ania197319 10.12.09, 22:45 mój 7-latek w nocy nie kaszle,w ciągu dnia też nie, tylko rano jakby po nocy.Jest to kaszel mocno mokry. Może to zapalenie zatok? osłuchowo jest ok! może miałyście podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjaka26 Re: mokry kaszel codziennie rano!!! 11.12.09, 11:04 ja miałam podobny problem ale ale to był kaszel po infekcji który się długo trwał ale w końcu przeszedł Odpowiedz Link Zgłoś
jj555 Re: mokry kaszel codziennie rano!!! 11.12.09, 11:05 to daj rano mucosolvan, żeby to wykrztusił, może to pozostałości po katarze.... Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: mokry kaszel codziennie rano!!! 11.12.09, 12:40 Proponuję wybrać się z dzieckiem do lekarza najlepiej na rtg.U mojego syna mokry ,poranny kaszel był jedynym objawem śródmiąższowego wirusowego zapalenia płuc.Osłuchowo dziecko było "czyste".Brak gorączki.Tylko mocny poranny kaszel... Doraźnie oklepuj, podawaj syropy wykrztuśne,nebulizuj ale do lekarza się na pewno wybierzcie! Odpowiedz Link Zgłoś
lupobianco Re: mokry kaszel codziennie rano!!! 12.12.09, 11:21 U nas jest to samo, juz piaty tydzien bedzie w sobote. Lekarze twierdza,ze dziecko zdrowe, nie ma kataru, nie ma goraczki,osluchowo czyste. Zrobilam rtg w srode - nic, teraz czekamy na wyniki morfologii z rozmazem, crp i wymazy z nosa i gardla porobilam. Oczywiscie wszystko prywatnie bo skierowania lekarz nie daje, bo "dziecko jest zdrowe" rtg niczego nie wykazlo. W domysle - spadaj histerczyna babo. A dziecko jak kaszlalo tak kaszle. Nikt zdrowy tak nie kaszle. Rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
asiastach Re: mokry kaszel codziennie rano!!! 12.12.09, 19:45 U nas podobnie osłuchowo czysty ( nieznosze tego okreslenia ) a mokry kaszel juz pewnie ok 5 tygodni najczesciej po nocy rano sporadycznie w ciagu dnia zrobiłam juz wymaz z nosa i gardła, badanie kalu w kierunku pasożytów czekamy na wyniki w poniedziałek do odebrania naszczescie nam lekarz dał skierowanie bez problemu ale oczywiscie na moja sugestie bo sami to oni nic nie proponują. Odpowiedz Link Zgłoś
asiastach Re: mokry kaszel codziennie rano!!! 15.12.09, 12:48 W wymazie z nosa wyszedł nam gronkowiec złocisty wiec juz jest przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś