Dodaj do ulubionych

Jestem nowa

14.11.06, 12:54
Witam wszystkie majowe mamy.Dzisiaj pierwszy raz weszłam na tę
stronę,ponieważ internet mam dopiero od niedzieli.Mam pierwszego synka
Kamilka,którego urodziłam 3 maja b.r..Bardzo się cieszę, że będę mogła czasem
pokorespondować z kimś kto mnie zrozumie,ponieważ mam niewiele znajomych,a że
mam dopiero 21 lat to często są oni bezdzietni i nie potrafią zrozumieć,że
mam mało czasu na imprezy i trudno mi usiąść na dłużej w miejscu, gdy ktoś
przychodzi do mnie na kawę.
Obserwuj wątek
    • chaos222 Re: Jestem nowa 14.11.06, 12:58
      witaj kochana, glowa do gory. Ela i Kubus 12 maja.
    • olutek_m Re: Jestem nowa 14.11.06, 13:13
      Witam! Ja mam 22 latka. Jestem mamą małej Emilci urodzonej 4 maja.
      Moi znajomi wypieli sie na mnie i nagle nie maja dla mnie czasu. Bardzo mnie to
      boli. Zwłaszcza, że siedzę sama z dzidzią i nie mam do kogo buzi otworzyć. Fakt
      zdarza im sie o mnie przypomnieć. Ale informują mnie, że mają trochę wolnego
      czasu gdy ja go niestety nie mam. Zreszta lubię być przygotowana na goścismile
      Napisz czy twój Kamilek jest grzeczny. Jak sie czujesz w nowej roli. Nie szkoda
      Ci młodości? (Mi nie!!!)
      Pozdrawiam!!!
      Ola
      • linka4 Re: Jestem nowa 14.11.06, 13:20
        Kamilek jest bardzo grzeczny.Owszem ma czasem gorsze chwile jak każde dziecko,
        zwłaszcza,że teraz czekamy na ząbka. w nowej roli czuję się nieźle, czasem
        tylko trochę samotna gdy po całym dniu jestem okropnie zmęczona a nawet mój mąż
        twierdzi,że siedząc w domu powinnam być wypoczęta, uśmiechnięta i miła dla
        wszystkich.
        • msoszka Re: Jestem nowa 14.11.06, 13:30
          Ja też mam czasami wszystkiego dość. Bycie z dzieckiem jest męczące - wie to każda z nas. Siedzimy w domu i niby nic nie robimy i mamy się jeszcze wieczorem szczęśliwie uśmiechać...oj biedni ci co tak twierdzą. Ja wzięłam się na sposób i jak tylko mąż wraca to podrzucam mu Szymka - niech zobaczy jak "lekko" jest zajmować się dzieckiem smile
          • olutek_m Re: Jestem nowa 14.11.06, 13:42
            Gdy wróciłam na studia zaoczne mąż zaczą sie zajmować Milą. Bardzo to ich do
            siebie zbliżyło. Jednocześnie bardzooo docenia to, że sobie radzę. Jak wracam po
            całodziennej nieobecności zastaje w domu mały sajgon... Ciesze sie, że zaznał
            choć trochę tego co ja mam na codzień. Bardzo lubię siedzieć z Mała w domku, ale
            strasznie mi sie nudzi. Moja jedyna rozrywka to internet. Chciałabym wrócić do
            pracy.
            Tak w ogóle to planuję niedługo drugiego Maluszka. Może bedzie mi weselejtongue_out
          • linka4 Re: Jestem nowa 14.11.06, 13:55
            Ja też podrzucam Kamilka mężowi gdy wróci z pracy.Zajmuje się nim chętnie ale
            gdy Kamilek zaczyna marudzić to bardzo szybko wraca do mnie.
            • msoszka Re: Jestem nowa 14.11.06, 14:01
              no cóż... u mnie podobnie. Tatuś ok, owszem, ale jak źle to do mamy. Hmmm... w końcu od tego jesteśmy...
            • dorpyp Re: Jestem nowa 14.11.06, 17:34
              hej. ja też jestem majową mamą. mam synka Konradka (ur. 15.05). mam 25 lat.
              dobrze, że znalazłaś te forum. jest naprawdę fajnie poczytac i popisac z kimś
              kto rozumie nas najbardziej. co do podrzucania dzieci mężom. u mnie jest tak
              jak u ciebie. jak mąż wraca z pracy zajmuje się ochoczo synkiem. jednak mały
              jest tak przywiązany do mnie, że długo u tatusia nie wytrzymuje. tatuś ma
              wymówkę, że mały najlepiej czuję się u mamy. no i pewno ma rację. mamusia to
              mamusia. kochane są te dzieciaczki i my mamusie nawet po całym dniu spędzonym z
              nimi (a o nocach nie wspomnę) to i tak znajdziemy siłę, żeby z nimi się bawic
              nawet jak ktoś jest "do pomocy". pozdrawiamy
      • monilka24 Re: Jestem nowa. 14.11.06, 15:28
        hej otulek_m, a wiesz że ja tez urodziłam 4 maja i też córeczkę i tez nazwałam
        ją Emilka. hehe. też jestem młodą mamusią, mam prawie 24 lata a macierzyństwo
        sprawia mi ogromna radość, tym bardziej że kocham dzieci i od zawsze chciałam
        mieć swoje. i wreszcie mam! Nasze cudo Emilkę/.
        pozdrawiam Monika

dodam że na forum nie goszczę codziennie, ale często tu zaglądam...hmm i chyba
        jednak coraz częściej.
        • olutek_m Re: Jestem nowa. 14.11.06, 22:26
          Ale fajnie!!! Monika, a o której urodziła sie twoja Emilka i z jaka wagą? Moja
          ważyła 2660 (termin wg usg miałam na 26 maj) przez cc o 9:45.
          Koniecznie wpisz sie do statystyki po porodziesmile
          Moja Emilka przez pierwsze cztery miesiące to było dziecko idealne. Jadła i
          spała, grzecznie sama potrafiła sie sobą zająć. Teraz zaczyna marudzić. Ząbki
          jej idą. Nie mamy jeszcze żadnego.
          Jest naszym Kochanym wyczekanym Dzieciątkiemsmile
          • monilka24 Re: Jestem nowa. 14.11.06, 22:39
            Moja Emilka urodziła się o 10.50, poród naturalny. A termin wg usg miałam na 24
            maja, wiec byłam zaskoczona że tak wcześnie się zaczeło. A waga 3130 gr i 54 cm.
            Oj moja córeczka bardzo grzeczna,nie miała kolki,przesypiała noce, tylko cyc i
            spać. Teraz też od niedawna marudzi i wydaje mi się że to może ząbki wyjdą, bo
            też nie ma ani jednegosmile Dziś poszła spać przed 22, ufff.
            • olutek_m Re: Jestem nowa. 15.11.06, 09:58
              Zupełnie tak jak Mojasmile Odkąd skończyła 2 miesiące przesypia noce. Czasami się
              zdarza, że się wybudza, ale to wina zęba, który lada dzień się pokaże. Ma
              obrzmiałe dziąsło.
              Nie chce butli. Czasami wypije jakiś soczek. Uwielbia zupki i wcina na raz 190g.
              Deserki wchodzą jej gorzej.
              Prześlij jakieś zdjęcia jak możeszsmile
              • monilka24 Re: Jestem nowa. 15.11.06, 19:17
                Dopiero teraz weszłam na forum. Byłam dzis z niunią na szczepienieu i cały dzien
                marudna była.Dziś ja pani doktor ważyła, mierzyła. Otóż waży juz 6700gr i ma
                67,5 cm. Według mnie to sporo, bo spodziewałam się że mniej przybierze. Zupki
                je ze słoiczków 110 130 gr na obiadek, deserki, bobofruty no i mleko moje. pani
                doktor uznała że mogłaby wiecej przybrać, bo jest bardzo drobniutka i zaleciła
                jej kaszkę mleczno ryżowa na noc. i powiedziała też że zupki powiina wiecej
                zjadać, nom tak jak twoja ok200gr.problem jednak w tym, że jak zje ten słoiczek
                110 gr to jestem szczęśliwa.
                pozdrawiam serdecznie

a to zdjęcia mojej Emilki
                mój widok z nosidełka jak ją nosze
                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2cedd86256551538.html
                Emilka z mamusią
                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26432d097b0e893f.html
                i naszaemilka.fotosik.pl/albumy/54827.html#e

tam jest napisamne lipiec - sierpień, ale te zdjęcia sa z września.
                • monilka24 Re: Jestem nowa. 15.11.06, 19:26
                  coś nie działa, jeszcze raz:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de51f15b890544f4.html
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba80964c65be99dc.html
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d71c67aa701af029.html
                  • lesny.elf Re: Jestem nowa. 15.11.06, 20:38
                    Cześć dziewczynysmileTeż dołączam się do mam Emilkowychsmile
                    Tylko moja Emicia jest o 1 dzień młodsza od Waszych.
                    No cóż, Emilka to sliczne imię wink
                  • lesny.elf Re: Jestem nowa. 15.11.06, 20:59
                    Pooglądałam zdjęcia,słodziutkie córeczki maciesmile!

Też muszę się nauczyć umieszczać zdjęcia,
                    bo kurcze nigdy do tej pory tego nie robiłam,
                    jedynie na maile wysyłałam. Spytam męża.
                    • olutek_m Re: Jestem nowa. 16.11.06, 09:18
                      Monisiu, Emilka ma super fryzurkęsmile mojej cos tam zaczyna rosnąć. Moja Mila
                      również drobnica. Nie przekroczyła 7 kilo. Martwiłam sie, że tak przybiera, ale
                      lekarka powiedziała, że przybiera zgodnie ze swoim centylem.
                      Jakie słoiczki jej podajesz? Może jej nie smakują? Moja nie przepada za
                      gerberem. Musiałam jej wciskać na siłę, żeby zjadła cokolwiek. Podaje jej tylko
                      Hippa.

Elifiku, jesli chcesz wkleić zdjecie to możesz przez stronkę
                      www.imageshack.us/
                      Najłatwiejszy sposóbsmile
                      Napisz cos o swojej Emilcismile Mamy prawie trojaczki o tym samym imieniusmile
                      Skąd jesteście Mamusie?
                      Pozdrawiam!
                      • lesny.elf Re: Jestem nowa. 16.11.06, 12:22
                        Fryzurka Emilki Monilki rzeczywiście jest uroczasmileU nas z włoskami
                        podobnie jak u Olutkowej - Są jasniutkie i nie bardzo widać.
                        Zdjęcia postaram się umieścić, tylko musze mieć trochę więcej czasu,
                        teraz na spacerek wychodzimy, póki jest słoneczko.
                        Może stworzymy jakiś osobny wątek ? byłoby łatwiej szukać co piszemy.
                        Pozdrawiamy ciepło!
                        • monilka24 Re: Jestem nowa. 16.11.06, 22:31
                          hej, nie wiedziałam że tu tyle Emilek na tym forum i to "dosłownie" w tym samym
                          wieku. fajniesmile Moja niunia je różne słoiczki, najbardziej smakuje jej
                          króliczek i indyk - zupki gerbera, a deserki to z bananami uwielbia. Ale i tak
                          pomimo wpychania zje tylko ok.130 gr, czasem męczy mnie ten mój niejadek,
                          zaciska usteczka i już nie chce i koniec jedzenia. Tak wogóle to dopiero usneła.
                          Dziś bardzo marudziła po tym szczepieniu, no i dzień intensywny spacer, wyjazd
                          do mamy potem zakupy, a ja nie mam już siły.

A ja oglądałam zdjęcia Emilki otulka, śliczniutka blondyneczka i tez taka
                          delikatna widać.Wogóle uważam że Emilka to takie delikatne, wdzięczne imię dla
                          dziewczynki. pozdrawiam Was dziewczyny
    • msoszka Re: Jestem nowa 14.11.06, 13:24
      Witaj!!!! Ja też jestem od niedawna forum (tzn. od tygodnia). Mam 28 lat, Szymka urodziłam 19 maja. Teraz jestem na urlopie wychowawczym. I tak siedzę z niuniem w domu i czekam kiedy mąż z pracy wróci - czasami to mam wrażenie że z tego siedzenia to bzika dostanę. Także bardzo się cieszę że mogę czasami poklikać na forum. Pozdrawiam!!!
    • madziatd Re: Jestem nowa 14.11.06, 14:04
      Witam! Ja urodziłam Oliwke 3 maja w Krakowie. Też jestem młodą mamą mam 23
      latasmile i ujawniłam się z jakieś 3 tygodnie temusmile
      • lkarp Re: Jestem nowa 17.11.06, 17:53
        Hej!
        Ja też rodziłam w Krakowie. 3 maja (1.25) przyszła na świat Małgosia. A w
        którym szpitalu rodziłaś? Bo ja na Ujastku.
        Pzdr
    • kwiatuszekm Re: Jestem nowa 14.11.06, 15:12
      Witaj ja też jestem młodą mamą,bo mam dopiero 22 lata.Zuzię urodziłam 21
      maja.Też całkiem niedawno sie ujawnilam,choc czytalam je prawie od poczatku
      ciazy ale nigdy nie pisywalam na forum bo chyba brakowalo mi odwagi.Nie
      załuje,dobrze sie czuje w waszym towarzystwie.Jeszcze raz witam i zapraszam do
      aktywnosci.
      • linka4 Re: Jestem nowa 14.11.06, 19:11
        postaram się być aktywna o ile mój szkrab pozwoli.teraz siedzi mi na kolanach i
        chce się dorwać do klawiatury.dziękuję Wam wszystkim za wspaniałe przyjęcie
    • justyna0509 Re: Jestem nowa 14.11.06, 19:28
      Witamy serdecznie justyna i bianca
      i rowniez zachecam do aktywnosci smile))
      • linka4 Re: Jestem nowa 14.11.06, 19:59
        dziękuję za powitanie,ale jak wiesz z tą aktywnością może być różnie
    • lesny.elf Re: Jestem nowa 15.11.06, 00:37
      Witam serdecznie! Ja też odnalazłam forum całkiem niedawnosmile
      Jeśli chodzi o znajomych, wychodzenie z domu etc. to również
      Cię rozumiem. Co prawda jestem trochę starsza (w tym tygodniu
      będę miała właśnie moje 25-te urodzinkismile, ale i tak odkąd
      zaszłam w ciążę trudniej dogaduję mi się z moimi znajomymi ze
      studiów. Zajęci są robieniem karier zawodowych i chociaż mówią
      mi czasami,że mi zazdroszczą, to nikt z nich nie chce mieć jeszcze
      dzieci. Ja wciąż nie pracuję i choć właśnie chce zacząć szukać pracy,
      to boje się jak to będzie, bo z malutkim dzieckiem nie dam rady dawać