Dodaj do ulubionych

proszę o radę

21.01.11, 08:34
W zeszłym tygodniu 5 dni byłam z 2-miesięcznym synkiem w szpitalu. Miał bardzo dużo wydzieliny (flegmy) w płucach, katar nie chciał wypływać. Nie maił gorączki więc dostał inhalacje z Pulmicortu i Berdualu, był oklepywany i odsysano mu wydzielinę z nosa. Kaszlał.
W poniedziałek wróciliśmy do domu, bo stan się poprawiał. Ale dziś w nocy (czwartek/piątek) dostał gorączkę 38,5, słychać w płucach rzężenia, kaszle dalej.
Strasznie się martwię, na kontrole kazali przyjść w poniedziałek.
czy ktoś miał taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • maderta Re: proszę o radę 21.01.11, 08:42
      Idź dziś do lekarza i to szybko, bo kto wie, czy mu się nie przyplątało zapalenie płuc. a miał robione rtg klatki?
      • goosiaa_83 Re: proszę o radę 21.01.11, 08:46
        nie miał...
        • maderta Re: proszę o radę 21.01.11, 08:57
          nie jestem lekarzem, ale moim zdaniem, jak było coś w płucach i teraz nadal kaszle i rzęzi, to wymuś na lekarzu prześwietlenie, gdyby sam nie chciał dać. może to nic poważnego, ale lepiej dmuchać na zimne.
          • goosiaa_83 Re: proszę o radę 21.01.11, 09:08
            iść do tego lekarza ze szpitala? mam blisko to może rzeczywiście podejdziemy z maluszkiem... sad
            • maderta Re: proszę o radę 21.01.11, 09:17
              Idź i oby to było nic poważnego.
              • goosiaa_83 Re: proszę o radę 01.02.11, 07:59
                dziś wróciliśmy ze szpitala... Dobrze, że pojechaliśmy, bo mały miał zmiany w płucach uncertain, ale już mam nadzieje będzie ok smile
    • turnesolka Re: proszę o radę 21.01.11, 08:44
      A czy masz możliwość skonsultować się z lekarzem dziś, jeśli tak to się nie wachaj. Jeśli intuicja podpowiada Ci że coś jest nie tak to jej słuchaj.

Oklepujesz daje sama? Robisz dajej inhalacje? Jak masz z oklepywaniem czy inhalacjami problem to zajrzyj na www.kaszeludzieci.pl , tak wszystko pokazuje pielegniarka z CZD

Myśly mieli podobny przypadek przy zupełnie innej chorobie - żółtacce po urodzeniu. Po wyjściu ze szpitala powiedzieli że jest OK i żadne kontrole niepotrzebne ale dla mnie Mały robił się bardziej żółty więc poszłam do przychodni neonatologicznej i faktycznie miał birilubinę o wiele wyższą niż przy wypisie, dostał witaminki i był dalej kontrolowany bo był dosłownie na granicy konieczności leczenia - naświetlania.
      • goosiaa_83 Re: proszę o radę 21.01.11, 08:48
        tak dalej oklepuje i inhaluje... spróbuje zadzwonić do tego lekarza ze szpitala dziś, tylko nie wiem czy uda mi się z nim porozmawiać uncertain
        • esiak-86 Re: proszę o radę 21.01.11, 21:04
          Jedź z maluszkiem prosto do tego szpitala, by miałyśmy taką sytuację, że lekarz na rejonie stwierdził, że nasze miesięczne wówczas dziecko kaszle bo mu katarek spływa, osłuchowo niby ok. Na drugi dzień kaszel się pogorszył, pojechałam na izbę przyjęć i tam zrobili rtg- wyszło śródmiąższowe zapalenie płuc, osłuchowo nic się nie działo nadal...
          Lepiej skontrolować bo to maluszek jeszcze... miejmy nadzieję, że będzie ok a Ty się uspokoisz smile
    • malgosiek2 Re: proszę o radę 21.01.11, 22:03
      Nie czekaj do poniedziałku tylko śmigaj z dzieckiem jak najszybciej do lekarza.
      Nie ma na co czekać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka