d.alicja 24.07.10, 16:13 jestem w polowie 8 tyg a juz mi sie zaokragla brzuch!!!! nie za szybko? a moze to normalne??? kiedy wam wyskoczyly brzuszki z blizniakami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hybrydyzacja Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 24.07.10, 18:11 Oj szybko, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale w 3 miesiącu musiałam już mieć spodnie ciążowe Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 24.07.10, 19:33 ja podobnie, w 3 m-cu kupiłam pierwsze "ciążówki" na szczęście tak szybko jak wyskoczył, tak szybko wróćił do stanu sprzed ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
zdunia1979 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 24.07.10, 19:34 Witajcie! Ja pracowałam do 5 miesiąca ciąży i nikt nie zorientował się, że jestem w ciązy. Ale tak od ok 20 tygodnia z dnia na dzień widać było róznicę. Brzuch robił się bardzo duży. W porównaniu z pierwszą ciążą pojedynczą był ogromny, ale na oddziale gdzie spędziłam prawie 2 miesiące mój brzuch był bardzo przecietny a nawet był jednym z mniejszych (jako jedynan nosiłam bliźniaki). Także nie ma reguły na brzuszki Gratuluję serdecznie i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 24.07.10, 19:51 u mnie też szybko, dokładnie nie pamiętamale też chyba 3miesiąc i spodnie ciążowe Odpowiedz Link Zgłoś
de.monika82 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 24.07.10, 20:48 Ja od 6 tc zaczęłam już tyć, a w 3 miesiącu nosiłam już spodnie ciążowe. Przed ciążą byłam szczupła i ważyłam około 58 kg. Z chłopcami bardzo dużo przytyłam, bo aż 33 kg. Na szczęście udało mi się prawie zrzucić nabytą masę Jeszcze kilka kilo mi zostało, ale chłopcy z każdym dniem coraz bardziej zaczynają dbać o moją formę Podobno szczuplejsze kobiety mogą więcej przybrać na wadze. Nie przejmuj się tym i rośniej zdrowo )) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 25.07.10, 15:45 mi też w tym tygodniu już spodnie się nie dopinały Odpowiedz Link Zgłoś
agulle Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 25.07.10, 20:53 dosyć szybko zaczęłam nosić spodnie ciążowe, pamiętam dokładnie w 11 tygodniu, Może osoby postronne nie widziały ciążowego brzuszka, ale normalne spodnie mnie po prostu za bardzo uciskały w brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
netty5 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 25.07.10, 23:48 Ja zaczelam sie zaokraglac na przelomie I/II trymestru.Urosl taki maly brzuszek i dlugo taki byl.Porzadnie rozroslam sie w polowie III trymestru ale z powodu wielowodzia u corci.Bo duzo nie przytylam (17 kg).Po porodzie wazylam 5 kg wiecej niz przed ciaza ale w czasie karmienia piersia przybylo mi 12 kg.......na szczescie praca okazala sie skuteczna dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 26.07.10, 00:32 zarówno w pierwszej ciąży pojedyńczej jak i drugiej bliźniaczej zaczęłam nosić ciążówki po 3 miesiącu. a różnica między tymi ciążami to w pojedyńczej przytyłam 29kg, w bliźniaczej 12kg, miałam mniejszy brzuch i ze szpitala wyszłam w normalnych rzeczach bo ciażówki ze mnie leciały Odpowiedz Link Zgłoś
bejbi30 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 26.07.10, 01:30 mi bardzo pozno, bo w 5 miesiacu kupilam pierwsze ciazowe spodnie. za to teraz brzuch jest gigantyczny, ale na szczescie do rozwiazania niewiele zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
jessica1987 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 26.07.10, 10:43 Mi wyskoczył brzuch w 14 tyg, wtedy sie dowiedziałam, ze zostane mama bliźniąt. Teraz jestem w 36 tyg i mam wielki brzuch, przytyłam 20 kg! Odpowiedz Link Zgłoś
kate.333 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 26.07.10, 22:25 mi brzuch wyszedł dopiero w 5 m-cu, ale ja w ogóle nie miałam dużego brzucha, urodziłam już w 34 tygodniu a że było chłodno i chodziłam w płaszczu to dopiero parę dni wcześniej niektórzy się pytali czy aby jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
otkimi Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 27.07.10, 19:15 u mnie zaczal wystawac w 23 tyg, jestem wysoka .. w pracy zorientowali sie jak bylam w 6 miesiacu ,specjalnie nie chowalam bo juz wiosna/lato byla , urodzilam w 37 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia30 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 23.08.10, 01:24 Ja na początku w 4 m-ca już miałam brzuszek. W 6 m-cu znajoma się domysliła, że chyba mam dwójkę w brzuchu jak uslyszala o terminie porodu..... brzuch był jak na 8 m-c poj. ciąży, Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 23.08.10, 10:33 U kazdego jest pewnie inaczej, kwestia osobnicza. Ja przytylam 8kg. Przed wazylam 55,5, a teraz 54 wiec jeszcze mniej, a mialam nadzieje ze po ciazy juz nie bede takim chudzielcem. Jedyne co mi zostalo to ze 2cm tluszczu na brzuchu, ktory pewnie sam sie ulotni niedlugo przy takim stylu zycia hihi (wiecznie niedospana, ciagle zajeta, tak ze czasu na jedzenie czasami brakuje ) Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 02.09.10, 14:19 Jestem w 13 tc i jeszcze nic nie widać - tzn. ja widzę, bo przed ciążą byłam bardzo szczupła, brzuch miałam właściwie wklęsly (taka uroda), a teraz lekko się uwypuklił (wieczorami jest bardziej widoczny niż rano). Nie przytyłam ani grama, wręcz przez mdłości schudłam 2,5 kg i jak na razie trzymam wagę. Spodni ciążowych też jeszcze nie noszę, przez moja chudość całe życie wolałam lekko luźniejsze ubrania, więc nadal idealnie pasują Odpowiedz Link Zgłoś
szyszy007 Re: kiedy wyskakuje brzuch z blizniakami?? 23.09.10, 18:15 ja tak od ok 12 tygodnia juz zauwazylam u siebie wiekszy brzuszek jeszcze wtedy nie wiedzialam ze beda blizniaki i panikowalam ze tak szybko zaczynam rosnac wtedy moj chlopak powiedzial ''a moze jest wiecej niz jedno'' - no i wykrakal jak sie po kilku dniach okazalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Mama IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 17.06.14, 10:30 witam Jestem slaboslyszaca...teraz mam 6 tyg w ciazy ...moj brzuch widac i duzy...ale przed ciaza wazylam 72 kil. mam dwojke dzieci ....nie wiem czy mi sie wydaje ze moze troche za gruba kiedy mam 6 tyg duzy brzuch..czy to moze byc blizniat?? Wybaczcie za bledy moje pismo...bo naprawde slabo pisze. Mam nadzieje ze ktos mnie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1.wetta Re: Mama IP: *.dclient.hispeed.ch 19.06.14, 20:15 Dla mnie pierwszym wskazaniem, ze może to być ciąża bliźniacza był właśnie duży brzuch, juz od pierwszych tygodni. Była to moja trzecia ciąża, wiec miałam porównanie. W zasadzie wiedziałam od początku, ze to bliźniaki. Przeczucia mnie nie mylili. Moje dziewczynki maja juz 5,5 lat. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś