ajaksiowa 15.07.22, 08:48 Emama będzie transportowała chrust z lasu?taczką czy w chuście?jeśli to drugie to jakich projektantów polecacie?🙉🙉🙉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: Czym.. 15.07.22, 08:54 Mam trzech synów, którym płace za treningi na siłowni, myśle, ze to wykorzystam Dwóch niesie na czymś typu nosze - trzeci asekuruje i z tylu za nimi zbiera zgubiona galeziowke Kazdy patyk na wagę złota, W zespole przewiduje również naszego psa, niech tylko który spróbuje patyk nasz zabrać Ja jaki menedżer chrustobrania z kijkami do Nordic walking idę obok nadzoruje i niosę asygnate w torebce majkel kors w razie kontroli Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Czym.. 15.07.22, 09:04 Czemu moje dziewczyny takie szczupłe. Ale szybko biegają, mogą las oblecieć z tabliczkami " rezerwacja", za nimi syn pociągnie z rączką i zwiezie, kot, bo chyba trzeba będzie przyjąć, jako gatunek atakujący, pozagryza konkurencję. Tak to widzę na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Czym.. 15.07.22, 09:18 Czemu moje dziewczyny takie szczupłe. Mogą zastosować wabbing i okoliczna ludność z penisami sama wam będzie przynosić chrust, leśną zwierzynę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
buka-123 Re: Czym.. 15.07.22, 09:29 Ja zamierzam wyzywać leśne trole od najgorszych czyli przedstawicieli PiSu. Wtedy oni będą rzucać we mnie kiljami i chrust się sam uzbiera. Pionierski łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czym.. 15.07.22, 09:40 Psa podpiąć do wózka albo sanek i niech ciągnie swoją kupkę 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Czym.. 17.07.22, 01:25 a synowie na noszach nie maja Ciebie nieść jak w lektyce? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czym.. 15.07.22, 09:27 Widzę szanse na nowy biznes: kursy chrustonoszenia i wiązania chust na chrust. Kluczowe jest to, by tak zawiązać chustę z chrustem, żeby mieć wolne ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Czym.. 15.07.22, 09:32 Będę zbierał chrust, będę żył jak król... Ależ wizjonerzy w tym Perfekcie Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Czym.. 15.07.22, 09:42 Jako że mamy działkę w puszczy a w niej dom z tradycyjnym piecem to od lat syn przysposabiany do zbierania i obrabiania drobnych gałęzi celem spalenia w piecu. Dotychczas to była miła odskocznia, ale jak widać całkiem przyszłościową umiejętność posiadł. Odpowiedz Link Zgłoś
rosie Re: Czym.. 15.07.22, 09:51 W derce Pamietam jak sąsiadka, starsza pani codziennie chodzila do lasu i przynosiła gałęzie. Tłumaczyła mi (kilkuletniej dziewczynce) jak zimą będzie robi herbatę. Gałazki trzeba połamać, ułozyć w stosik pod kuchnią kaflową, podpalić, na fajerce postawić półlitrowy garnek emaliowany. Cieszyła się, że jeszcze cieplo w domu się zrobi. I dodam, że wcale nie musiała tych gałazek zbierać, niedaleko mieszkał syn, który zapewniał jej opał na zimę, przywoził obiad.... Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Czym.. 15.07.22, 09:52 Mówiłam chłopu, ze ten durny las za który tylko podatki sie płaci kiedyś do czegoś się przyda, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czym.. 15.07.22, 12:54 Ciuchy moro, barwy ochronne na twarz, kask z gałęziami i będziemy się czołgać Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Czym.. 15.07.22, 10:47 Ja mam alternatywny pomysł - wstąpienie do klubu morsów, tylko ciałka trzeba nabrać, ale to może być nawet przyjemne zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Czym.. 16.07.22, 18:49 To spiesz się z tym nabieraniem zanim przywrócą 5 procent vatu na żywność. Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa Re: Czym.. 15.07.22, 12:20 Jak w chuście to tylko od Christiana Paula. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czym.. 15.07.22, 12:53 Trzeba "Chłopów" obejrzeć, przeczytać, tam Hanka do lasu po chrust chodziła. Tylko ona zimą (na przednówku chyba), a my dzięki naszemu rządowi będziemy mądrzejsi i zaczniemy już latem, o. Może ekomatki od chustowania niemowląt się dokwalifikują i pokażą jak wiązać chusty na chrust? Mam dzieci działające w harcerstwie, więc uzbierać i rozpalić powinny umieć. Wszystko dobrze, tylko gdzie ja tym chrustem napalę? Trza jakiś piec zdobyć, kozę chociaż, ognisko na środku izby jakoś słabo będzie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czym.. 15.07.22, 13:38 ga-ti napisała > Wszystko dobrze, tylko gdzie ja tym chrustem napalę? Trza jakiś piec zdobyć, ko > zę chociaż, ognisko na środku izby jakoś słabo będzie wyglądać. "A mnie się marzy kurna chata" 🎸🎸🎸🪘🪘🪘 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czym.. 15.07.22, 12:56 A tak obok, przypomniało mi się. Kiedyś tu jakaś Forumka marudziła, bo w spadku dostała kawałek jakiejś ziemi zarośniętej. Ciekawe, czy przyjęła? Przodek przewidział Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czym.. 15.07.22, 13:34 Damy radę (tylko u nas patyczki to raczej małe drzewka ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Czym.. 16.07.22, 14:44 Skądś to znam. Patyk czym większy, tym lepszy 😅 Pięknego masz psa! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czym.. 16.07.22, 16:25 Ale ten las jakiś czysty, żadne drzewa i gałęzie nie leżà, to co tam zbierać? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czym.. 16.07.22, 22:36 Pewnie ci co bliżej koryta dostali cynk i już wyzbierania… Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czym.. 17.07.22, 05:23 😂😂 Zapraszam na chrustobranie do mnie. Starczy dla wszystkich 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Czym.. 16.07.22, 19:14 Ach, jaki jestem śliczny Tylko trzeba pamiętać, żeby przed furtką przekierować patyk równolegle do psa, nie prostopadle Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czym.. 16.07.22, 14:48 Pies mi znosi, mam już spora stertę w ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Czym.. 16.07.22, 18:44 Tylko patrzeć jak "janusze" i "grażynki" będą o 4 rano obstawiać lasy parawanami a na sterty chrustu rzucać ręczniki z napisem "rezerwacja" 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czym.. 16.07.22, 22:32 Wózkiem dziecięcym oczywiście. Trzeba będzie z piwnicy wygrzebać. Dziecko na szczęście już tak podrośli ze samo wiązkę dostarczy Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Czym.. 16.07.22, 22:37 Fajnie ze to was bawi, ale do czasu tak jeszcze ze 3 miesiace wam daje tej karuzeli smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czym.. 16.07.22, 23:51 Ale co nam zostało? W czasach komuny ludzie tez żartowali, obśmiewali absurdy. Trzeba żartować żeby nie zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Czym.. 17.07.22, 06:26 Ja już ze zbierania chrustu nie żartuję, odkąd tydzień temu widziałam w lesie babcinkę z synem, zbierali gałęzie suche na taczkę Odpowiedz Link Zgłoś