Dodaj do ulubionych

wozkowe sprawy -pytanie

11.02.07, 22:23
mam pytanie.Obecnie mala woze w spacerowce firmy ciak.Niby wozek lekki bo
wazy okolo 6 kilo,ale niestety mam do pokonania strome schody,z ktorymi nie
daje juz rady.Mala sobie wazy wozek niby tez noi zakupy,ktore trzeba zrobic,a
potem wniesc.Mala z wozkiem to bagaz okolo 17 kilo plus zakupy to jest to
troche,a ze ja sama waze 46 kilo to mam problem z udzwignieciem.Ostatnio na
srodku schodow stanelam i czuje jak wozek mi zjezdza z rak i gdzyby nie mila
pani tak niewiem co by bylo dalej.Stwierdzilam ze moze by tak kupic parasolke
(wozek),ale gdy sie rozgladalam to prawie kazda ma wage 6 kilo a to jest waga
mojego wozka.Pytanie mam takie jaka jest najlzejsza parasolka o niskiej
cenie?
Obserwuj wątek
    • maretina Re: wozkowe sprawy -pytanie 12.02.07, 19:24
      widzialam fajna coneco za niecale 300 zlotych. duzo fajniejsza i solidniejza od
      dwa razy drozszych chicco.
      inwestowac wiekszej gotowki nie warto. lada dzien dzieci wyrosna z wozkow. moj
      maly wozek akceptuje tylko na dluzsze eskapady. na dwor wylazi na piechote.
    • annairam Re: wozkowe sprawy -pytanie 12.02.07, 20:17
      Nasz wózek waży 10 kg i nie jestem w stanie wnieść małej razem w nim. Mam taki
      paten, że stary wózek stoi w skrytce i najpierw wnoszę tam Małą i ja sadzam i
      zapinam. Potem gnam po wózek. Sąsiadka do podobnych celów wykorzystuje przymały
      fotelik samochodowy. Chwilkę dziecko tam wytrzyma a jest duuuuuzo lżej wnosić
      osobno. Może zamiast kupować wózek to Ci pomoże.
    • 9-x-2 Re: wozkowe sprawy -pytanie 12.02.07, 20:28
      ten wózeczek chyba jest najlżejszy:
      www.allegro.pl/item164556528_nowy_wozek_maclaren_volo_super_lekki_3_9_kg_od_ss.html
      • andrea771 Re: wozkowe sprawy -pytanie 12.02.07, 21:46
        Ja mam maclarena volo i naprawde polecam,zwrotny i najwazniejsze,ze lekki.
        Jedyna wada-nie rozklada sie na lezaco,ale przeciez nasze dzieci nie spia juz
        polowe dnia...
      • liniosek Re: wozkowe sprawy -pytanie 12.02.07, 22:04
        dziekuje za odpowiedz.Jak narazie schodze najpierw z mala stawiam ja a potem
        lece po wozek (majac ja na widoku).Juz nie bede ryzykowac i wnoscic mala z
        wozkem na raz,bo nie czuje sie pewnie.Sama nie wiem czy zamienic ten na jakas
        parasolke lekka,bo jak widze to mala ogolnie nie przepada jezdzic wozkem.Po
        dluzszej jezdzie zaczyna sie krecic i trzeba mala wysadzac i sobie idzie.Cos mi
        sie wydaje ze jak zrobi sie cieplo to wozek pojdzie w odstawke.Teraz jest zimno
        malej sie ciezko chodzic ze wzgledu na gruby ubior,wiec wozek musi byc.Ostatnio
        cos zaczynam marudzic na ten obecny wozek nie tylko dlatego ze ciezko mi sie
        wnosi.Wczesniej jak mala byla malutka to bylo dobrze tzn siedzisko ok,podnozek
        byl troche krotki ale tez sie obylo.Teraz widze ze cos jest nie tak tzn
        siedzisko za krotkie,mala zjezdza nogi jej wisza bo ponozek nie dosc ze
        zakrotki to jeszcze ciagle opada ,mala zamiast siedziec to ciagle zjezdza.Na
        dodatek chcac przykryc nozki tym ochraniaczem z wozka to sie nie da bo okazuje
        sie ze jest za maly lub dziecko zaduze i dlatego tez ciagle sie odpina.Ja nie
        mam doswiadczenia co do wozkow,ale wydaje mi sie ze nie powinno tak byc (jak
        opisalam).Jak jest u was czy tez macie jakies ale do swoich wozkow?i czy
        ochraniacz na nozki (ten od wozka) moze byc za malyna 1.5 roczne dziecko?
        • katarzynasg Re: wozkowe sprawy -pytanie 12.02.07, 22:08
          ja mam spacerówkę firmy ARTI jestem zadowolona, nie mam żadnych problemów ani z
          tym czy małemu jest wygodnie,nie za płytko nie za głęboko a synek całkiem spory
          jest a w wózku jeszcze wkładka wypłycająca leży... pokrowiec też pasuje i się
          nie rozpina,ale ja nie muszę dźwigać po schodach....
          • monismonis Re: wozkowe sprawy -pytanie 13.02.07, 10:13
            Ja również zastanawiam sie nad kupnem parasolki która rozkłada sie bo Patryś
            uwielbia spać na spacerach. szkoda mi wydawać po 700 zł na wózek jestem w stanie
            przeznaczyć na niego do 400 zł i chyba zdecyduje sie na ten :
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_234&products_id=5949
            najbardziej podoba mi sie ten i ma super opinie ale cena sad
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_103&products_id=4816
            Czytałam o tym Polo duzo opini na forum zakupy i wózki dziecięce i miał całkiem
            nie złe opinie.
    • liniosek Re: wozkowe sprawy -pytanie 13.02.07, 12:06
      juz podjelismy z mezem decyzje w sprawie wozka.Na razie do czasu wiosny mala
      jeszcze w tym wozku bedzie jezdzic,bo na pewno bedzie jej cieplej w spacerowce
      niz w parasolce.Gdy sie ociepli to pozbedziemy sie tej spacerowki a przejdziemy
      na zwykla lekka parasolke.Parasolka bedzie sluzyc przewozowo bo jak wiadomo 1.5
      roczne dzieci wiecej chca chodzic niz jezdzic.Parasolka na pewno bedzie musiala
      miec: dosc spore siedzisko,5 punktowe pasy,i regulacje oparcia no i
      najwazniejsze musi byc baardzo lekki.jezeli macie jakies fotki leciutkich
      parasolek to prosze o pokazanie,bo jak juz pisalam nie mam doswiadczenia co do
      wozkow.Efektem w braku doswiadczenia jest terazniejszy wozek wg.meza to mala
      juz wyrosla z niego,a mi sie wydaje ze wozek jest cos nie tak (plytkie
      siedzisko i inne niedociagniecia ktore juz opisalam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka