sylwik7 13.03.04, 07:45 Prośba jak w temacie. Ile to kosztuje i czy faktycznie są kłopoty z jego kupieniem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spiewaczka4 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 10:58 Przyznam szczerze że nie pamiętam bo mąz kupował. Wydaje mi się że około 30 zł. W mojej miejscowości nie było z tym problemów, choć pani doktor mnie przed tym ostrzegała. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ligia76 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 18:56 Płaciłam rok temu ok. 28 zł. Zdarzało się czasami że obleciałam kilka aptek zanim go dostałam (mieszkam w Warszawie). Wbij sobie w wyszukiwarkę np. Google "coordinax" to sporo się dowiesz o tym leku, ja byłam troszkę przerażona, ale dawałam przez ok. 1/2 roku. "Jak mus to mus" Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
jjj123 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 20:51 Witaj! Ceny nie pamiętam ale jak chcesz to oddamy Ci za darmo prawie całą buteleczkę. Naszej córci przepisała lekarz 2 m-ce temu. Z kupieniem nie było problemu. Gdy dowiedzieliśmy się o skutkach jakie moze nieśc ze sobą ten lek to po dwóch dniach zaprzestaliśmy podawania. My jego juz nie wykorzystamy. Pozdrawiam Mama Klary Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 21:47 hmm trochę się przeraziłam. Lekarz nic nie mówił o jakiś skutkach ubocznych. Mała ma 11 m-cy. I okropnie ulewa . Niekiedy chodzę za nią cały dzień ze szmatką i wycieram podłogę no i ją przebieram. Bardzo często jej się odbija a to pociąga za sobą jedzonko z żołądka.Jako maleństwo nie miała z tym żadnych problemów. Potem trochę jak zaczęła siadać.Ale przeszło. I teraz od m-ca zaczęło się na całego. Napisz proszę coś bliżej o skutkach. Aha ma dostawać 1-2 razy po 2 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
jjj123 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 14.03.04, 12:49 Witaj! Poza tym, ze w Europie Zachodniej już jest raczej nie używany bo powodował udary mózgu u niemowląt niewiele pamiętam. raczej poszukaj informacji w internecie. Wydaje mi sie, ze my znaleźliśmy jakieś informacje na anglojenzycznej stronie. Ale powyższa informacja nam wystarczyła. Napisałaś, ze córcia ulewa od miesiaca. Czy przed przepisaniem leku lekarz zalecił wykonanie USG przewodu pokarmowego? Czy mała ma zaparcia? To wazne informacje. Jak karmisz - piersią czy sztucznie? Jak dużo podajesz pokarmów stałych?. Coordinax stosuje się przy wadach przedowu pokarmowego oraz refluksie. Czy mała miała robione badania w tym kierunku? Moze się przejada? Czasami dzieci nie kontrolują głodu i jedzą pomimo sytości (Coordinax również może powodowac zabużenia w odczuwaniu sytości). Wówczas pożywienie będzie się wracało. Odpowiedz Link Zgłoś
lechasia Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 13.03.04, 22:13 Ja kupuje cały czas bez problemu w cenie ok. 25 zł.Mam pytanie do mam , które podawały : Czy wasze dzieci były senne po Coordinaxie bo mój Toni od kiedy dostaje bardzo dużo śpi w ciągu dnia. Mama Matiego i Toniego Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Napiszcie proszę ile kosztuje coordinax? 14.03.04, 18:50 Mała jest karmiona jeszcze piersią, nigdy nie jadła sztucznego mleka. Je cyca koło 4 -5 razy na dobę. A tak to wcina kaszki, kleiki, zupki i deserki ze słoiczków, troszkę bułeczki. Nie ma zaparć. Ma dobry apetyt. Nie miała robionego USG. Lekarka mówiła, że to pewnie reflux i żeby jej przez dwa tygodnie dawać cooordinax 4 ml na dobę. To dobra lekarka oprócz praktyki prywatnej z-ca ordynatora oddziału noworodków i wcześniaków. Sama juz nie wiem co myśleć o tym. Jak go zapisywała to byłam spokojna bo nieraz czytałam na forum o stosowaniu tego leku u ulewających maluchów i jakoś nie trafiłam na informacje o tak poważnych skutkach ubocznych. Teraz mam metlik w głowie... Pytanie do Lechasi: w jakiej ilości podajesz lek i w jakim wieku jest twój Toni? Odpowiedz Link Zgłoś
lechasia Re: do sylwik7 14.03.04, 22:25 Antoś skończył 3 miesiące i od miesiąca jest na Coordinaxie. Mimo, że wszyscy straszą skutkami ubocznymi tego leku, ja ufam mojej lekarce i będe podawała go mojemu dziecku. Wynika to z tego, że Antoś od urodzenia się zachłystywał co prowadziło do zachłystowych zapaleń układu oddechowego i wynikiem tego było to , że jak skończył miesiąc miał za sobą kuracje 4 antybiotykami. Teraz gdy bierze Coordinax ( 3 razy dziennie po 1,2 ml) jest zanczna poprawa i Antoś przybiera na wadze prawidłowo.Zdarza mu się np. ulać na ciocie, na kombinezon zaraz przed wyjściem na spacer itd , ale widze jak moje dziecko powraca do zdrowia. Jak byś miała jeszcze jakieś pytania to napisz. Pozdrowionka Asia Odpowiedz Link Zgłoś