Gość: Krysia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:54 Witajcie - możecie polecić mi jakiś dobry , prywatny gabinet dermatologiczny. Pozdrawiam - Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: Dobry dermatolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:53 W czwartki o godz. 16 na ulicy Pawliczka przyjmowała Pani dr n. med Pindycka-Piaszczyńska. Pracuje w Katedrze i Odziale Klinicznym Dermatologii na ul Skłodowskiej. W tamtym roku koszt konsultacji wynosił 50 zł, jak jest teraz nie wiem. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
niusia1803 Re: Dobry dermatolog 12.04.05, 09:37 dr Jolanta Wojsa. Ul. Kowalska 14 (parter). Chyba przyjmuje w poniedziałki i środy. Jej telefon jest w książce tel. Podobno jest bardzo dobra i pracuje też na Klinice na Trauguta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za pech Re: Wojsa mąż i żona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 07:59 własnie napiałem o złym ginekologu. mam nadzieje, że zona Wojsy nie jest takim nieukiem jak sam Wojsa. Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Na dobry początek dnia ;-)) 26.04.05, 10:57 Pierwszy raz w życiu odwiedzilam dermatologa. Wypadło w przychodni na ul. Sienkiewicza - pod okiem zrobił mi sie stan zapalny wielkosci ok. 2 cm kw. Usiadłam na krzesełku, pani doktor przeprowadziła wywiad: tzn. czy pracuję i gdzie, po czym z wielką lupą podeszła do mnie, aby przyjrzec sie mojej lewej kości policzkowej, następnie przepisała antybiotyk i zaleciła za tydzień przyjście do kontroli. Spytałam, czy to konieczne, bo prawdopodobnie będę już w tym czasie w szpitalu. I wtedy pani zapytała: "a dlaczego?". Odparłam: "bo wtedy mam przewidziany termin porodu". Pytanie brzmi: czy kobieta-lekarz, który podchodzi do drugiej kobiety w 9 miesiącu ciąży z lupą, nie jest w stanie zauważyc jej zmienionego stanu??? I teraz wiem, dlaczego Krysia szuka dobrego, prywatnego dermatologa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Na dobry początek dnia ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:51 Żartujesz ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modesty Re: Na dobry początek dnia ;-)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 22:21 Droga Minger... zapewne nie znasz starego powiedzonka o lekarzach: "Internista wszystko umie, ale nie pomoże.. chirurg nic nie umie, ale pomoże.. dermatolog nic nie wie i nie pomoże... a anatomopatolog wszystko wie i chciałby pomóc, ale już jest za późno"...? :-) Mam nadzieję, że Twój problem rozwiązał się szczęśliwie, zarówno ten pod okiem, jak i ten 9-miesięczny... Owszem, są dermatolodzy, którzy oglądają pacjentów bez wstawania zza biurka, ale zapewniam Cię, że nie wszyscy.. Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Re: Na dobry początek dnia ;-)) 05.05.05, 16:11 Witam, jeszcze tego samego dnia tj. 26.kwietnia br. o godz. 19:00 zgłosiłam sie do szpitala w Gliwicach celem konsultacji (ginekologicznej), przezorny lekarz zostawił mnie na wszelki wypadek, "bo, po co jeżdzić do Zabrza tam i z powrotem", a już po północy 27.o4. o godz. 2:00 tuliłam swojego synka ;))))))). Dodam tylko, że termin mialam na 3 maja. A problem dermatologiczny rozwiązały położne przynosząc codziennie świeży rivanol (został jeszcze niewielki ślad). Pozdrawiam wszystkich Szczęśliwa mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Dobry dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 16:20 Ja jedynie moge odradzić panią Dr. Kwaśnicką z przychodni na ul. Sienkiewicza. Pacjenta bada zza biurka, przepisuje najdroższe zagraniczne leki i zawsze przy następnej wizycie widzi poprawe, mimo, że człowiekowi może grzyb na pysku wyrosnąć - jest poprawa. NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Dobry dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:44 PODOBNIE BYŁO W MOIM PRZYPADKU. PRZEPISAŁA DROGIE LEKI I NIE POMOGŁO, A WG P.DR WSZYSTKO JEST DOBRZE. NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
palkac Re: Dobry dermatolog 04.05.05, 21:06 Ja tez odradzam, brodawke mojej mamy oglądała z odległosci dwóch metrow, nic nie powiedziala tylko cos pisala; nawet słowa nie powiedziala o konsultacji z onkologiem lub chirurgiem.Kazala przyjsc za 2 tyg tak jakby liczyla ze brodawka zniknie. Paranoja! W prawdzie nie ma do niej kolejki ale radze poczekac i wybrac któraś z pozostałych pań dermatolog z Sienkiewicza (dr Płatek lub Górska). Odpowiedz Link Zgłoś