Dodaj do ulubionych

Mam juz dosyć - ząbkowanie

03.07.07, 20:55
Mój synek od ok 3 tygodni przez cały dzień piszczy i jęczy. Wydaje mi sie ze
od od zębów. Dziąsełka są troche napuchnięte. Smaruje mu dziąsła zelem ,
schładzam gryzaki. Niech to sie wreszcie skończy. Jak u was maluchy znoszą
ząbkowaniesmile
Obserwuj wątek
    • krystynacr Re: Mam juz dosyć - ząbkowanie 03.07.07, 22:23
      Mój Jasio permanentnie grzebie sobie w buzi, jak nie wsadza ręki czy paluszków,
      to zabawki, pieluchę, moje palce, wszystko co mu się nawinie pod rękę i gryzie.
      Do tego jak mu już bardzo dokucza to robi się marudny sad no i zdecydowanie chce
      być cały czas noszony na rękach wink i mniej się przez to bawi. Ja też już czekam
      z utęsknieniem, aż te zębole się pojawią. Kupiłam taką szczoteczkę gumową dla
      maluszków, Mały lubi jak mu trochę nią dziąsła masuję. Gryzaków schłodzonych o
      dziwo nie lubi ...
      • ziena77 Re: Mam juz dosyć - ząbkowanie 03.07.07, 22:30
        O, Blanka też chce ostatnio ciągle na ręce. Co ją położę to jest ryk.
        Boję się tego ząbkowania, tego płaczu i najgorsze- temperatury. Och, jakbym
        chciała aby przeszła te zęby bez bólu. Ale jak narazie to dziąsła są bez zmian.
    • thaigirl Re: Mam juz dosyć - ząbkowanie 03.07.07, 22:31
      Też miałąm taki moment, że miałam dość, o czym zresztą jakiś czas temu pisałam.
      Ale ta jekliwosc i marudnsc trwala jakies dwa tyg i nagle ustała a zebów tez na
      rzie brak. I nie wiem ile jeszcze bedziemy czekać na tego pierwszego zuba...
      Trzymajcie sie dziewczyny - wszystkie musimy przez to przejscsmile
      • thaigirl I na pocieszenie dodam... 03.07.07, 22:34
        ze tez nic nie pomagalo: ani zel, ani gryzak schłodzony, ani wąłsne łapinki,
        nic... co więcej tak go te działsła bolały że odrywał się od piersi i w ryk....
        no niestety takie uroki zębów...
    • marysiowamama Re: Mam juz dosyć - ząbkowanie 04.07.07, 00:02
      Skończy sie , skończy za jakies 2 lata.
      Jeszcze wiele nieprzespanych nocy przed Tobą i nami z tego powodu.
      U nas najgorsze były "kły" i trzonowe. Wys.temp. brrr...
    • reninka72 Re: Mam juz dosyć - ząbkowanie 04.07.07, 17:32
      U nas to samo, ciagle marudzi i tylko na rekach i na rekach. A bylo tak pieknie
      przez miesiac...
    • dziubasek_ona ja mam cyrk 04.07.07, 17:50
      Mój Maks od 3 dni ostawia mi cyrki przy jedzeniu. Nie chce ani kaszki, ani mleka
      z kaszką, ani zupki. Jedynie co Mu podchodzi to banan z biszkoptem, jabłko z
      biszkoptem lub danonek waniliowy. Jak daję Mu mleko to co chwilę się odrywa od
      smoka z wrzaskiem, być może dziąsła Go bolą - widać, że są podpuchnięte. Budzi
      mi się w nocy i dzień z płaczem - a zawsze był spokojny i budził się szurając
      pupą po łóżeczku i gugając. Nerwa lekkiego mam czasami, ale co poradzić? Trzeba
      poprostu przez to przejść. Teraz już śpi 2h (gdzie Jego najdłuższa drzemka w
      ciągu dnia do 1h) - chyba z głodu i braku sił sad jeju jak tak dalej będzie to
      nie wiem co poczynię...

Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka