Dodaj do ulubionych

marzę o bliźniakach , pytanie o CLO

22.10.06, 22:04
kochane gratuluje Wam malenstw od roku staram sie o dziecko, marze po ciuchu
o bliżniakach moj lekarz twierdzi ze po CLO mam wieksze szansewink czy ktoraś
z was wlasnie po CLO doczekala sie maleństw? i ile miesiecy czekalyściewink
wiem ze macie malo czasu na pisanie na forumwink ale moze ktoras mi odpowiewink
dziekuję i zdrowka i SNUUUUUUU wam życze!
Obserwuj wątek
    • niux3 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 22.10.06, 22:52
      Witam cię na naszym forum.
      Faktycznie po clo zwiększają się szanse na ciążę mnogą a i najprawdopodobniej
      moje maluchy są tego namacalnym dowodem.
      Przed zajściem w ciążę brałam clostilbegyt (chyba tak się pisze) przez 2 cykle
      w połączeniu z metformaxem i kwasem foiliowym.
      Życzę ci przynajmniej dwóch jajeczek. smile
    • galzedonia Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 23.10.06, 09:49
      Na Twoim miejscu uważałabym jednak na ten środek... Osobiście znam przypadek
      gdzie po CLO w połączeniu z duphastonem w pierwszym cyklu zażywania tej
      mieszanki (CLO tylko przez 2 czy 5 dni...?) wyszły im trojaki. Podobno rzadko
      tak się zdaża przy tak małej dawce CLO. Ale jednak się stało... To tak żeby
      niebyło u Ciebie zaskoczenia wink
      Za to trzymam kciuki za upragnione bliźniaki, a juz na pewno za powodzenie w
      staraniach i w efekcie - zdrowego bobasa.
      • 100ania Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 23.10.06, 10:49
        przez jeden cykl stosowałam CLO (1 tabletka dziennie) i Progynove plus Duphaston i w tym właśnie cyklu się nie udało. Następny cykl odpuściłam zupełnie i okazało się, że jestem w ciąży i to w dodatku podwójnie!!! Lekarz orzekł, że to efekt CLO i dobrze, że w tym właśnie cyklu nie wzięłam zwiększonej dawki (2x1), bo może dzieci byłoby jeszcze więcej smile))
        • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 23.10.06, 11:56
          o matkowink, co prawda stac mnie finansowo na trojaczki ale fizycznie nie sądze;-
          ) juz blizniaki to wyzwanie....no ale jak mam uważac na CLO ? bez wspomagaczy
          probuje rok i nic...biore 1 dziennie..zawsze sobie powtarzam ze jakbym miala
          czekac jeszcze 5 lat to wole ciaze mnogawink byleby tam jakas dziewczynka byla;-
          ) bo z samymi chlopakami to zwariowalabym!wink dziewczynki zycze wam duuuuuzo
          energii i optymizmu, jak wam dziezko to pomyslcie o takich jak ja ktore
          staiaraja sie dlugo i bezskutecznie..
    • roza114 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 23.10.06, 12:16
      Witam!!!
      Ja zaszłam w ciąże w czartym cyklu z Clo a pierwszym z Pregnylem (pęcherzyki nie
      chciały pękać) ale jak pękły to dwa smile)))))))) i teraz noszę moje nakochańsze
      Bliźniaki!!jestem w szóstym miesiącu i jestem bardzo szczęśliwa już nie mogę się
      doczekać ich narodzin!!!O tym że to ciąża bliźniacza dowiedziałam sie w 8
      tygodniu ciąży!!!
      Jeszcze dodam że samopoczucie (stan fizyczny) nie najlepsze - ogromny ból
      pleców, kurcze łydek, duże osłabienie i od trzeciago miesiąca ciązy na
      zwolnieniu lekarskim!!!ale co tam smile)))
      Trzymam kciuki aby sie udało!!!!
      pozdrawiam
      • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 23.10.06, 12:32
        ja waze 45 kg, i lekarz mi blizniakow nie zyczywink ale wiecie co lepiej miec
        podwojne szczescie nieco meczace niz brak jakiegokolwiekwink no i brak nudy
        gwarantowanywink
        • zeb1 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 23.10.06, 18:01
          Ja po clo mam trojaczki
          • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 23.10.06, 18:04
            boze trojaczki mnie przerastaja ze wzgledów logistycznych typu wakacje wozek
            podroz wink no ale macie wesolo i prawdziwa liczna rodzinkewink
        • anula9910 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 24.10.06, 15:11
          Ja ważyłam przed ciążą bliźniaczą trochę wiecej niż Ty bo 47-48 kg (wzrost
          163cm)jednak dałam radę, więc i Ty jak trzeba będzie to dasz radę i donosisz,
          spokojnie.
          • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 24.10.06, 15:46
            anula a tez po CLO? twoje malenstwa?

• anula9910 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 24.10.06, 17:16
              Nie, nie po CLO u nas to kwestia genów w rodzinie, po obu stronach były
              bliźnięta i tak nam się trafiło.
              • keja34 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 26.10.06, 20:38
                U mnie CLO zadzialalo za pierwszym razem.No i jest Antos i Julka.Trzymamy
                kciuki smile
                • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 26.10.06, 21:15
                  a ile czasu sie staralas zanim wzielas CLO bo ja rok juz, w w sumie owulacje
                  zawsze mam ale jakos sie nie udaje;-( narzeczony sie przebadal i jest ok, wiec
                  moze mam zrosty jakies, nie wiem..dostalam CLO, i czekam...czuje owu jak
                  cholera a dzis dopiero 10dc, potem dostane duphaston i moze mozewink jessoo jak
                  ja bym sie cieszyla gdybym na 30 urodziny dostala upragnione malenstwo od Boga..
                  • malenkajalenka Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 10.11.06, 20:22
                    mam pytanie: co to jest CLO?

zastanawia mnie tez czy blizniaki "hormonalne" (czyli u mam ktore stosowaly
                    pigulki) rosna tak samo zdrowo jak "naturalne".

moze to glupie pytanie, ale tak o tym ostatnio rozmawialam z tesciowa i sama
                    zaczelam sie zastanawiac, czy to w ogole ma znaczenie?

i jakie szanse ja bede miala na blizniaki? stosuje antykoncepcje hormonalna, a
                    tesc ma braci blizniakow, brat mojego narzeczonego chyba po nim odziedziczyl,
                    bo tez ma blizniaki.

odpowiedzciesmile
                    • keja34 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 10.11.06, 20:54
                      Clo bralam tylko jeden miesiac i sie udalo. A blizniaki "hormonalne" rosna jak
                      najbardziej prawidowo. Moje kropasy waza juz 6 kg choc urodzily sie z waga
                      2490,2840. Szanse chyba maz duze zwlaszcza,ze w rodzinie sa blizniaki.
                      • malenkajalenka Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 12.11.06, 01:30
                        dzieki, ale nadal nie wiem co to CLOsmile
                        czy to srodek antykoncepcyjny? mozna dostac u lekarza, na recepte, czy w
                        aptece? jak dlugo mozna brac?
                        • malenkajalenka Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 12.11.06, 01:30
                          • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 12.11.06, 14:55
                            to lekarstwo pt Clostilbegyt, na wsmocnienie lub wywolanie owulacji czyli
                            jajeczkowania, w jego wyniku czesto wiecej niz jeden pecherzyk powstaje jako
                            dominujacy i dlatego zwieksza sie szansa na blizniakiwink
                            • malenkajalenka Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 12.11.06, 15:43
                              a jaka jest szansa na parke? smile
                              • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 12.11.06, 16:13
                                o to zapytaj tego u Gory a nie na forum.
                                • malenkajalenka Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 12.11.06, 16:29
                                  ale parka to blizniaki dwujajowe?
                                  nie moga byc jednojajowe?
                                  • jesienna100 Re: marzę o bliźniakach , pytanie o CLO 12.11.06, 16:47
                                    oczywiscie ze moga byc jednojajowe o zalezy od podzialu przeciez, rownie dobrze
                                    moga byc trojaczki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka