kokardka_80 03.12.06, 20:41 Znacie jakieś skuteczne sposoby na zatkany nosek? Szczególnie w nocy jest to uciążliwe, bo przeszkadza w spanku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziab83 Re: Katar- sposoby? 03.12.06, 20:52 napierw napsikac wodą morską, następnie odczekac kilka minut i oczyścic nosek , najlepiej fridą. Potem wkropić navisin soft, a pod noskiem posmarować maścią majerankową. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: Katar- sposoby? 03.12.06, 21:00 ja też tak robię tylko uważaj na krople navision - można je stosować tylko przez 3 dni z rzędu. Pomaga też po zakropieniu solą fizjologiczną, położyć dziecko na brzuszku i masować plecki albo położyć sobie na kolanach i delikatnie oklepywać - wtedy zalegający katar powinein łatwiej zejśc do nosa, a potem odciągnięcie fridą powinno pójśc łatwo. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Katar- sposoby? 04.12.06, 07:53 Mój mały tez miewał zatkany nosek przez suche powietrze w domku. Ostatnio kupiłam właśnie sól morską i zadziałała w odwrotną stronę. Zaczęło mu strasznie lecieć z noska, nie moge go niczym wyczyścić. Gilki siedzą gdzieś głęboko i tylko słychac charczenie w nosku a do tego zaczęło go drapać w gardełku po strasznie pokasłuje po tej soli az mu łezki lecą. I nie wiem co teraz zrobić. Odstawiłam tą sól, ale nosek dalej zatkany Odpowiedz Link Zgłoś
skoczek28 Re: Katar- sposoby? 04.12.06, 09:30 podpisuję się pod sposobami koleżanek-sól morska +frida. Rewelacja. ćwiczyłam katar z moją Olą 2 tyg. temu. Koniecznie też unieś wyżej głowę dzieecka (ja podkładam książki pod nogi lóżeczka) i dbaj,żeby powietrze nie było zbyt suche w pokoju gdzie śpi maluch-wystarczy,że powiesisz mokry ręcznik Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Katar- sposoby? 04.12.06, 10:38 ja robie dokładnie tak jak pisze skoczek Odpowiedz Link Zgłoś