kate501 25.10.07, 22:27 Moje małe mają już 6,5 miesiąca. Karmię je Nan2, ale chciałabym im na noc trochę zagęścić żeby dłużej pospały. Kupiłam raz kaszkę mleczno ryżową i zrobiłam na noc, ale im nie spasowało. Może zrobiłam za gęstą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
100ania Re: jak zagęścić mleko 26.10.07, 07:47 kaszki mleczno-ryżowej nie musisz robić na mleku modyfikowanym, bo ono już tam jest, wystarczy sama woda. Ja bym proponowała albo kaszkę ryżową owocową, albo kleik ryżowy lub kukurydziany. U mnie proporcje były takie: 180ml wody, 6 miarek mleka i 4 płaskie miarki (takie jak do mleka) kaszki (Nestle owocowej). Jest dosyć gęste, a daje się wyciągnąć przez smoczek trójprzepływowy Avent. Może byc jeszcze tak, że dzieciakom nie pasuje smak owocowy, który wybrałaś, albo będą wolały kukurydzę niż ryż, wtedy polecam kaszkę ryżowo-kukurydziana Nestle Bifidus, tylko trzeba do butli zrobic trochę rzadszą niż przepis na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: jak zagęścić mleko 26.10.07, 11:03 My tez jestesmy na NAN tylko,ze teraz na Active. Do 7 miarek mleka daje jeszcze 2 kaszki ryzowej albo kleiki ryzowego. Kiedys dawalam 4 miarki kleiku,ale i tak sie budzily wiec chyba nie ma sensu ich zapychac. Bo nie budzily sie z glody tylko chyba przez zeby. A jak bylam na zwyklym Nanie to zawsze wybieralam tez z R a oprocz tego jeszcze sypalam kleik. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: jak zagęścić mleko 26.10.07, 15:38 ja mam ten sam problem.. dosypuje im kleiku ryżowego albo kaszki dwie miarki na 180 mleka Bebilon Pepti i jest dosyć gęste, i na dnie zostaje to najgęstrze i nie wypijają tego i nie wiem co poradzić, bo to nic nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: jak zagęścić mleko 26.10.07, 21:00 po zagęszczeniu kaszką lub kleikiem mieszanka musi trochę postać, żeby nabrała jednolitej konsystencji, jak dasz za wcześnie, to wygląda jakby się rozwarstwiało Odpowiedz Link Zgłoś