catalina1 14.05.04, 10:31 Ludki kochane dajcie mi przepis na szpinak bo znam tylko jeden Kamisiowy ;-)) A dziś idę zakupić świeżego szpinaczku na obiad więc mogę wypróbować inny przepis ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: Szpinak 14.05.04, 10:40 catalina1 napisała: > Ludki kochane dajcie mi przepis na szpinak bo znam tylko jeden Kamisiowy ;-)) Zły jest? :-D > A dziś idę zakupić świeżego szpinaczku na obiad więc mogę wypróbować inny > przepis ;-) Jako sałatę z winegretem (ale muszą być młodziutkie listki). Tak bardziej pulpowo: zblanszować, pokroić na drobno, wrzucić na masło na patelnię, dodać mąki z mlekiem, i oczywiście czosnek+sól. Ta 'pulpa' fajnie smakuje rozsmarowana cienko na chlebku, przykryta żółtym serem, i zapieczona jak grzanka. Sos rokpolowo-szpinakowy: na oliwę dobrą czosnek (dużo), podsmażyć bez zbrązowienia, na to rokpolu (z 15-20 dkg), w to śmietankę zieloną małą 'Łowicką' (~pół kartonika), w to zblanszowany szpinak. Na gruby makaron (jakieś rurki, albo co). A w ogóle to idź na stronę Dusiołka - tam jest wybór :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Szpinak 14.05.04, 10:50 the_kami napisała: > Zły jest? :-D Nie no - bardzo dobry, tylko ja lubię eksperymenty ;-) > Jako sałatę z winegretem (ale muszą być młodziutkie listki). > Tak bardziej pulpowo: zblanszować, pokroić na drobno, wrzucić na masło na > patelnię, dodać mąki z mlekiem, i oczywiście czosnek+sól. Ta 'pulpa' fajnie > smakuje rozsmarowana cienko na chlebku, przykryta żółtym serem, i zapieczona > jak grzanka. To też już jadłam ;-) też mniam ;-) > Sos rokpolowo-szpinakowy: na oliwę dobrą czosnek (dużo), podsmażyć bez > zbrązowienia, na to rokpolu (z 15-20 dkg), w to śmietankę zieloną > małą 'Łowicką' (~pół kartonika), w to zblanszowany szpinak. Na gruby makaron > (jakieś rurki, albo co). > A w ogóle to idź na stronę Dusiołka - tam jest wybór :-))) U Dusiołka już dziś byłam ;-)) Ale spróbuję ze śmierdzącym serkiem dziś ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Rozumiem ze chcecie mnie stad wyploszyc 14.05.04, 11:16 Juz nie tylko moj admin jest przeciwko mnie (wlasnie przed chwila jednym guzikiem zalatwil miesiac mojej pracy) ale i wy. Zagooglujcie pod haslem: Gustav von Bunge + spinat Gustav von Bunge * spinach :-)) (ale tak przez lzy, miesiac roboty diabli wzieli) Odpowiedz Link Zgłoś