optymist1 24.02.08, 15:52 kupic jedną czy dwie sztuki ? jakiego typu, jakiej firmy ? czy da sie nosic dwie sztuki na raz ? bede wdzieczna za wszelkie wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hannamay Re: chusta czy nosidło ? 24.02.08, 17:51 jak byly malenkie nosilam dwie w chuscie tak podowjnie - w sygaturce jest zdjecie z chusta podwojnie - chusta sprawdzala sie raczej na poczatku bo troche jest zachodu z tym owijaniem. teraz zdecydowanie baby sling jest w uzyciu, mam dwa jeden dla siebie a drugi meza lub kogokolwiek pod reka. latwo zalozyc, zdjac, szybko przekrecic z pozycji karmiacej do pozycji biodrowej. polecam w 100% sling. jak masz pytanai do pisz. ja juzywam slinga juz od 3 lat. moaj starsza spedzila cale dziecinstwo w slingu i bylam najszczseliwasza mama z posprzatanym domem, obiadem ugotowanym i kwiatkami podlanymi, gadalam przez telefon, czytalam ksiazki a ona wciaz w slingu . tylko nie mozna bylo wziasc prysznica Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: chusta czy nosidło ? 25.02.08, 08:59 czy sling to coś w stylu nosideł ergonomicznych BECO ? tak jak mei tai tylko zapinane na sprzączki ? jesli tak to fajnie, ze polecasz, bo juz sobie upatrzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: chusta czy nosidło ? 25.02.08, 17:47 optymist1-- baby sling to tez chusta tylko bez wiazania i oplatania sie. zarzuca sie przez pol i wkladasz dzieciatko. dorzucilam dwa zdjecia zobacz jak sling wyglada. ja w pierwszych tyg nosilam czasmai dwa slingi na raz i dwie kruszynki kazda w osobnym slingu. pozniej bylo juz zbyt niewygodnie i dla dzieci i dla mnie. mialam tez przez krotki okres nosildewko - takie jak tutaj www.twinsmagazine.com/SS06014.html straszny niewypal uwazam. zeby zalozyc trzeba bylo spedzic tyle czasu, zapinac spinac, zakladac i do tego gruby material - zbyt cieplo i niewygodnie poza tym te nozki dyndajace .. zwrocilam bardzo szybko. ja lubie bardzo rzeczy praktyczne - szybko zalozyc, szybko sciagnac i wygodnei dla dziecka i mamy. sling jest moim typem nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
chrust5 Re: chusta czy nosidło ? 25.02.08, 10:28 Przy dwojce na raz, to chyba szybko moze wysiasc kregoslup... Nie probowalam, ale jak dla mnie brzmi dosc przerazajaco. Mielismy chuste (czyli wlasnie sling, jak pisze hannamay) i nosidelko - brzuszaczek, jedno i drugie spisalo sie doskonale, grunt, zeby mialo (nosidelko raczej) pas biodrowy, bo odciaza plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
traganek Re: chusta czy nosidło ? 25.02.08, 11:17 Chusty są znacznie lepsze niż nosidła. Takiego zdania są fizjoterapeuci. Jeżeli dziecko nie siedzi to najlepsza jest chusta wiązana. Dla siedzących polecam Mei Taie. Mamy mwa MT ale noszenie dwójki dzieci na raz jest raczej niewykonalne (przynajmniej dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś