Dodaj do ulubionych

Rejestr Bliźniąt

11.07.06, 11:07
Witam,

bliźnięta są obecnie na topie. Dlatego też zwracam się z prośbą o wpisywanie
Waszych dzieci do Ogólnopolskiego Rejestru Bliźniąt tworzonego przez nasze
Stowarzyszenie Internetowy Klub Bliźniaka.

rejestr znajdziecie tutaj:
www.blizniaki.net/index.php?p=rejestr
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • moni_flis Re: Rejestr Bliźniąt 11.07.06, 14:49
      Szkoda, ze nie pomysleliscie o BLIZNIAKU NR 3 sad Czasami tez rodza sie
      trojaczki smile
      Przeczytalam Wasza ankiete i nasunela mi sie jedna rzecz: genetyki w posiadaniu
      blizniat mozna szukac tylko u kobiety! Ilosc blizniat w rodzinie ojca dzieci
      mozna nie ma tu znaczenia!
      • asia.t Re: Rejestr Bliźniąt 19.07.06, 15:36
        Oczywiście, że rodzą się trojaczki, czworaczki i pięcioraczki również. Ale my
        prowadzimy Rejestr Bliźniąt.

Co do genetyki - część pytań ankiety zostało opracowane przez Polskie
        Towarzystwo Gemeliologiczne, a nie przez nas wink
    • kakaz Re: Rejestr Bliźniąt 22.07.06, 13:50
      asia.t napisała:
      > bliźnięta są obecnie na topie.
      Dzień Dobry!
      Prosze wybaczyc ale nieco zbulwersowało mnie właśnie to zdanie bo dalibóg nie
      wiem co miałoby oznaczać: ze modnie jest miec bliżnieta tak samo jak modnie jest
      jeździć na łyżworolkach ?

Czy Państwo albo ktokolwiek inny zadał sobie trud wykoania badan jaki procent
      ciąż stanowią ciąże bliźniacze lub mnogie, na pzrestzreni lat 89-2006, czy
      badania takie zostały porównane z badaniami zwykle cytowanymi że jedna na ok 100
      ciąż jest bliźniacza, które pochodzą z lat wcześniejszych. Czy ktoś wyciągnął z
      tego jakiekolwiek wnioski.
      Żyjemy w IV Rzeczpospolitej podobno, ale owa Rzeczpospolita ignoruje fakty a
      skupia się na problemach gejów w Holandii co stanowi główną troskę naszych
      polityków.

Prosze wybaczyć ton wypowiedzi ale od jakiegoś czasu patrzę na te sprawy z
      dalece nieoptymistycznym nastawieniem
      Pozdrawiam
      Kazek Kurz
      • asia.t Re: Rejestr Bliźniąt 28.08.06, 16:28
        kakaz napisał:

> asia.t napisała:
        > > bliźnięta są obecnie na topie.
        > Dzień Dobry!
        > Prosze wybaczyc ale nieco zbulwersowało mnie właśnie to zdanie bo dalibóg nie
        > wiem co miałoby oznaczać: ze modnie jest miec bliżnieta tak samo jak modnie
        jes
        > t
        > jeździć na łyżworolkach ?

hm, nie modnie, ale - bliźnięta wzbudzają niejaką sensację. Nie twierdzę, że mi
        się to podoba, tylko że tak jest, co widzę po ilości telefonów, jakie odbieram
        od agencji reklamowych.

> Czy Państwo albo ktokolwiek inny zadał sobie trud wykoania badan jaki procent
        > ciąż stanowią ciąże bliźniacze lub mnogie, na pzrestzreni lat 89-2006, czy
        > badania takie zostały porównane z badaniami zwykle cytowanymi że jedna na ok
        10
        > 0
        > ciąż jest bliźniacza, które pochodzą z lat wcześniejszych. Czy ktoś wyciągnął
        z
        > tego jakiekolwiek wnioski.

nie robiliśmy takich badań, ale planujemy to, jak tylko będziemy mieli ku temu
        odpowiednie środki. Nasze działania skupiają się na czymś innym. Sami, jako
        rodzice bliźniąt, którzy mają częsty i intensywny kontakt z innymi rodzicami
        bliźniąt, zauważamy, ze bliźniąt jest więcej. Ale może to byc równiez tylko
        efekt "przyciągania" smile czyli - kobiety ciężarne widzą wokół siebie same
        ciężarne, kobiety z bliźniętami - same bliźnięta wink

> Żyjemy w IV Rzeczpospolitej podobno, ale owa Rzeczpospolita ignoruje fakty a
        > skupia się na problemach gejów w Holandii co stanowi główną troskę naszych
        > polityków.

szczerze powiem, nie wiem, co to ma wspólnego z naszym rejestrem...

Ja tam nadal zachęcam do wypełniania zgłoszeń do rejestru bliźniąt i/lub
        zgłoszeń do rejestru e-bliźniąt wink Agencje reklamowe bardzo się interesują
        bliźniętami - jeśli chcecie, żeby i o Was się dowiedziały, wejdździe na nasze
        strony i wypełnijcie formularz wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka