masza76 04.06.06, 06:28 hej, powiedzcie jak ubieracie swoje maluchy przy tej pogodzie na spacer? ja chyba wyjmę polarowy kombinezon, ale chętnie poczytam co zakładacie dzieciaczkom. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilia25 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 18:19 Podlaczam sie pod pytanie Maszy. Cholera mnie trafi z ta pogoda. W krakowie nic tylko wiatr lub ulewa((. Ja kupilam mnostwo bodikow,pajacykow itp a tu...Bartus chodzi ciagle w jednym dresiku z polarku, bo wiecej nie ma, bo kto by przypuszczal ze tak zimno bedzie. Pod dresik zakladam spiochy i kaftanik, lub bodik czy pajacyk, skarpetusie,i w wozku lezy w rozku i przykryty jest kocykiem. Ale nie wiem czy go nie przegrzewam? Co do ubioru Malego mam codzien metlik w glowie, czy aby dobrze mu bedzie? Pozdrawiam cieplutko) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga241 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 20:18 W domu Olka jest w kaftaniku i śpiochach, jak idziemy na spacer albo na zakupy to na to ubieram pajaca z polarka albo z weluru, przykrywam kocykiem i wio na spacerek Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 21:21 a po jakim czasie zaczęłyście wychodzić? Mnie jutro czeka wyprawa do USC i się zastanawiam, mały ma dzisiaj 5 dni to chyba za wcześnie...napiszcie i o ubraniu takiego też Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 21:28 My wyszlismy pierwszy raz jak Bartek mial 9 dni, ubrany byl w spiochy, kaftanik, otulony w rozku i przykryty cieniutkim kocykiem. Mysle ze w twoim przypadku to za wczesnie na wyjscie, szczegolnie ze aura w polsce teraz niezbyt tega jak na czerwiec, no i nie bralabym jeszcze malego do miejsca gdzie bedzie duzo ludzi. Wiec jak masz z kim zostawic dzidziunie, to moze tak zrob. Ale to moje zdanie.pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
jaga241 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 22:18 A nam wszyscy mówili żeby od razu wychodzić. Po co biedne dziecko dusić w domu - co jakąś karę mają? I tak pierwsze wietrzenie już było przy wyjściu ze szpitala czyli w 4 dobie życia, potem miałam kontrolę wagi w 7 dniu więc znowu mała wychodziła no i następny spacer 10 dniu. Teraz to już właściwie codziennie gdzieś idziemy - wózkiem albo w auto-foteliku i do samochodu. Nawet dzisiaj - deszczowo ale w sumie nie tak zimno a my znowu byliśmy na wycieczce. Odpowiedz Link Zgłoś
masza76 Re: jak na spacer ? 05.06.06, 04:52 ja mam dokładnie ten sam problem z ubrankami co ty vanilla. mama biegiem dokupiła mi kilka cieplejszych rzeczy i mała ciągle ubrana w to samo, a w szafie milion letnich rzeczy. na szczęście odzidziczonych, więc szlag nie trafia, ze wyrzucone pieniadze. codziennie patrzę na prognozy pogody z nadzieją, może w koncu będzie kawalek lata. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: jak na spacer ? 05.06.06, 06:20 Ja np: od samego początku ubieram małego tak - odpowiednio do pogoddy oczywiście. Ale na taką pogode ubieram go w: body krótki rękaw na to bluzeczka długi rękaw i bluza z kapturem na zamek a do tego wszystkiego spodnie i skarpetki. Przykryw3am go kocykiem w wózku a jak bardzo wieje zakładam pokrycie wózkowe. Staram się go nie przegrzewać Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś