aniqa1 03.02.10, 12:26 mam pytanie czy wasze dzieci tez maja wyczuwalne badzwidoczne wezły chłonne??? i jakiej wielkosci wezlem nalezy sie martwic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angela10086 Re: wezly chlonne :/ 03.02.10, 13:37 moj ma prawie caly czas, szyjne i pachwinowe, mila robiony rozmaz wszytko jest ok. chba ma to po mnie bo ja mam ten sam problem , nawet u mnie zdycydowali sie na ppobranie wezła do badania histopatologicznego, wyszlo dermopatyczne zapalenie wezlow chlonnych, mimo ze mialam az 3 antybiotyki wezly jak byly tak sa. Kontroluje co jakis czas morfologie i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
aniqa1 moj synek ma juz ok 2 lat takie okolo 7mm na karku 03.02.10, 15:03 oblecialam wszystkich lekarzy kazdy mowil ze nie ma sie czym martwic i ze jest zwloknialy na wszelki wypadek zrobilam mu morfologie ale to bylo pol roku temu i teraz chyba tez sie wybiore zeby sie nie martwic na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: wezly chlonne :/ 03.02.10, 15:18 Mój syn miał paskudną anginę, kiedy mial ok. 13 miesięcy. I od tego czasu na szyi widac czasem węzełek. Ja z panikujących wiec ze dwóch lekarzy zaliczyłam. Robiłam morf. z rozmazem, OB i wyszło ok. Za drugim razem jak węzełek znów był bardziej widoczny pognałam do lekarza ponownie, bo na "oko" nic mu nie było. Okazało się, że gardło zaczerwienione. Tzn po tej anginie na pewno został mu troche powiększony, jest ciut większy od pozostałych i czasem go widać (ale ja od razu w gardło patrzę) , a czasem nie. Za jakiś czas zrobię znów morf. z rozmazem. Ale uważam że zawsze warto sprawdzić u lekarza. To co u jednego norma, u innego np.jakiś stan zapalny. Sprawdź, lepiej chuchac na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniqa1 jutro wybieram sie na bilans 4-latka wiec zrobie 04.02.10, 07:26 tez badania al nie wiem jakie . zrobie morfologie z rozmazem OB i crp . a wy jakie badania robilyscie i co jaki czas? ostatnio robilam mojemu w lipcu . Odpowiedz Link Zgłoś