thesaloniki 10.03.10, 18:20 Czy wiecie - bo nurtuje mnie a mam sprzeczne opinie - czy w czasie choroby tj. infekcji/anginy itp. należy dziecku podawać witaminy czy absolutnie nie podawać bo wzmocnią wirus/bakterie (jak kiedyś powiedział mi ktos) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: witaminy a choroba 10.03.10, 22:13 Najlepiej podawać w postaci owoców i warzyw. Sztucznych nie Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: witaminy a choroba 10.03.10, 22:26 Mnie lekarz radził, żeby sztucznych nie podawać. Szczególnie przy antybiotykach. Odpowiedz Link Zgłoś
olunia882-to-ja Re: witaminy a choroba 10.03.10, 22:54 mozna o ile nie leczy sie antybiotykiem. ale dla pewnosci spytaj lekarza lub na forum gdzie lekarz udziela info na kazdy temat np forum gazetowe zdrowie malego dziecka, odpisuje tam mila pani dr. Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: witaminy a choroba 11.03.10, 23:13 Nam lekarka powiedziała, że absolutnie nie można podawać witamin w czasie chorby, bo się wzmacnia bakterie czy wirusy. Można wspomagać tylko zdrowy organizm, a chory należy leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś