misia33 19.01.11, 18:08 jak to zrobić ? Ze zwykłą wodą ciepłą czy z solą fizjologiczną ? Z gara to wiadomo, kąpiel też ale z inhalatora ? Podpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: Sól bocheńska z inhalatora 19.01.11, 20:59 raczej z wodą (przegotowaną) tak, żeby stężenie było podobne do soli fizjologicznej (0,9%); rozpuszczalność soli nie zależy zbytnio od temperatury, więc wszystko jedno czy zimna, czy ciepła - zrobiłabym na takiej "średniej" Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 08:56 Mi kiedys inhalator zaczął "wariowac", jak wlalam niby rozpuszczoną sol iwonicką. Jak ją dokladnie rozpuscic (bo podejrzewam, ze dokladnie nie rozpuscila sie, stąd problem)? Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 11:24 w naturalnej soli (z naturalnymi domieszkami mineralnymi) zawsze będzie jakaś ilość składników, które się nie rozpuszczą; najwyzej można po rozpuszczeniu przefiltrować roztwór... za duzo zabawy; ja używam soli bohenskiej do kąpieli a do inhalatora sól fizj. z ampułki; Odpowiedz Link Zgłoś
magda2663 Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 09:41 moze to głupie pytanie ale czy mozna dosypac tej soli do wody ktorą sie wlewa do nawliżacza i czy ma to jakis działanie w nawilżaczu? Odpowiedz Link Zgłoś
misia33 Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 12:54 dzięki dziewczyny, magda 2663 ja ci nie odpowiem bo nie wiem działanie to by na pewno miala ale jak zareaguje nawilżacz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Sól bocheńska z inhalatora 20.01.11, 16:19 Zrób ciepłą kąpiel, wsyp sporo soli bocheńskiej i wsadź dziecko, nie dość, że się będzie inhalować to jeszcze dobroczynny wpływ na skórę będzie. W inhalatorze licho wie jak ten roztwór zrobić, żeby nie przedobrzyć. ------ Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś