Dodaj do ulubionych

Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax?

13.03.04, 07:45
Prośba jak w temacie. Ile to kosztuje i czy faktycznie są kłopoty z jego
kupieniem?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • spiewaczka4 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 10:58
      Przyznam szczerze że nie pamiętam bo mąz kupował. Wydaje mi się że około 30 zł.
      W mojej miejscowości nie było z tym problemów, choć pani doktor mnie przed tym
      ostrzegała. Pozdrawiamy
    • ligia76 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 18:56
      Płaciłam rok temu ok. 28 zł. Zdarzało się czasami że obleciałam kilka aptek
      zanim go dostałam (mieszkam w Warszawie).
      Wbij sobie w wyszukiwarkę np. Google "coordinax" to sporo się dowiesz o tym
      leku, ja byłam troszkę przerażona, ale dawałam przez ok. 1/2 roku. "Jak mus to
      mus"

Pozdrowienia
      Ligia
    • jjj123 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 20:51
      Witaj!
      Ceny nie pamiętam ale jak chcesz to oddamy Ci za darmo prawie całą buteleczkę.
      Naszej córci przepisała lekarz 2 m-ce temu. Z kupieniem nie było problemu. Gdy
      dowiedzieliśmy się o skutkach jakie moze nieśc ze sobą ten lek to po dwóch
      dniach zaprzestaliśmy podawania. My jego juz nie wykorzystamy.
      Pozdrawiam
      Mama Klary
      • sylwik7 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 21:47
        hmm trochę się przeraziłam. Lekarz nic nie mówił o jakiś skutkach ubocznych.
        Mała ma 11 m-cy. I okropnie ulewa . Niekiedy chodzę za nią cały dzień ze
        szmatką i wycieram podłogę no i ją przebieram. Bardzo często jej się odbija a
        to pociąga za sobą jedzonko z żołądka.Jako maleństwo nie miała z tym żadnych
        problemów. Potem trochę jak zaczęła siadać.Ale przeszło. I teraz od m-ca
        zaczęło się na całego.
        Napisz proszę coś bliżej o skutkach.
        Aha ma dostawać 1-2 razy po 2 ml.
        • jjj123 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 14.03.04, 12:49
          Witaj!
          Poza tym, ze w Europie Zachodniej już jest raczej nie używany bo powodował
          udary mózgu u niemowląt niewiele pamiętam. raczej poszukaj informacji w
          internecie. Wydaje mi sie, ze my znaleźliśmy jakieś informacje na
          anglojenzycznej stronie. Ale powyższa informacja nam wystarczyła.
          Napisałaś, ze córcia ulewa od miesiaca. Czy przed przepisaniem leku lekarz
          zalecił wykonanie USG przewodu pokarmowego? Czy mała ma zaparcia? To wazne
          informacje. Jak karmisz - piersią czy sztucznie? Jak dużo podajesz pokarmów
          stałych?. Coordinax stosuje się przy wadach przedowu pokarmowego oraz
          refluksie. Czy mała miała robione badania w tym kierunku?
          Moze się przejada? Czasami dzieci nie kontrolują głodu i jedzą pomimo sytości
          (Coordinax również może powodowac zabużenia w odczuwaniu sytości). Wówczas
          pożywienie będzie się wracało.

• lechasia Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 22:13
      Ja kupuje cały czas bez problemu w cenie ok. 25 zł.Mam pytanie do mam , które
      podawały : Czy wasze dzieci były senne po Coordinaxie bo mój Toni od kiedy
      dostaje bardzo dużo śpi w ciągu dnia.
      Mama Matiego i Toniego
      • sylwik7 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 14.03.04, 18:50
        Mała jest karmiona jeszcze piersią, nigdy nie jadła sztucznego mleka. Je cyca
        koło 4 -5 razy na dobę. A tak to wcina kaszki, kleiki, zupki i deserki ze
        słoiczków, troszkę bułeczki. Nie ma zaparć. Ma dobry apetyt. Nie miała
        robionego USG. Lekarka mówiła, że to pewnie reflux i żeby jej przez dwa
        tygodnie dawać cooordinax 4 ml na dobę.
        To dobra lekarka oprócz praktyki prywatnej z-ca ordynatora oddziału noworodków
        i wcześniaków. Sama juz nie wiem co myśleć o tym.
        Jak go zapisywała to byłam spokojna bo nieraz czytałam na forum o stosowaniu
        tego leku u ulewających maluchów i jakoś nie trafiłam na informacje o tak
        poważnych skutkach ubocznych.
        Teraz mam metlik w głowie...

Pytanie do Lechasi: w jakiej ilości podajesz lek i w jakim wieku jest twój
        Toni?
    • lechasia Re: do sylwik7 14.03.04, 22:25
      Antoś skończył 3 miesiące i od miesiąca jest na Coordinaxie. Mimo, że wszyscy
      straszą skutkami ubocznymi tego leku, ja ufam mojej lekarce i będe podawała go
      mojemu dziecku. Wynika to z tego, że Antoś od urodzenia się zachłystywał co
      prowadziło do zachłystowych zapaleń układu oddechowego i wynikiem tego było
      to , że jak skończył miesiąc miał za sobą kuracje 4 antybiotykami. Teraz gdy
      bierze Coordinax ( 3 razy dziennie po 1,2 ml) jest zanczna poprawa i Antoś
      przybiera na wadze prawidłowo.Zdarza mu się np. ulać na ciocie, na kombinezon
      zaraz przed wyjściem na spacer itd , ale widze jak moje dziecko powraca do
      zdrowia.
      Jak byś miała jeszcze jakieś pytania to napisz.
      Pozdrowionka
      Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka