Dodaj do ulubionych

pocenie się

15.04.07, 10:20
Czy zaobserwowałyście u swoich dzieci??
Szymek do przegrzewanych raczej nie należy - po domu w te upały "chodzi" w
body albo koszulce z krótkim rękawkiem+cienkie bawełniane spodenki. A mimo to
przy jedzeniu czasami jest cały mokry na główce - włosy ma jakby z wanny
wyszedł. Fakt że on sie strasznie przy tym jedzeniu kręci i na to też zużywa
dużo energii, ale jednak.
Gdzieś wyczytałam że to może być objawem krzywicy ale podczas tych kilku wizyt
u pediatry które już za nami lekarka nic na ten temat nie mówiła.Teraz
idziemy na szczepienie za tydzień to spytam a tymczasem może któraś z Was ma
podobny problem??
Pozdrawiam niedzielniesmile)
Obserwuj wątek
    • ivvvo Re: pocenie się 15.04.07, 13:59
      moja Oliwka tak miala, do tej pory budzi sie z mokra glowa, ale to nie musza byc
      objawy krzywicy smile pediatra powiedziala ze niektorzy ludzie juz tak maja - taki
      ich urok smile spytaj na wszelki wypadek ale nie sadze zeby to bylo cos zlego smile

pozdrawiamy
    • novinka_78 Re: pocenie się 15.04.07, 16:59
      Mojej koleżanki synek w związku z poceniem główki miał zwiększoną dawkę wit. D3
      ale nic więcej nie wiem w tej kwestii. Tzn może jeszczo to, że mama mi
      opowiadała, że mój brat miał tak samo jak w powyższym przykładzie.
    • atrakcyjna2 Re: pocenie się 15.04.07, 19:57
      Widzisz u mojego od KILKU dni podobnie (tak dwóch mniej więcej). Tylko że
      niestety nie tylko przy jedzeniu tzn. to wyglada tak jak rano(po nocy) karmię
      go piersią to jest cały mokry i tak już od tygodnia go zawsze przebieramy po
      moim jedzonku- w dzień natomiast pierś służy do jedzenia razem z bebilonem ,a
      więć ciężko mi powiedzieć czy się poci. I tak mąż stwierdził że ja jestem
      starsznie gorąca i on się jeszcze (mały) wtula we mnie podczas jedzenia i
      dlatego taki mokry(spocony szczurek). Ale właśnie zaobserwowałam że po spacerze
      np. dziś cały gorący-ale to też stwierdziliśmy,że za grubo go ubraliśmy(choć
      tylko na koszulkę sweterek).
      I właśnie jedno nie ma wytłumaczenia,że w domu też się bardzo poci-to ostatnio
      zauważyłam, bo tak to zawsze przed wyjściem na pole zmiwnialiśmy koszulkę- tak
      żeby się nie przeziębił-no ale właśnie tak sobie teraz przypominam że od kilku
      dni jak go przebieram( niestety właśnie kilka razy dziennie z 3-5, bo jest w
      laśnie taki gorący na plecach (ma tylko koszulkę i śpiochy, a raczej jest
      zmarźluchem-(zawsze ryczy u lekarki, bo tam jest mu zimno jak się go ważyi się
      trzęsie). Powiedz mi dakota a wyczytałaś może że niedobór wit. D -objawy: to
      pocenie główki czy ogólnier oprzegrzewanie. Bo właśnie jak teraz Twój post
      zobaczyłam to sobie przypomniałam że ja kiedyś czytałam że poci się wtedy tył
      główki na dole, ale właśnie nie pamiętam dokładnie. a jak ubieracie swoje małe
      na spacer, czym przykrywacie?
      • blumch Re: pocenie się 16.04.07, 21:25
        Dziewczyny pediatra kiedys mi powiedzial zeby nie bral maly wit D3 bo po co jak to hcemia ja mam w sobie to d3 i w sloncu, -uwazam ze glupio gadala

ale powiedziala jeszcze cos madrego

jezlei do nastepnej wizyty zauwazylabym ze maly sie poci-mokra glowka itp. to bedzie objaw braku wit d3 i wtedy ona mi ja zapisze i zaczne dawac.

I tu miala racje -drugi lekarz to potwierdzil.

tylko ze ja nie czekalam na pocenie glowki i daje mu krople d3.

wiec jesli bierze i sie nadal poci trzeba zwiekszyc dawke-ale to juz pediatra powinien powiedziec - ale jak to w polsce - kazdy ......... na swój strój. Mam wrazenie ze to towarzystwo nieuków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka