Dodaj do ulubionych

ile razy podajecie cycusia?

25.02.06, 22:22
Julka skończyła właśnie 6 m-cy i zaczęłam wprowadząć marchewkę.troche martwi
mnie jednak jej jedzenie z piersi>Ostatnio jest przy cycusiu dość często:6, 9,
12, 14:30, 17:00, 19:00, 21:00 a w nocy to nawet co 2 godziny?
Coś się dzieje niedobregosad?
Jak to u Was wyglda?
Obserwuj wątek
    • tutam2 Re: ile razy podajecie cycusia? 25.02.06, 22:37
      Róża ma 5 mies. i tydzień, je co 2, czasem 2,5 godziny a po kąpieli ma przerwę
      nocną 3,5 do 4 godzin, czyli 9 do 10 razy na dobę. Nic jej innego do jedzenia
      nie podaję. Twoja Julka marchewkę traktuje jako dodatkową atrakcję,
      taki "gratis", jeszcze nie przyzwyczaiła się do innego jedzenia niż mleczko -
      tak myślę. Ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu.
    • alciafedo Re: ile razy podajecie cycusia? 26.02.06, 18:41
      u nas to samo Karol je bardzo czesto
      tak naprawde to przerwe ma taka dluzsza to jak jesem w pracy od 8 do 14 i potem
      od 19.30 do 23 ale czasem i tu ma jedna przerwe na jdzenie w spaniu

tak mu sie zrobilo jak poszlam to pracy ( wczasie pracy on je sloiczki z zupka
      i mus jablokowy i pije soczek)

ale troche mnie juz to meczy mam nadzije ze mu sie to jakos niebawem zmieni
      • kuncwotek Re: ile razy podajecie cycusia? 26.02.06, 20:46
        U nas również cycuś i cycuś....w nocy bardzo często, najgorzej nad ranem. Zuza
        domaga się nawet co pół godz. possie possie troszeczkę i zasypia. W dzięń...hm
        9-10 raz
        • alciafedo Re: ile razy podajecie cycusia? 26.02.06, 21:34
          to pocieszajace ze nie tylko my tak mamy

miejmy nadzieje ze to przejsciowe
    • aniapatryk Re: ile razy podajecie cycusia? 27.02.06, 08:49
      wracam do pracy wiec daje rano o 6.30,14.30 16.30-17.00,mlczko moje z butli i
      potem około 24.00.
      A tak to normalnie podczas siedzenia w domu to co 2 godziny dawałam
    • aniapatryk aaa w nocy 27.02.06, 08:50
      w nocy co 1,5-2 godziny daje
      • magalik ciagle je 27.02.06, 10:33
        no wlasnie mam taki sam problem, nic tylko jedzenie i jedzenie (nawet co
        godzine czasami). Tak to nawet nie bylo jak miesiac miala. nie wiem ile zjada
        bo piersia dalej karmie. myslalam nawet ze moze juz sie moim mlekiem nie najada
        i zaczelam jej dawac w poludnie kaszke (na mleku modyfikowanym)- ok 100ml ale
        gestej (ladnie je lyzeczka) a po poludniu deserek z owockow - tez ze 100ml
        bedzie. i wcale sie tym bardziej nie najada - po godzinie od kaszki i piersi po
        kaszce znow chce jesc
        najgorzej zaczelo sie w nocy - co 2 godziny sie budzi. do tej pory budzila sie
        1, gora 2 razy na jedzenie.
        no i zastanawiam sie co robic - jak dam jej mleko modyfikowane zeby bardziej
        sie najadala to mi moje bedzie zanikac (a tak do 10mies chcialabym pokarmic), a
        znow zaczynam byc zmeczona ciaglym karmieniem.
        jak jest u Was?
        • martynika100 Re: ciagle je 27.02.06, 10:52
          Moja Maleńka je około 9, 12,15-16, 18,19,22.30,1.00,3,5,a nad ranem non stop
          ssie. Oczywiście około 3 biorę ją do swego łóżka, bo nie wyrabiam. I tak
          zaczął nam się 6-sty miesiąc.... Załamałam się , bo do pory jak sporadycznie
          dawałam jej butlę do wypijała około 90 ml. Miałam pewnosć że nie padnie z
          głodu jak wyjdę z domu. Ale od tygodnia strajk. Zdecydowanie odmawasad Od dwóch
          dni próbuję jej też wcisnąć marcheweczkę z Hippa - i widzę obrzydzenie na
          jej buźce. Co robić?? A ja chciałabym już kończyć karmienie....
    • tin_t Re: ile razy podajecie cycusia? 27.02.06, 10:47
      6 miesiąc to kolejny SKOK wzrostowy, może to to? u nas też tak, mimo, że Piotrek
      je zupke i deserek czyli dwa dodatkowe posiłki. poza tym mnie się wydaje, że
      przy suchym powietrzu w domu często chce mu sie pić. podaję więc tez herbatkę, a
      i tak je co 2 h.
      • magalik Re: ile razy podajecie cycusia? 27.02.06, 10:48
        mam nadzieje ze to skok, przynajmniej jest nadzieja ze zaraz sie ta jazda
        skonczysmile
    • roska11 Re: ile razy podajecie cycusia? 27.02.06, 18:29
      u nas w dzien o 9.30 cyc.12.30 pol sloiczka zupki.15.30 cycus.17.30
      deserek.18.30 cycus a na ostatnie karmienie o 21.30 kaszka.A w nocy horror co
      1,5 -2 godziny cycus a juz nad ranem cycus non stop(traktuje go wtedy jak
      smoka).Tez juz mysle aby powoli zrezygnowac z karmienie,bo w nocy nie
      wyrabiam.Ale nie wiem jeszcze jak sie do tego zabrac.
    • gusia-81 Re: ile razy podajecie cycusia? 02.03.06, 10:24
      W ciągu dnia 3-4x cyc. zupka i deserek- podobno to w normie. Natomiast w nocy cyc co 2 godziny. Już mam dość, tym bardziej, że Oliwia czasem wcale nie je tylko się tuli. Już chyba zauważa różnice spania z rodzicami a we własnym łóżeczku na korzyść tego pierwszego, odstawia takie cyrki w nocy.. Ale nie poddaję się póki co. Wstaję co 2 godziny, daję cyca i odkładam z powrotem uncertain Może to zęby?? Bo nawet jak wieczorem dostanie mleko z butli zagęszczone kaszką to i tak się budzi..a to chyba już nie z głodu?? uncertain

Nie wiem co będzie jak skończymy z cycem.. a pewnie już niedługo skończymy uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka