gosiunia333 05.09.06, 10:15 Witam, czy ktoras z Was wprowadzila juz mleko 2,bo ja tak sie zastanawiam nad tym,skoro zaczelam Mu podawac juz zupki to chyba mleko tez nalezaloby zmienic na 2? jak sadzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zu2ka Re: do Mam butelkowych 05.09.06, 11:07 dwójeczkę wprowadza się po 4 msc czyli od rozpoczęcia 5 msc. Pozdrawiam. Gonia a ile msc ma Twoja pociecha skoro już wprowadziłaś inne posiłki? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia333 Re: do Mam butelkowych 05.09.06, 11:22 Synuś jest z 7 maja, i tez juz mu zaczynam mieszac mleko 1 z 2 Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: do Mam butelkowych 05.09.06, 11:53 a jak to jest z mlekiem bebilon pepti? też trzeba zmienić mleko, czy wystarczy wprowadzanie nowych posiłków? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia333 Re: do Mam butelkowych 05.09.06, 12:01 no chyba ze wszystkimi mlekami jest podobnie, ja osobiscie wprowadzam stopniowo mleko bo tak zalecila mi pediatra,dziecko sie szybciej przystosowuje i zmiana nie jest tak drastyczna,znaczy robie pol na pol, 3 lyzeczki 1 i 3 lyzeczki 2,a pozniej stopniowo bede dawac wiecej 2 az dojde do samej 2,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mlechniak Re: do Mam butelkowych 06.09.06, 23:33 Mleko "2" wprowadza się jak dziecko skończy 4 miesiące, ale nie trzeba z dnia na dzień. Niektóre dzieci nie akceptują takiej zmiany i wtedy mozna dłużej dawac "1". Nie można natomiast za wcześnie podać "2" bo jest za "ciezka" dla młodego przewodu pokarmowego. Bebilon Pepti "1" zamienia się na "2". Chyba tylko Nutramigen, Nan AR są bez cyferki i nie zamienia się ich. Mleko "2" traktuj jak nowy posiłek/nowy smak i wprowadzaj powoli, osobno i obserwuj reakcje Dziecka. Takie sa moje info po karmieniu Starszaka w tym okresie Mam nadzieję, że się Wam przydadzą. Pozdr., Magda Odpowiedz Link Zgłoś