Dodaj do ulubionych

do mam w 2giej ciazy

12.11.06, 08:32
Jak u Was z brzuszkami, tez Wam tak szybciej wyskoczyly i rosna bez umiary,
mam teraz taki brzusio jak w pierwszej ciazy pod koniec 8mies. mam co prawda
mala przerwe miedzy ciazami (zaszlam jak Mala miala 8 mies) i ginka mi mowi ze
powloki moga byc bardziej elastyczne i tak Malucha nie trzymac.
Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • kania_kania Re: do mam w 2giej ciazy 12.11.06, 10:39
      W drugiej ciazy tez tak mialam i strasznie przytylam uncertain

Teraz - majac 8 lat przerwy znow wygladam, jak w pierwszej ciazy, czyli maly
      brzuszek i brak tycia.

Kania
      • dakota123 Re: do mam w 2giej ciazy 12.11.06, 11:47
        Ja też miałam sporą przerwę między ciążami-8 lat.Brzuszek rośnie tak samo,nawet
        na wadze przybieram b.podobnie.
    • marysiowamama Też tak mam !!! 12.11.06, 15:34
      U mnie minęło dokładnie 2lata od porodu do zajścia w ciążę. Nie wiem czy to
      mało czy dużo, ale brzuch mam GIGA !!!Już na początku 7mc miałam brzuch jak ok
      4tyg przed porodem, a ok.10tc już nie dopinałam się w spodnie. Jest dużo
      większy a kilogramów na plusie mam o połowę mniej. Nic z tego nie rozumiem sad(
      • shemsi1 Re: Też tak mam !!! 12.11.06, 16:38
        ja tez smile 10 kg przytyłam, niewiele w stosunku do 1 szej ciazy, zaraz klepne
        zdjecie i wkleje na zobaczcie.
        Mam bardziej spiczasty, a wtedy byłam cała rozlana, a gębe miałam jak ksiezyc w
        pełni smile
        Mi najbardziej przeszkadzaja szwy z pierwszej ciazy, utrudniaja mi chodzenie.
        • donzab81 Re: Też tak mam !!! 12.11.06, 17:14
          No właśnie ja też mam bardziej spiczasty , a z Oskarem to cała byłam
          pulchna .Niestety waga już 14 kg na +.Mimo to wtedy już owiele wiecej
          ważyłam.No i teraz mam nisko brzuch i mała sobie mieszka tez nisko w porównaniu
          do młodego.
    • gitara13 Re: do mam w 2giej ciazy 12.11.06, 22:07
      Mam dokladnie tak, jak piszesz: w ciaze druga zaszlam szybko i mam baaardzo duzy
      brzuch, wiecwej przytylam, za to cera piekna i wlosy lsniace, wiec nie wszystko
      zle smile)
      z tym rozciagnieciem powlok to, niestety, prawda sad((

a.
    • mikaa25 Re: do mam w 2giej ciazy 12.11.06, 22:50
      nie za duzy- chyba podobny albo ciut wiekszysmile
      • gosiiik Re: do mam w 2giej ciazy 12.11.06, 23:36
        brzuch wiekszy i grubsza jestem jak na raziesad.
        • amagda80 Re: do mam w 2giej ciazy 13.11.06, 09:01
          brzuszek wyskoczyl szybciej (no ale zaszlam w ciaze 3 m-ce po porodzie...) ale
          teraz juz nie rosnie tak mocno; i na wadze mniej przybieram; ale pewnie dlatego
          ze mam mnostwo ruchu przy synku no i w brzuszku rosnie coreczka- pewnie
          mniejsza bedzie niz syn (wazyl 3850)
          • magalik Re: do mam w 2giej ciazy 13.11.06, 11:13
            a pocieszylyscie mnie troszke.
            mam nadzieje ze chociaz kilogramy zrzuce tak samo szybkosmile
    • kamilka1979 Re: do mam w 2giej ciazy 13.11.06, 13:05
      U mnie mineło równo 2 lata od urodzenia Barka do zajścia w tą ciążę.Brzuch mam
      nawet mniejszy niż w pierwszej ciąży .Kształt podobny, tyle ,że brzuch jest
      jakby trochę niżej.Jednak w pierwszej ciąży w tym tygodniu (27) miałam już 10
      lub 11 kg na plusie, a teraz przytłam ok. 7 kg.
      Zobaczymy jak będzie dalej, bo wtedy przytyłam 18 ,ciekawe ile będzie teraz?!

src="bd.lilypie.com/WOm-p1.png"
      alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>

• nswiderska Re: do mam w 2giej ciazy 13.11.06, 15:34
        w ciążę zaszłam ok. 11 miesięcy po urodzeniu Grzesia i jest raczej inaczej niz
        za pierwszym razem. Poprzednio utyłam 15 kg, teraz będzie dobrze jak przytyje
        11 kg (na razie 7-8 kg na plusie), co prawda ostalo mi sie 2 kg do zrzucenia po
        Grzesiu ale to i tak in minus. No i składam sie tylko z brzuszka, bo poza tym
        nigdzie indziej nie utyłam. Łatwiej bedzie dojsc do siebie po porodzie - mam
        nadziejesmile
    • mo1717 a u mnie na odwrót :) 20.11.06, 12:58
      w pierwszej ciązy byłam grubsza, teraz i brzusio ciut mniejszy i wogóle mniej zaokrąglona jestem (i na twarzy i w udach i w tyłku)
      wogóle spodnie ciążowe które nosiłam przy tamtej ciąży w listopadzie wiszą na mnie jak worek... zobaczymy jak to bedzie dalej, ale nie duzo już zostało hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka