marrea11 10.11.10, 16:17 ktory z dostepnychw aptece uwazacie za dobry dla 19 sto miesiecznego dziecka, ktory mial 3 dni biegunke i kilka razy wymiotowal? Poleccie prosze, dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zolza79 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 20:16 Zdecydowanie Dicoflor 30. Odpowiedz Link Zgłoś
longpath Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 20:18 Też polecam dicoflor 30. W kapsułkach, które sie otwiera i wysypuje zawartość. Ładnie się rozpuszcza i nie jest słodko-waniliowe. Odpowiedz Link Zgłoś
marimaris Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 20:37 chciałam polecić acidolac junior ale to dopiero od 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 23:04 Jest jeszcze acidolac baby, można wysypać na język. Moja dwulatka zje tylko w postaci takiej albo jakichś tabletek do żucia. Odpowiedz Link Zgłoś
marimaris Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 12.11.10, 22:55 a to nie wiedziałam. Ja znam ten Acidolac w tych śmiesznych misio tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 21:58 proponuje beneflorę i enterol. Odpowiedz Link Zgłoś
niebioska Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 22:24 właśnie wczoraj usłyszałam od lekarza, że enterol nie jest zalecany w takich przypadkach, "bo zawiera grzyby". Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 23:05 Ale to są dobre grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 11.11.10, 08:18 Enterol poza tym, że jest probiotykiem, ma działanie przeciwbiegunkowe, więc jeśli już jest PO biegunce, to nie ma sensu tego dawać zdrowemu dziecku/rekonwalescentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 10.11.10, 22:51 z dostępnych w Polsce dicoflor30 Odpowiedz Link Zgłoś
marrea11 dzieki wszystkim-probiotyk zakupipny:)) 11.11.10, 08:16 MIlo na Was liczyc, pozdrowienia cieple. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 wiedze, ze macie przewrocone w glowie 12.11.10, 11:52 przez producenta dicofloru. duzo wczesniej byl na rynku lacid i lacid forte (firma chyba biomed) i oba preparaty sa wpisane na liste lekow a nie suplementow. co zreszta nie ma wiekszego znaczenia ale znaczenie ma fakt , ze te dwa preparaty sa po prostu sporo tansze. omotane jestescie przez reklame Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: wiedze, ze macie przewrocone w glowie 12.11.10, 13:08 lilka69 napisała: > przez producenta dicofloru. duzo wczesniej byl na rynku lacid i lacid forte (fi > rma chyba biomed) i oba preparaty sa wpisane na liste lekow a nie suplementow. > co zreszta nie ma wiekszego znaczenia ale znaczenie ma fakt , ze te dwa prepara > ty sa po prostu sporo tansze. > > omotane jestescie przez reklame nigdzie nie widzialam reklamy dicofloru sama stosuje i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: wiedze, ze macie przewrocone w glowie 12.11.10, 14:34 elan-noooo ale przyznasz, ze opakowanie takie mile dla oka , ze az chce sie stosowac dicoflor? a przy okazaji-jakim kluczem kierowalas sie wybierajac dicoflor? Odpowiedz Link Zgłoś
zolza79 Re: wiedze, ze macie przewrocone w glowie 12.11.10, 20:42 Przewrócone w głowie, hm troszkę przesadziłaś. Rok temu przy nawracających cylklicznie biegunkach przetestowaliśmy chyba wszystkie dostępne na rynku probiotyki i na moje dziecko najlepiej działa dicoflor. W szpitalu też go zresztą dostawała. A cena? Płacę za niego 10 złotych, nie wydaje mi się, żeby to było dużo więcej niż za inne? Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: wiedze, ze macie przewrocone w glowie 12.11.10, 13:13 kiedyś na rynku była tylko penicylina z antybiotyków (a wcześniej i jej nie było) i też ludzie jakoś żyli. czy to dowód na coś? po co komu takie makrolidy np. skoro jest penicylina? a dicoflor ma tę zaletę, że jest BEZMLECZNY a lacid zwykły i forte już nie. uczulonym na mleko robi to różnice, tak jak uczulonym na penicyliny robi różnicę, czy łykają ją czy też np. makrolidy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: wiedze, ze macie przewrocone w glowie 12.11.10, 14:36 racja ale chyba nie ma az tak wielu ludzimajacych uczulenie na mleko skoro prawie kazdy pije kawe z mlekiem a dzieci jedza danonki? Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: wiedze, ze macie przewrocone w glowie 12.11.10, 23:26 oj nawet nie wiesz jak wielu ludzi ma uczulenie na mleko krowie. zwłaszcza małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Dicoflor 12.11.10, 14:28 Nie będę oryginalna i też polecam Dicoflor. Moja córka po ostrym nieżycie żołądkowo-jelitowym przez tydzień miała dostawać Dicoflor, ale 60 (to jest dla dorosłych) - miała wówczas 17 miesięcy i takie zalecenie otrzymałyśmy od pediatry-gastroenterologa ze szpitala. Po tym okresie powrót do Dicofloru 30. Cały czas podaję jej ten probiotyk. Nie sugeruję się żadną reklamą tylko tym, że Dicoflor poleciło mi już chyba z 5 lekarzy. Może pod wływem firmy farmaceutycznej, która go produkuje, ale tak głęboko nie mam zamiaru wnikać. Odpowiedz Link Zgłoś
doris307 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 12.11.10, 14:31 Szczerze polecam SAn Probi. Drogi ale u mojej córeczki , która ma bardzo wrażliwy brzuszek zawsze się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
zaz-u Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 12.11.10, 21:25 Moje maluchy miałay to cholerstwo miesiąc temu ( i ja), a teraz mąż zachorował i mamy powtórkę z rozrywki, ale do rzeczy ja stosowałam/stosuję acidolac baby wg ulotki zawiera 4 mld szczepu baktrerii, dla porównania dicoflor 30 ok 3 mld bakterii , nie wiem czy jest jakaś zasadnicza różnica w efektach leczenia ( tego drugiego nie stosowałam). Odpowiedz Link Zgłoś
kawabe Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 12.11.10, 22:39 Witaj Przy takim krotkim okresie choroby ja bym nic nie poodawala. Flora odbuduje sie sama. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gadseq Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 08.05.13, 14:39 probiotyk jak najbardziej przy biegunce, a najlepiej synbiotyk czyli probiotyk+prebiotyk. Dłużej i bardziej skutecznie działa Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 08.05.13, 22:12 Każdy który ma zróżnicowany skład (najlepiej probiotyk i prebiotyk) i przynajmniej ze 4 mld CFU. Dicoflor jest przereklamowany. Ja ostatnio stosuje Multilac. Odpowiedz Link Zgłoś
saraw1987 Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 16.05.13, 22:58 Ja zamiast probiotyków polecam synbiotyki - połączenie probiotyku i prebiotyku. Ja stosowałam Multilac, moja lekarka powiedziała, że ma dużą ilość szczepów bakterii probiotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_martynka Re: ktory probiotyk-po biegunce, wymiotach 23.06.13, 14:24 Słyszałam, że im więcej bakterii ma symbiotyk tym lepiej. Multilac ma ich aż 9, więc lekarze go polecają. Odpowiedz Link Zgłoś