Dodaj do ulubionych

Pracujecie?

10.04.06, 11:56
Pewnie wiekszosc z Was pracuje. Ja póki co jeszcze nie, choć plany były inne. W każdym razie do lipca będę na L4. Mam mozliwosć jeszcze kolejny rok posiedzieć w domku, ale szczerze mówiąc to troche boję sie zgnuśnienia. Już teraz, kiedy jestem sama z małym (choć nie jest to częste, bo pomieszkuję z rodzicami), czegoś mi brakuje. Z drugiej strony, kiedy juz wrócę do pracy, to na maksa, tak że czasu będę na pewno miała mało. A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • tin_t Re: Pracujecie? 10.04.06, 11:58
      ja NIE!
      • alfa36 do tin 10.04.06, 12:02
        I dobrze Ci z tym? Oczywiście, o ile to był Twój wybór...
      • miodzio_k Re: Pracujecie? 10.04.06, 12:02
        NIE i narazie nasze plany NIE uwzględniają mojej pracy. Dobrze mi w domu z
        Julią. Nie nudzi mi się i nie gnuśnieję. Ba, tyle mam zajęć w domu, że czasem
        nie wiem gdzie ręce włożyć.
        • magalik Re: Pracujecie? 10.04.06, 12:04
          ja tak jak Miodzio
          mysle zeby cos wlasnego zalozyc, ale to za jakis czas
          • agnieszkaela Re: Pracujecie? 10.04.06, 12:16
            Nie pracuje. Planujemy szybko nastepne dziecko wiec przez jakis czas nie bede
            pracowac. Dobrze mi w domu, ale czasem chcialabym miec jakies dodatkowe
            zajecie. Z tym, ze poniewaz nie mamy tu nikogo bliskiego kto by zostal z
            Filipem, a zlobki sa w Holandii potwornie drogie moja praca jest zwyczajnie
            nieoplacalna. ALe mam pare pomyslow na wlasna dzialanosc, tyle ze z realizacja
            u mnie kiepsko...
    • doris_doris1 Re: Pracujecie? 10.04.06, 12:22
      Ja pracuję, 16 marca wróciłam do robola.I ciezko było na początku, teraz jest
      juz ok, i ja i mała sie przyzwyczaiłysmy.W kazdym razie czuje sie teraz jak na
      kolejka górska, bo ciągle jestem w biegu i szybciej, i szbciej....dobrze, ze
      energiczna jestem i za soba jeszcze nadążamwink Z domu w ostatniej chwili lecę do
      pracy z pracy wypadam do domu i tak w koło!no cóż samo życie!W kazdym razie i
      dom i praca mają swoje zalety i wady. Najszęśliwsza bym była jakbym mogła na
      pół etatu pracowac, bo i z domu do ludzi by się człowiek wyrwał i z Oliwka bym
      była ale nie mam takiej mozliwości.Wiec jest jak jest i ma co szat rwać.A
      prawda jest taka, ze jak sie w domu siedzi to sie chce do ludzi a jak sie juz
      wsród nich jest to chce się do domuwink
      • ninjo Re: Pracujecie? 10.04.06, 13:05
        doris, jakbym slyszala sama siebie - u mnie identycznie
    • tin_t Re: Pracujecie? 10.04.06, 12:24
      alfa36, nawet nie zdążyłam się zastanowić... zaszłam w ciąże na ostatnim roku
      studiów, obroniłam się w 7 miesiącu, potem pojawił się Piotrula, nie szukam
      pracy na gwałt, bo nie muszę, ale pewnie, jak mały odstawi się od piersi to o
      czymś pomyślę. pewnie że czegoś mi brakuje, ale panicznie boję się tego, że
      BARDZO się bede przejmować tym, co z małym, jak mnie nie będzie.
    • otaota Re: Pracujecie? 10.04.06, 13:15
      a ja nie pracuję i to z przymusu.Jednak z przymusu też musze wrócić do pracy bo
      ciężko z kasą zaczyna się pomalutku robić.Planuję od września, bo ja z tych
      oświatowych.Podania juz rozniesione , reakcji żadne i to w tym wszystkim jest
      najgorsze.
      A w domu - dobrze mismileChociaż pracę swoją też bardzo lubie
      • kaliaa nie i dobrze mi z tym:) 10.04.06, 13:50
        Zanim zdecydowalismy sie na mala, to wszystko sobie ulozylismy ismile
        Nie wyobrazlalam sobie zostawiac moje dziecko z kimkolwiek, ani z kims obcym,
        ani oddania go do zlobka. W tej chwili nie pracuje i najblizsze poltora roku
        zamierzam poswiecic malej, za te poltora roku planujemy nastepne dziecko, wiec
        wstepnie zakladamy ze najblizsze trzy lata poswiecam dzieciom. Jakby co to mam
        gdzie wrocic, moj etet na mnie czeka, ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej
        potrzeby.
      • alfa36 Re: Pracujecie? 10.04.06, 13:51
        Ja też z oświatowych, a ponieważ juz kilka lat pracuję, to mogę iść na tzw urlop dla poratowania zdrowia. Tym bardziej, że niestety ostatnio bardzo mi szwankuje zdrowie. Tak jak jedna z Was napisała; w domu teskni się za pracą w pracy odwrotnie. Ja w każdym razie uwielbiam do pracy towarzysko (jak zawożę L4 najczęściej), ale jak koleżanki opowiadają, to czasem mi się odechciewa.
    • lolita27 Re: Pracujecie? 10.04.06, 14:24
      Ja od tygodnia pracuej i jestem z tego abrdzo zadowolona!!!!!
      Wkoncu odzywlam!!!!!!!
      Kocham i uwielbiam moje malenstwo, ale czas zaczac znowu zyc. Zuzia jak ja
      jestem w pracy siedzi z tatusiem i niania( na zmiane) i widze ze jste taka
      szczesaliwa smile)bo niania caly czas sie z nia bawi, a mama zawsze miala jakies
      obowiazki w domku. Teraz nie jest mi latwo, bo mam duzo wiecej obowiazkow.....
      ale zaczelam zyc... i od meza uslyszalam ostatnio.... znowu jestes soba, znowu
      jestes zadbana..kurcze, dziwnie mi sie zrobilo... poczulam sie tak jakbym przez
      pol roku wygladla jak kocmoluch!!!
      Ale bardzo sie ciesze ze juz znowu pracuje!!! bo lubie swoja prace...
      • monismonis Re: Pracujecie? 10.04.06, 15:21
        Ja nie pracuje i jestem z tego bardzo zadowolona. Jestem na wychowawczym do
        2008r czyli dopuki mały pujdzie do przedszkola. Zanim zaszłam w ciąże mówiłam
        ze nigdy nie oddała bym dziecka do żłobka, a nie nie chciała bym żeby kto
        kolwiek inny go wychowywał. Nie bedzie nam lekko bo mąż nie zarabia za duzo,
        ale mysle że damy rade smile Zawsze moge liczyć na pomoc rodziców, chociaz
        oczywiście wolała bym z niej nie korzystać. Zobaczymy w ostateczności skróce
        wychowawczy i wróce do pracy ale to napewno nie wczesniej jak mały skończy 2
        lataka.
        • madelaine6 Re: Pracujecie? 10.04.06, 16:40
          Trzeci rok jestem w domu z dziecmi.Zeby w pelni tez czas
          wykorzystac poszlam na drugie studia,wlasnie napisalam prace
          licencjacka i bede sie bronic za 1,5 miesiaca.
          Ciesze sie,ze moglam zrealizowac swoje marzenia,ten czas byl
          naprawde pracochlonny,ale warto bylo.

Do pracy wybieram sie we wrzesniu.Kuba wtedy zacznie chodzic
          do przedszkola a Michal bedzie mial opiekunke.Mam nadzieje,ze
          pogodze jakos to wszystko.
    • majka.majka Re: Pracujecie? 10.04.06, 16:17
      A ja pracuję i jestem zadowolona.
      Dziecko jest z opiekunką.
      Ale za to jak wracam do domu to cała jestem dla dziecka, jak mała pójdzie spać
      to zajmuję się mężem i domem.
      I wiecie co mam teraz więcej czasu niż miałam jak siedziałam z córką w domu.
      Wcześniej byłam zupełnie niezorganizowana i coraz częściej drażliwa (niestety,
      ale to prawda).
      A teraz mam czas na wszystko, nawet dla siebie, generalnie jestem zrelaksowana
      i zadowolona z życia, dlatego nie wyobrażam sobie siebie siedzącej w domu.
      Pozdrawiamy (mamy 7,5 miesiąca)
      • malina.majka Re: Pracujecie? 10.04.06, 17:18
        A ja,podobnie jak Agnieszkaela,jestem w domu i planuje w przyszlosci stworzyc
        cos swojego,do tego tez planujemy duza rodzinke i chce dzieciom poswiecac jak
        najwiecej czasu.W czerwcu konczy mi sie roczny macierzynski i nie wracam do
        pracy-z czego bardzo sie cieszesmile W domu mam tyle zajec,ze czasami wieczorem
        nie wiem,jak sie nazywam ze zmeczenia.Maz wraca poznym popoludniem/wieczorem z
        pracy a poniewaz nie mam tu zagranica kompletnie zadnej pomocy-uwazam ze
        pracuje w domu na 1,5 etatu smile Pozdrawiamy!
        • mala67 Re: Pracujecie? 10.04.06, 18:56
          ja wracam do pracy od maja, troche sie boje jak to bedzie, dobrze mi w domku z
          mala , i troche zal ze wiosna przyjdzie a ja do pracy, ale pocieszyly mnie
          posty dziewczyn pracujacych-ze sa jakies plusysmilepozdrwaiam wszytskie pracujace
          w domku i po za domkiem
    • aniapatryk Re: Pracujecie? 10.04.06, 20:52
      Ja paracuje od poltora miesiaca i nie mam netu w pracy,dlatego tak tu rzadko
      zaglądam sad
      • kaliaa Re: Pracujecie? 10.04.06, 21:07
        aniu oj widac ze Ciebie nie ma, brakuje nam Ciebie...
    • jadis76 Re: Pracujecie? 10.04.06, 21:17
      ja pracuję od miesiąca
      jestem zadowolona i teraz dopiero potrafię sobie świetnie zorganizować czas..
      mam dobrą pracę, wlaściwie bardzo dobrą i świetnie platną, a to nie bez
      znaczenia i pewnie bym jej nie stracila idąc na wychowawczy, ale na swoje
      stanowisko bym nie wrócila..
      • alfa36 Re: Pracujecie? 10.04.06, 21:27
        Namieszałyscie mi w głowie. Mam co prawda czas jeszcze do wrzesnia, ale juz sie zastanawiam. Zawsze duzo pracowałam, bo lubię swoja pracę. Ale jako, ze ostatnio podupadłam na zdrowiu i w duzej mierze małym zajmowali sie dziadkowie to zastanawiam się, czy nie dac dziecku siebie przez rok.
    • aisza24 Re: Pracujecie? 10.04.06, 21:31
      Ja tez nie pracuje,podobnie jak tin zaszlam w ciaze na ostatnim roku, obronialm
      sie w 6 miesiacu no i tak siedze w domku poki co z malutkim. Chcialabym pojsc do
      pracy, ale jeszcze nie teraz, maly musi miec conajmniej roczek, a moize nawet wiecej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka