Dodaj do ulubionych

Katar- sposoby?

03.12.06, 20:41
Znacie jakieś skuteczne sposoby na zatkany nosek? Szczególnie w nocy jest to
uciążliwe, bo przeszkadza w spanku. sad
Obserwuj wątek
    • madziab83 Re: Katar- sposoby? 03.12.06, 20:52
      napierw napsikac wodą morską, następnie odczekac kilka minut i oczyścic nosek , najlepiej fridą. Potem wkropić navisin soft, a pod noskiem posmarować maścią majerankową.
      Pozdrawiam
      • 3anek Re: Katar- sposoby? 03.12.06, 21:00
        ja też tak robięsmile tylko uważaj na krople navision - można je stosować tylko
        przez 3 dni z rzędu. Pomaga też po zakropieniu solą fizjologiczną, położyć
        dziecko na brzuszku i masować plecki albo położyć sobie na kolanach i delikatnie
        oklepywać - wtedy zalegający katar powinein łatwiej zejśc do nosa, a potem
        odciągnięcie fridą powinno pójśc łatwo. powodzenia!
    • agat78 Re: Katar- sposoby? 04.12.06, 07:53
      Mój mały tez miewał zatkany nosek przez suche powietrze w domku. Ostatnio
      kupiłam właśnie sól morską i zadziałała w odwrotną stronę. Zaczęło mu strasznie
      lecieć z noska, nie moge go niczym wyczyścić. Gilki siedzą gdzieś głęboko i
      tylko słychac charczenie w nosku a do tego zaczęło go drapać w gardełku po
      strasznie pokasłuje po tej soli az mu łezki lecą. I nie wiem co teraz zrobić.
      Odstawiłam tą sól, ale nosek dalej zatkany sad
    • skoczek28 Re: Katar- sposoby? 04.12.06, 09:30
      podpisuję się pod sposobami koleżanek-sól morska +frida. Rewelacja. ćwiczyłam
      katar z moją Olą 2 tyg. temu. Koniecznie też unieś wyżej głowę dzieecka (ja
      podkładam książki pod nogi lóżeczka) i dbaj,żeby powietrze nie było zbyt suche
      w pokoju gdzie śpi maluch-wystarczy,że powiesisz mokry ręcznik
      • anja.t Re: Katar- sposoby? 04.12.06, 10:38
        ja robie dokładnie tak jak pisze skoczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka