Dodaj do ulubionych

Spanie w nocy

08.03.07, 13:03
Dziewczyny poradzcie czy cos można zrobić aby w jakis sposób przestawic
dziecko żeby w nocy spało, mój synek skończył miesiąc i nocki są koszmarne. W
ciagu dnia śpi ładnie po 3-4 godziny z przerwami na amciu, a w nocy budzi sie
co 1h, płacze i nie chce spać. Ja juz chodze na rzęcach i nie wiem co robić,
chciałabym żeby spał tak w nocy a więcej był aktywny w ciagu dnia
Obserwuj wątek
    • misia9944 mam ten sam problem 08.03.07, 17:36
      w dzien potrafi corka spac 2-3 ha w nocy po 20 -40 min ;/ mam pod oczami wory, a w dzien zas jak usnie to ja staram sie posprzatac czy cos zrobic "cokolwiek"
    • pinacolada77 Re: Spanie w nocy 08.03.07, 18:03
      Uf, ja na szczęscie noce mam spokojne, ale moje zmęczenie już totalne ostatnio
      dało znać. Bo co położyłam Maszę spać to miałam wrażenie za 5 minut budzi mnie
      znowu a tu mijało np. 3 godz. Straciłam rachubę totalnie. Spałam jak kłoda
      dziwie sie jak ciche kwiczenie mogło mnie obudzić.
    • nhania Re: Spanie w nocy 08.03.07, 19:22
      moja mała spi w nocy po 4 godz a w dzien po 2-3. na szczescie smile
      ale w "jezyk niemowlat" pisza o tym jak zamienic "noc z dniem"
      zycze powodzenia smile
      pozdr
      • amagda80 Re: Spanie w nocy 09.03.07, 12:57
        w ciagu dnia zabawiaj, przytulaj, masuj, glaszcz, wlacz muzyke, nastaw tv itd -
        zeby byly jakies halasy dokola; a wnocy tylko karmienie (bez zapalania swiatla)
        i z powrotem ulozyc do spania; jak nie zrobi kupki to nawet nie przewijac
        (mozesz zakladac o rozmiar wieksze niz na dzien pampersy- wiecej wchlona, tylko
        mocniej zapnij); nie mowic do dziecka w nocy, nie rozbudzac; a w dzien jak
        najwiecej wlasnie zabawiac- w koncu zacznie odrozniac ze jak jest cicho i
        ciemno to sie spi smile) polecam tez codzinnie o tej samej porze ciepla wieczorna
        kapiel, potem mleczko i spanie smile

z synkiem zadzialalo- szybko zaczal odrozniac pory dnia; z mala robimy tak samo
        i wlasnie zaczela dluzej spac po kapieli (5-6 godz)

powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka