowsmile
    • guruburu Re: MYCIE 29.01.06, 19:54
      fajne big_grin
      A jak wkładasz do tej wanienki, żeby pupy nie zamoczyć???
      Ja tam pysk przecieram nadal wacikiem, bo w wannie, jak się chlapnie to mała
      jakoś niezbyt zachwycona jest, twarzy wybitnie nie znosi myć.
      • tin_t Re: MYCIE 29.01.06, 20:54
        u nas twarz wacikiem w rumianku a reszta w wanience z płynem do kąpieli
        mydełkiem bambino, uszy suszymy wacikiem, niedługo wanienka wyląduje w dużej
        wannie, bo nachlapane wkoło.
        • kaliaa Re: MYCIE 29.01.06, 21:56
          a my odkad wrocil tatus kapiemy mala w naszej wannie. Cora jest przeszczesliwa
          bo moze sie pluskac do woli a my tez bo nie trzeba wkolo biegac i wycierac
          nachlapanej wody. Ja tylko na poczatku uzywalam wacikow i bawilam sie w
          przegotowana wode do twarzy a uszu i pupy nigdy nie mylam wacikami tylko od
          poczatku od razu w wanience, od dluzszego juz czasu myje jej buzie zwykla woda
          ta w ktorej sie kapie na samym poczatku kapieli, a za uszami i uszy tez tylko
          woda i wycieram recznikiem i jest git smile
          • mala67 Re: MYCIE 29.01.06, 22:21
            a my buzke i oczka waciekiem na przewijaku a cala reszte w wanience
    • patoga Re: MYCIE 29.01.06, 22:32
      Hmm to ja chyba jakaś zacofana jestem. Nie bijcie ale od początku kąpie dziecko
      w wanience i nie myje jej pupy przed kąpielą. Buzia owszem osobno, ale cała
      reszta w wanience.
      • hanna26 Re: MYCIE 29.01.06, 23:14
        O rety, ale wy macie cierpliwość! Ja nigdy żadnej z moich dziewczyn nie myłam
        inaczej, jak tylko zwykłą woda w wanience. Nawet nie przyszło mi do głowy, żeby
        myć jeszcze pupę przed kapielą... Jeżeli akurat zrobi kupiaka, to przecieram
        jej pupę mokrą chusteczką, jeżeli nie, to po prostu ląduje cała w wanience. A
        buzię, owszem, przecieram, tyle że zaraz potem jest i tak cała mokra, bo
        uwielbia kapieli, i wierzga tak, że nic w łazience nie uchowa się suche... Tak
        samo było zresztą i przy starszej córce.
    • gocha34 Re: MYCIE 29.01.06, 23:59
      Maciuś za trzy dni kończy 5 m-cy.Na poczatku myłam twarz przegotowaną wodą,a
      potem reszta w wanience,teraz buzię też myjemy zwykłą wodą,na poczatku kapieli i
      uszy też.Od miesiąca kapiemy w łazience-mała wanna w dużej i jest super/decyzję
      tę podjęłam po wywaleniu wanienki z wodą w pokoju przez córkę/.
    • kama755 Re: MYCIE 30.01.06, 09:54
      u nas od początku cały dzidziuś w wanience. tylko oczki przemywałam solą
      fizjologiczną w pierwszym tygodniu. twarz przemywam dodatkowo w ciągu dnia
      wacikiem, bo się strasznie ślini. I oczywiście jeśli jest kupa przed kąpielą, to
      wycieramy mokrą chusteczką i potem do wanienki.
    • nie_zapominajka1 Re: MYCIE 30.01.06, 10:28
      My od początku kąpiemy małego w wanience ze zwykłą wodą (przecież w szpitalu
      też kąpią dzieci pod bieżącą wodą z kranu). Nigdy specjalnie nie przemywałam
      pupy przed kąpielą (jak kupa, to ścieram nawilżaną chusteczką i buch do wanny).
      Buzię też myję wacikiem ze zwykłą kranówą kilka razy dziennie (po karmieniu gdy
      ma całą z pokarmu, gdy się barzo zaślini). Jedynie oczy na początku przemywałam
      wodą przegotowaną, ale tak przez pierwszy miesiąc. Do kąpieli używam tylko
      zwykłego mydła dla dzieci.
    • annairam Re: MYCIE 30.01.06, 22:11
      Od początku kąpiemy córkę w wanience. Dodajemy emulsję oilatum. Wacikiem
      przemywałam jej tylko oczka.
      • kasiaa256 Re: MYCIE 31.01.06, 00:26
        Olę kąpię w wanienece i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby ja przed
        kąpiela przemywac gdziekolwiek (no może poza pupą po kupie, ale to też
        chusteczką). Rano (no i w razie potrzeby w ciągu dnia oczywiście) myję jej
        buzię, ale normalnie bez żadnych wacików czy szmatek. Poprostu wodą z kranu.
    • malex Re: MYCIE 31.01.06, 11:17
      my tez od poczatku myjemy normalnie w wanience. zaczynam od buzki, potem cale
      cialko przod i tyl a na koniec glowka, zeby nie siedzial z mokrą... skore i
      cere ma przesliczna. zadnych wypryskow. w koncu musze umiescic jego fotke
      gdzies tu. pozdrawiam
      • anx Re: MYCIE 01.02.06, 16:07
        My od początku kąpiemy Maję całą w jej wanience. Buźkę myję watą zamoczoną w
        tej samej wodzie, w której leży, a całą resztę myję zwykłym mydełkiem Bambino.
        Skórka jest ładna i żadnych wyprysków ani krostek nie mamy.
        Szczerze mówiąc to nawet mi nie przyszło do głowy, że mozna myć inaczej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka