mami7 21.03.04, 20:42 Jakie są objawy zapalenia ucha? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubalan Re: Zapalenie ucha 21.03.04, 22:09 U mojego dziecka niezawodnym symptomem byly, mam nadzieje ze sie to nie powtorzy , tzw. rozwolnienie - b. charakterystyczny smrod, i to ze w nocy nie spal. Nawet sie nie drapal w to ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusb1 Re: Zapalenie ucha 22.03.04, 00:20 Zalezy w jakim wieku jest dziecko. Moj maly ma bardzo czesto zapalenie ucha. Gdy mial kilka miesiecy niespokojnie krecil glowko, byl marudny niespokojny ciagle plakal, niedal sie dotknac do uszka. Najlatwiejszy sposob sprawdzenia to lekko przycisnac w dolku przy srodkowym wyrostku ucha, jest to punkt miedzy koscia policzkowa a brzegiem ucha. Gdy przy nacisku maluszek zaczyna plakac jest to oznaka zapalenia ucha. poz Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Zapalenie ucha 22.03.04, 08:58 Dziękuję Wam bardzo Młody ma 2 lata i 8 miesięcy. Niestey jeszcze nie komunikuje się z nami za dobrze w naszym języku. Wczoraj przy myciu uszka "powiedział", że boli, nie chciał dotykać. Dzisiaj rano jak próbowałam dotknąć też mówił, że boli. Ale w sumie nic się po za tym nie dzieje. Nie ma gorączki, kataru, noc przespana spokojnie. Gdyby nie to mycie, nic bym nie zauważyła. Nie chcę go taszczyć do przychodni, bo wtedy mielibyśmy już następną chorobę na karku. Pozosatje mi prywatna wizyta domowa, dlatego poobserwuję malucha jeszcze trochę i najwyżej wezwiemy lekarza. A teraz jak dotykałam mu uszka już niby nie bolało. Wątpliwości jednak mam bo w piatek jak spacerowaliśmy solidnie wiało, chociaż czapka na uszach była. Nie mam najmniejszych doświadczeń z bólem ucha, nawet u siebie i u męża. A wydawało ki się (nie wiem ską), że ucho to potrafi boleć, że hej! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś