Dodaj do ulubionych

Biały stolec u dziecka

16.04.11, 21:35
Mój 4 letni syn od wczoraj robi białe kupki, nie je więcej nabiału niż zwykle. Nie jest marudny. Czytałam, że może to być objaw żółtaczki ale zażółcony nie jest. Nie wiem czym to może być spowodowane.
Do lekarza idziemy dopiero w poniedziałek. Spotkałyście się kiedyś z czymś takim i czym to było spowodowane?
Obserwuj wątek
    • sonia-3 Re: Biały stolec u dziecka 16.04.11, 21:40
      Tak. Moja córka jak miała odbarwiony bardzo jasny stolec, to po 2-3 dniach miała infekcję wirusową. Zaobserwowałam to już parę razy. Więc nie wykluczone, że za parę dni dziecko Ci sie rozłoży. W końcu święta idą smile
      • nataliam2 Re: Biały stolec u dziecka 16.04.11, 21:44
        Troszkę kaszle, może faktycznie, ale powiem szczerze że się martwię.
        Samo z siebie przeszło? Stolec był naprawdę prawie biały? -
        Wiktor ur. 29.11.2006 godz. 9.20 waga 4170
        Matylda ur. 02.02.2009 godz. 12.50 waga 3350
    • iwles Re: Biały stolec u dziecka 16.04.11, 21:49

a jaki kolor moczu ?
      bo przy żóltaczce jest bardzo ciemny.
      • nataliam2 Re: Biały stolec u dziecka 16.04.11, 22:00
        kolor moczu normalny
    • joana.mz Re: Biały stolec u dziecka 16.04.11, 22:03
      Moje córki miały w krótkim odstępie czasu i jeszcze jeden z domowników. Wszyscy też mieli w tym okresie sensacje żoładkowe, więc stawiam na wirusa.
      • sonia-3 Re: Biały stolec u dziecka 16.04.11, 22:29
        Przeszło jak skończyła sie infekcja. Ale stolec był prawie biały. Zawsze jak była chora i kilka dni przed chorobą.
    • joanna.pio Re: Biały stolec u dziecka 17.04.11, 10:36
      Mój starszak prawie 2 tygodnie miał takie stolce. Do tego brak apetytu, podkrążone oczy, przez dłuższy czas mdłości, bóle brzucha (to z kolei trwało kilka miesięcy). W tym czasie - kilka wizyt u lekarza, seria badań pod kątem pasożytów, usg brzucha, badania krwi, moczu. Wszystko wyszło ok, a problemy w końcu się skończyły. I nie znam do dziś przyczyny.
      • anitkashe Re: Biały stolec u dziecka 27.04.11, 09:35
        u mojej starszej córki była to reakcja na xyzal. wróciła do zyrtecu i jest ok.więc może to reakcja na lek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka