jowita-90 05.08.10, 08:02 odpada rozrobienie jej w lyzce i podanie z niej lub ze strzykawki... sa jeszcze jakies inne sposoby? bede wdzieczna za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hesperia1 Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 08:13 Tydzień temu musiałam podać małemu.Pani doktor poradziła żeby ugotować jabłko,pociapać je widelcem i pomieszać ze smectą.Podziałało,mały zjadł i niczego nie podejrzewał Odpowiedz Link Zgłoś
kate1805 Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 09:02 Ja robiłam kaszkę ryżową na wodzie do tego banan i smecta mały zajadał Odpowiedz Link Zgłoś
kasikaka Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 09:13 A ja młodej robiłam kisiel i mieszałam ze smectą. Kisiel lubi i zjadła bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka-78 smecta o smaku pomarańczowym 05.08.10, 09:43 ja swojej córce także nie mogłam za żadne skarby podać smecty. Ale znajoma powiedziała mi, że jest tez smecta o smaku pomarańczowym. Okazało się, że nie wszystkie apteki ją mają, ale na szczęście znalazłam i zakupiłam - podałam bez najmniejszego problemu. Teraz tylko kupuję tą o smaku pomarańczowym i nie mam najmniejszych problemów z jej podawaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
daluma Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 09:58 Potwierdzam, Smecta o smaku pomarańczowym jest o wiele lepsza i moje dzieci przestały protestować jak im podaję. Podaję łyżeczką, one popijają to wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 10:34 jak mam zwykłą smektę to dolewam odrobinę soku do rozcieńczania żeby miała lepszy smak Odpowiedz Link Zgłoś
m_laczynska Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 11:58 ja robię z minimalną ilością wody i tłumaczę że to tylko maluteńki łyczek a potem szybko popijamy soczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 14:38 Kurcze, a mojemu synkowi Smecta smakowała. Sama próbowałam - też niczego sobie Niemniej, gdyby był problem z podaniem leku, z pewnoscią skorzystałabym z Waszych cennych pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
pelapa Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 14:52 Nie wszystkie leki można tak podawać, bezpiecznie tylko te które można podawać z/zaraz po posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: sposoby na podanie smecty 05.08.10, 15:07 Ja dosypuje po troszeczku do jedzenia kilka razy dziennie - np do kaszki wieczornej - no ale moje dziecko jest małe i mało tej smekty dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś