Dodaj do ulubionych

odzież dla matek karmiących

27.08.06, 22:07
Hej!
Wiem, że może za wcześnie, by o tym myśleć, ale koleżanka w pracy poleciła mi
stronkę z ubraniami dla matek karmiących, więc chciałam się nią z wami
pozielić. Podobno dostęp do cycusia jest tak sprytnie zakamuflowany, że nawet
ludzie będący niedaleko mogą się nie zorientować, że karmisz! W każdym bądź
razie koleżanka przetestowała, karmiła we wszystkich możliwych miejscach (bo
jej córcia wołała o jedzenie co 1,5 godz.) i była bardzo zadowolona z ubrań
tam kupionych.
A oto ten adres:
www.szafamamy.pl

Ja póki co zamierzam się zaopatrzyć w koszulę nocną.
Właśnie jakiś czas temu zastanawiałam się co ja zabiorę ze sobą do szpitala,
bo nie mam rozpinanych koszul nocnych.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • marysiowamama Re: odzież dla matek karmiących 28.08.06, 12:32
      Ceny z kosmosu i poza zasięgiem. Pozostanę przy Allegro i ciuchach często z
      drugiej ręki a w idealnym stanie za DUŻO mniejsze pieniądze. Sporo jest też
      nowych, które w końcowym efekcie i tak kosztują 1/5 tego co w sklepie.Polecam
      np.niszencja i nonki (spodnie nowe ciążowe)
      I nie rozumiem dlaczego kobieta chce ukrywać fakt że karmi?Ja karmiłam ponad
      2lata i wstyd mi tylko było pod koniec kiedy nie mogłam oduczyć Małej która
      sama się do mnie dobierałasmile
      • my_cha1 Re: odzież dla matek karmiących 28.08.06, 22:59
        Mnie te ubrania przypadły do gustu, a ceny w porównaniu z innymi sklepami
        internetowymi np. z odzieżą ciążową nie wydają się aż tak wygórowane.
        A co do karmienia w miejsach publicznych, to jeszcze nie mam doświadczenia i
        zobaczę jak to będzie. Wydaje mi się, że w niektórych sytuacjach warto móc
        zrobić to dyskretnie, a nie np. biegać do toalety (z czym już się nie raz
        spotkałam, uhh).

Oglądałam też polecone przez Ciebie spodnie na allegro (te od nonki). I mam
        pytanko - czy masz może któreś z tych spodni i czy faktycznie są wygodne i
        dobrze się w nich wygląda? Bo ja chyba się skuszę, zwłaszcza, że ceny spodni z
        normalnych sklepów ciążowych, to akturat trochę mnie powalają.
        Pozdrawiam!
        • marysiowamama Re: odzież dla matek karmiących 30.08.06, 16:00
          Niestety jeszcze nie mam spodni o które pytasz, na razie noszę biodrówki, ale
          skuszę się za kilka cm i jak się zrobi zimniej.
          Może faktycznie do kwesti karmienia różni podchodzą różnie, ja zawsze uważałam
          że to innych problem jeśli kogoś to krępuje. I tak jeśli była potrzeba karmiłam
          w :autobusie,pociągu, przystankach i gdzie się tylko dało. W życiu nie szukałam
          toalety do tego celu. Ale nikogo nie potępiam, mówie kwestia podejścia. A jak
          sprawdzę to Ci dam namiary jeszcze na kilka os.
    • justakoko Re: odzież dla matek karmiących 30.08.06, 11:30
      jak dla mnie strona bardzo fajna. super ciuchy i myślę że się na serio mogą
      sprawdzić. ceny nie najniższe, ale też nie nieosiągalne.
      a co do wstydu, to ja nigdy nie lubiłam karmić publicznie, bo po prostu nie
      lubię się obnażać przy ludziach. tak już mam. a mając takie bluzki można chyba
      łatwiej ukryć piersi i karmić swobodniej smile
      • magalik Re: odzież dla matek karmiących 30.08.06, 13:08
        ja juz z doswiadczeniem jestem wiec troszke Wam napisze jak u mnie bylosmile

mam dosc male piersi i wolalam od typowego stanika do karmienia zwykly bez
        usztywnienia ale za to z fiszbina, odslanialam miseczke i juz mialam piers na
        wierzchu. po jakichs 3 mies zakladalam juz sobie normalne push up'y bo musialam
        nosic wkladki laktacyjne i przez taki bawelniany wszytskie mi sie odznaczaly,
        jak staniki byly grubsze to moglam sobie i cinka bluzke zalozyc i wkladki nie
        bylo widac.

co do koszul nocnych to mialam 1 (cale szczescie). taka parasolke olbrzymia z
        zakladkami zeby piers wyjac. uzywalam jej najczesciej przed porodem kiedy juz
        mialam taki brzuszek ze w inne nocne koszulki sie nie miescilam. te patki sie
        rozsuwaly, musialam sobie napki podoszywac do nich.
        do karmienia najlepsza byla koszulka na ramiaczkach zeby latwo mozna bylo zdjac
        i taka zakladana z przodu i wiazana po boku. taka jak sa koszule kopertowe, ze
        powstaje dekold w serek a z boku sie wiaze.

i wiem ze przy tej ciazy i karmieniu po pewnym czasie nie mozna juz patrzec na
        wszelkie 'specjalistyczne' ubrania i mazy sie o wejsciu w zwykle, wiec nie
        kupujcie ich za duzosmile
    • mo1717 u mnie taka odzież nie zdała egzaminu... 31.08.06, 12:10
      miałam tyle pokarmu ze zakupione przezemnie wcześniej koszule nocne z otworami
      na cycuchy tylko mi przeszkadzały, co prawca adaś mógł swobodnie jeść ale z
      drugiej piersi tak mi leciało mleczko że ręczniki musiałam podkładać i za
      moment i tak cała koszula szła do prania, więc ja wolałam sie wygodnie sie
      połozyć z dzidzią podciągnąć bluzkę i poprzykrywać drugą piers ręcznikami smile
      może teraz bedzie inaczej- mam nadzieję, a jeżeli tak to pewnie sobie kupię
      jakąś fajną bluzeczkę do karmienia - ale nie koszule nocną smile w domku nie musze
      sie nikogo wstydzic smile
    • amagda80 Re: odzież dla matek karmiących 31.08.06, 12:35
      z doswiadczenia i obserwacji innych mam wiem ze przydaja sie jedynie koszule
      czy pizamki rozpinane na noc, w ciagu dnia i tak sie nosi "normalne" ciuchy,
      zazwyczaj "specjalne" ubrania sa drogie a wcale nie sa rewelacja; ja wielu
      pokusom przed pierwszym porodem sie oparlam i cale szczescie (pokarm mialam
      tylko przez pierwsze 3 tygodnie)!!warto natomiast kupic staniki do karmienia, i
      to najlepiej przynajmniej 3 szt bo ciagle trzeba prac (bo pokarm sam leci, bo
      smierdzi kapusta przy zapaleniu piersi smile, jeden wygodny na noc...itp)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka