Dodaj do ulubionych

Sól bocheńska z inhalatora

19.01.11, 18:08
jak to zrobić ? Ze zwykłą wodą ciepłą czy z solą fizjologiczną ?

Z gara to wiadomo, kąpiel też ale z inhalatora ? Podpowiedzcie smile
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Sól bocheńska z inhalatora 19.01.11, 20:59
      raczej z wodą (przegotowaną) tak, żeby stężenie było podobne do soli fizjologicznej (0,9%);
      rozpuszczalność soli nie zależy zbytnio od temperatury, więc wszystko jedno czy zimna, czy ciepła - zrobiłabym na takiej "średniej"
      • alfa36 Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 08:56
        Mi kiedys inhalator zaczął "wariowac", jak wlalam niby rozpuszczoną sol iwonicką. Jak ją dokladnie rozpuscic (bo podejrzewam, ze dokladnie nie rozpuscila sie, stąd problem)?
        • b.bujak Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 11:24
          w naturalnej soli (z naturalnymi domieszkami mineralnymi) zawsze będzie jakaś ilość składników, które się nie rozpuszczą; najwyzej można po rozpuszczeniu przefiltrować roztwór... za duzo zabawy; ja używam soli bohenskiej do kąpieli a do inhalatora sól fizj. z ampułki;
    • magda2663 Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 09:41
      moze to głupie pytanie ale czy mozna dosypac tej soli do wody ktorą sie wlewa do nawliżacza i czy ma to jakis działanie w nawilżaczu?
      • misia33 Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 12:54
        dzięki dziewczyny,

magda 2663 ja ci nie odpowiem bo nie wiemuncertain

działanie to by na pewno miala ale jak zareaguje nawilżacz ??
        • schiraz Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 16:19
          Zrób ciepłą kąpiel, wsyp sporo soli bocheńskiej i wsadź dziecko, nie dość, że się będzie inhalować to jeszcze dobroczynny wpływ na skórę będzie. W inhalatorze licho wie jak ten roztwór zrobić, żeby nie przedobrzyć.
          ------
          Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka