bm7378 22.03.04, 19:01 mieliśmy kontakt z ciocia chora na półpaśćca mój syn ma 8m-cy czego sie spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilaw Re: kontakt z połpaśćcem 22.03.04, 23:55 w najgorszym przypadku ospy u synka ( i u ciebie o ile nie chorowałaś) Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: kontakt z połpaśćcem 23.03.04, 00:41 Może być ospa, ale niekoniecznie. Jakiś czas temu moja mama miała półpaśca. Ponieważ na początku nie wiedziałyśmy, że to jest półpasiec, przychodziłam do niej z moja 8 letnią wtedy córką. Mało tego, córka została u babci na noc i nawet spały razem. Na szczęście ani córka nie zachorowała na ospę, ani ja na półpasiec. Może to nie jest tak strasznie zaraźliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamama Re: kontakt z połpaśćcem 23.03.04, 09:48 Mój mały jak miał 6 m-cy miał kontakt z moja mamą chorą na półpaśćca i nic mu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
jmolska Re: kontakt z połpaśćcem 23.03.04, 09:57 Moja Jagódka mieszkała z babcią chorą na półpaścia od urodzenia i nie zaraziła się. To czy się można zarazić zależy od stopnia zaawansowania choroby, największe niebiezpieczeństwo jest w fazie wstępnej - tak powiedział lekarz. Całą ciążę mieszkałam z teściową i choć nie wiemy kiedy zachorowała, nikt w domu się nie zaraził. Nie martw się, wygląda na to, że trudno jest się zarazić! pozdrawiam Asia i Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś