wszystko-wiedzaca
16.07.14, 15:04
Jestem nowa na forum dzisiaj je znalazlam szukajac informacji o padaczce u dzieci. Moj syn dostal diagnoze padaczki mimo ze nie nigdy nie mial zadnego napadu ani drgawek ani zawieszania sie nic. Byl diagnozowany w kierunku autyzmu lub/i aghd mial wtedy piec lat. Autyzm wykluczono zlecono eeg ktore wykazaly zmiany padaczkowe. Poniewaz syn mial problemy z koncentracja i motoryka neurolog zdecydowal o wprowadzeniu leku Orfiril, po dwoch latach mielismy kolejne eeg we snie, znowu zmiany padaczkowe wprowadzono frisium, syn po nim zrobil sie bardzo nadpobudliwy, to co osiagnelismy przez dwa lata terapii zniknelo, frisium odstawilismy tereaz odstawiamy orfiril i wprowadzamy ospolot. A ja ciagle sie glowie i szukam w necie bo moze nie trzeba u niego zadnych lekarstw skoro nie mial nigdy zadnego ataku. Nowy lekarz ktory go nie dawno widzial z tego powodu wlasnie kazal zamienic Orfiril na ospolot, ale ja ciagle nie jestem pewna. Mieszkamy w Norwegii i ciagle mysle zeby go zabrac do lekarza do Polski albo chociaz skonsultowac wynik eeg. Z gory dziekuje za wszelkie dobre rady.