Dodaj do ulubionych

ilosc kup u 3-latka

22.01.11, 16:15
Dzewczyny,moj syn w marcu skonczy 3lata.Jest pogodnym dzieckiem. Martwi mnie jednak to ze od zawsze robi duzo kup w ciagu dnia(2-6).Je normalnie,czasami wrecz slabo,z owocow to tylko banan i jablko,z warzyw marchewka,brokol,zielona fosolka i ogorek.Pozatym duzo chleba,makaron,ryz i czasmi ziemniaki.Wypija sporo mleka i wody-sokow nie pija. Wazy 16kg i mierzy 105cm-wiec prawidlowo. Problem jest taki ze jest ciagle w pieluszce,bo przy takiej ilosci kup jakos ciezko nam idzie nocnikowanie.Praktycznie po kazdym posilku jest kupa. Jak byl maly strasznie ulewal,mial robione badania(min.na proteiny mleka krowiego,na gluten)nic nie wykazaly.Kupa czasmi smierdzi kwasno.Moze ktoras z was miala taki przypadek? Podpowiedzcie cos,isc do gastrologa czy dac sobie spokoj? Maly ogolnie w formie ,zadko choruje a chodzi do zlobka.
Obserwuj wątek
    • stypkaa Re: ilosc kup u 3-latka 25.01.11, 09:30
      Witam,

mam synka starszego o rok i ten sam problem od zawsze. Na początku lekarze machali ręką bo u niemowlaka to normalne, ale u kilkulatka już nie. Dlatego ostatnio robimy mu różne badania. Pani doktor do której chodzimy przy okazji boreliozy bada mu też ostatnio alergie pokarmowe, celiakię, kał na pasożyty różne. Nie wiem co jeszcze bada ale jak bylismy ostatnio a nic nie wyszło w badaniach to powiedziała, że trzeba będzie zrobić więcej bo to nie jest normalne. Moje dziecko robi kupę też po każdnym posiłku w zasadzie. Czasem kupy są normalne, brązowe, o prawidłowym kształcie i konsystencji. Ale zdecydowanie częściej są brzydkie, bardzo brzydko pachną, są zielone, zółte, jasne, widać niestrawione resztki pokarmowe, są rzadkie.
      Na razie czekam na wyniki ostatnich badań, jak znów nic nie wyjdzie to zobaczymy co mi powie nasza pani doktor. Może poleci wizytę u gastrologa właśnie.
      • monika78kr Re: ilosc kup u 3-latka 26.01.11, 08:08
        Sprobujcie odstawic gluten - to nic, ze w badaniach nic nie wychodzi. U nas bylo podobnie, po odstawieniu glutenu jest jedna regularna kupa. Tez chodzilam od lekarza do lekarza, ale albo nie widzieli problemu albo rozkladali rece. Podobno 50% naszego spoleczenstwa nie toleruje glutenu.
        • stypkaa Re: ilosc kup u 3-latka 28.01.11, 10:02
          > Sprobujcie odstawic gluten - to nic, ze w badaniach nic nie wychodzi.

No nie wyobrażam sobie tego za bardzo. Syn ma 4 lata prawie, chodzi do przedszkola, a gluten jest i w pieczywie i w makaronie. Nie jestem w stanie go upilnować. A z przedszkola nie mogę go zabrać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka