renatas4 11.05.04, 09:35 Czym smarować krostki po ukąszeniu komarów lub innych owadów u dziecka 1,5 rocznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniapatryk Re: co na ukąszenie komarów 11.05.04, 09:46 Mnie polecono fenistil żel. Ale co używac zeby takiego małego człowieczka wogóle nie użądliły .? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: co na ukąszenie komarów 11.05.04, 11:41 Fenistil jest najlepszy. A żeby go nie ukąsiły, a jednocześnie żeby dziecka nie pryskać chemią (zresztą mój maluch od razu miał plamy, nawet jak psikaliśmy środkami dziecięcymi i tylko po ubranku), polecam najzwyklejszą na świecie wanilię! Są dostępne takie olejki waniliowe w areozolu - odstrasza nie tylko komary, ale również upierdliwe (przepraszam...) muszki, które mnie osobiście gryzą o wiele częściej i bardziej nieprzyjemnie (one się nie wkłuwają, tylko robią miniaturowe dziurki, później jestem cała w piekących plamkach). Poza tym na rynku jest choćby Off dla dzieci - ale nie jestem pewna czy ni jest np. od 2-go roku życia. Trzeba sprawdzić. Tyle, że mój synek na niego też źle reagował. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: co na ukąszenie komarów 11.05.04, 18:24 A my odkryliśmy w zeszłym roku granulki homeopatczne,które zażywane w okresie narażenia na ukąszenia,całkowicie niwelują ten problem. Lek nazywa się LEDUM PALUSTRE 5 CH i zażywa się 2x dziennie po 3 granulki (profilaktycznie). Ten lek działa też świetnie objawowo,czyli jeśli nastąpi ukąszenie to trzeba zażywać po 3 kulki co 15 minut.Wszystkie "bolączki" przechodzą po chwili bez śladu. Możecie wypróbować, koszt 7 zł,a przynajmniej nie trzeba się ciągle smarować śmierdzącą chemią. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: co na ukąszenie komarów 11.05.04, 21:00 Olejkiem lawendowym rozcienczonym w zwyklym oleju/oliwie. 4-5 kropli na lyzke kuchenna oleju. Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: co na ukąszenie komarów 11.05.04, 21:01 Acha ta sama mikstura jest tez swietna przeciw ukaszeniom. Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
renatas4 Re: co na ukąszenie komarów-do beba2 13.05.04, 12:16 Czy ten lek LEDUM PALUSTRE 5 CH mozna stosować u 1,5 letniego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: co na ukąszenie komarów-do renatas4 13.05.04, 15:57 Można stosować nawet u noworodków. Odpowiedz Link Zgłoś
mon7 Re: co na ukąszenie komarów 13.05.04, 11:01 wczoraj kupilam preparat przeciwko komarom-homeopatyczny dla 9 mies. corci. Firma Dolisos nazywa sie Dapis i kosztuje 8 zl. jest bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: co na ukąszenie komarów 13.05.04, 15:59 Hej mon7. Mam nadzieję ,że u Was to smarowidło zadziała,bo my niestety nie pozbyliśmy się ukąszeń po jego stosowaniu ( Odpowiedz Link Zgłoś
koralinaa007 Re: co na ukąszenie komarów 23.07.14, 12:31 ktoś poradzi coś na zniwelowanie swędzenia po komarach u dzieci? brzdąc 4lata, ale to już chyba nie swędzenie a ból Odpowiedz Link Zgłoś