Dodaj do ulubionych

jak na spacer ?

04.06.06, 06:28
hej, powiedzcie jak ubieracie swoje maluchy przy tej pogodzie na spacer? ja
chyba wyjmę polarowy kombinezon, ale chętnie poczytam co zakładacie dzieciaczkom.
pzdr
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 18:19
      Podlaczam sie pod pytanie Maszy. Cholera mnie trafi z ta pogodasad. W krakowie
      nic tylko wiatr lub ulewasad((. Ja kupilam mnostwo bodikow,pajacykow itp a
      tu...Bartus chodzi ciagle w jednym dresiku z polarku, bo wiecej nie ma, bo kto
      by przypuszczal ze tak zimno bedzie. Pod dresik zakladam spiochy i kaftanik,
      lub bodik czy pajacyk, skarpetusie,i w wozku lezy w rozku i przykryty jest
      kocykiem. Ale nie wiem czy go nie przegrzewam? Co do ubioru Malego mam codzien
      metlik w glowie, czy aby dobrze mu bedzie? Pozdrawiam cieplutkosmile)
    • jaga241 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 20:18
      W domu Olka jest w kaftaniku i śpiochach, jak idziemy na spacer albo na zakupy
      to na to ubieram pajaca z polarka albo z weluru, przykrywam kocykiem i wio na
      spacerek
      • martunia78 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 21:21
        a po jakim czasie zaczęłyście wychodzić?
        Mnie jutro czeka wyprawa do USC i się zastanawiam, mały ma dzisiaj 5 dni to
        chyba za wcześnie...napiszcie i o ubraniu takiego teżsmile
        • vanilia25 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 21:28
          My wyszlismy pierwszy raz jak Bartek mial 9 dni, ubrany byl w spiochy,
          kaftanik, otulony w rozku i przykryty cieniutkim kocykiem. Mysle ze w twoim
          przypadku to za wczesnie na wyjscie, szczegolnie ze aura w polsce teraz niezbyt
          tega jak na czerwiec, no i nie bralabym jeszcze malego do miejsca gdzie bedzie
          duzo ludzi. Wiec jak masz z kim zostawic dzidziunie, to moze tak zrob. Ale to
          moje zdanie.pozdrawiam cieplutko
    • jaga241 Re: jak na spacer ? 04.06.06, 22:18
      A nam wszyscy mówili żeby od razu wychodzić. Po co biedne dziecko dusić w domu -
      co jakąś karę mają? I tak pierwsze wietrzenie już było przy wyjściu ze szpitala
      czyli w 4 dobie życia, potem miałam kontrolę wagi w 7 dniu więc znowu mała
      wychodziła no i następny spacer 10 dniu. Teraz to już właściwie codziennie
      gdzieś idziemy - wózkiem albo w auto-foteliku i do samochodu. Nawet dzisiaj -
      deszczowo ale w sumie nie tak zimno a my znowu byliśmy na wycieczce.
    • masza76 Re: jak na spacer ? 05.06.06, 04:52
      ja mam dokładnie ten sam problem z ubrankami co ty vanilla. mama biegiem
      dokupiła mi kilka cieplejszych rzeczy i mała ciągle ubrana w to samo, a w szafie
      milion letnich rzeczy. na szczęście odzidziczonych, więc szlag nie trafia, ze
      wyrzucone pieniadze. codziennie patrzę na prognozy pogody z nadzieją, może w
      koncu będzie kawalek lata.
    • pszczolka2 Re: jak na spacer ? 05.06.06, 06:20
      Ja np: od samego początku ubieram małego tak - odpowiednio do pogoddy
      oczywiście. Ale na taką pogode ubieram go w: body krótki rękaw na to bluzeczka
      długi rękaw i bluza z kapturem na zamek a do tego wszystkiego spodnie i
      skarpetki. Przykryw3am go kocykiem w wózku a jak bardzo wieje zakładam pokrycie
      wózkowe. Staram się go nie przegrzewaćsmile

Pozdrawiam,Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka