Dodaj do ulubionych

krzywa główka

26.03.04, 22:57
Pomocy. Moja 3,5-letnia córeczka ma krzywą główkę. Słyszałam że są jakieś
hełmy dzięki którym główka się prostuje. Jeśli ktoś słyszał coś o tym proszę
o wiadomość. Chyba że stosowaliście jakieś inne metody ?
Obserwuj wątek
    • mama5611 Re: krzywa główka 27.03.04, 09:59
      witam ale nie wiem co masz na mysli mowiac krzywa glowka....moj synek ma taka
      wyciagnieta do tylu<troche jak ufoludek>ale pod wlosami nie bardzo to widac
      zreszta pogodzilam sie z tym
      • discus5 Re: krzywa główka 27.03.04, 11:23
        Główka jest krzywa, gdyż z jednego boczku wypukła, z drugiej strony płaska.
        Poza tym, jedno uszko jest bardziej z przodu. Córka ma długie włosy stąd
        jedynie widoczne jest to że jeden z policzków jest większy, jakby bardziej
        wypukły (wygląda jakby lekko spuchnięty)i kość policzkowa wysunięta do przodu.
        Nie bardzo chce spać na brzuchu żeby spłaszczać ten wypukły policzek.
        Główka w efekcie ma kształt jakby z kwadratu zrobiono romb tylko w kierunkach
        przód-tył.
        • mama5611 Re: krzywa główka 27.03.04, 13:08
          witam przeciez przez te lata widzial ja lekarz i co on na to? czy to nie jest
          wrodzone nie urodzila sie z tym? bo jesli tak to niewiele zrobisz
          • discus5 Re: krzywa główka 27.03.04, 15:04
            Lekarz widział i twierdził że samo przejdzie, w miarę jak główka rośnie, byle
            by ją dobrze układać. Samo układanie niewiele dało, ponieważ moja córka
            strasznie się wierci i "dobre ułożenie" trwało krótko mimo kilkakrotnego w
            ciągu nocy układania. Ponieważ nie było żadnych problemów z mięśniami czy też
            problemów neurologicznych - stwierdził że żadne masaże są niepotrzebne.
            Przyznam szczerze że sama na to nie mam już pomysłu, ale może ktoś trafił do
            specjalisty (nie wiem może chirurg/ortopeda twarzowo-szczękowy ??? nie bardzo
            nawet wiem do jakiego specjalisty się z tym zwrócić), bo raczej pediatra mi
            nie pomoże (minęło w końcu już 3,5 roku a nadal gada to samo, a ja zmiany
            jakiejkolwiek nie widzę)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka