annairam 30.01.06, 22:05 W tym tygodniu chce podać córce tarte jabłko (pierwsze nowe jedzonko). Może głupie pytanie, ale czy dać jej to jabłko przed mlekiem, po mleku, czy może między posiłkami? Czy to ma jakieś znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hautnah Re: Rozszerzanie diety - technicznie 31.01.06, 18:00 ja w zeszlym tyg. po raz pierwszy zaczelam dawac malej marchewke i za kazdym razem daje jej przed mlekiem. ale jak jest bardzo glodna to je strasznie lapczywie. boje sie, ze jak dam jej mleko to juz nie bedzie chciala marchewki. Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Rozszerzanie diety - technicznie 31.01.06, 19:50 Na początku dawałam Julii np. jabuszko (deser) między posiłkami, tak mniej więcej w połowie czasu. Ale np. marcheweczkę (jedzonko) dawałam przed mleczkiem. Teraz juz Julia zjada np zupkę cały słoiczek ok 130 ml i wtedy to już nie daję mleczka. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Rozszerzanie diety - technicznie 31.01.06, 19:55 jesli ma byc to proba nowego samku (a nie posilek) to miedzy posilkami np. 1-1,5 po mleku na razie chodzi przeciez o zasmakowanie czegos nowego i zaakceptowanie tego lub tez nie czego nie zycze oczywiscie wiec nie ma sensu dawac nowosci kiedy jest glodne i czeka na mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: Rozszerzanie diety - technicznie 31.01.06, 21:07 Dzieki za rady. Bedziemy jutro próbować jabłuszko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś