Dodaj do ulubionych

ciągły kaszel

14.08.11, 21:44
witam proszę o podpowiedź moja córka jak poszła do przedszkola dostała kaszlu,który zaczyna sie od zapchanego noska ale katar nie spływa przez nos leci do oskrzeli jak podam sinupret to wtedy trochę wyleci.a przy tym towarzyszy jej okropny kaszel duszący najpier deliaktny suchy a po 2-3 dniach taki mokry odrywający jak przy zapaleniu płuc i głownie nasila się wieczorem i nocą już jest tragicznie prowadzi aż do wymiotów.
Alergolog-mieliśmy testy wyszły ujemne.
Laryngolog - migdał w porządku .Teraz czekam na tomografię.
Leczenie ciągle podają jej sterydy flixotide + ventolin lub berodual i pulnikort. Ale wcześniej to działało a tera mała skończyła 5 lat i już od 1,5 miesiąca ma kaszel jest na sterdydach i nie ma poprawy zwiększyli na mocniejsze dawki. lekarze rozkładają rece nie wiedzą dlaczego i co się z nią dzieje. chodzę 2 razy bw tygodniu na osłuchanie i wszystko osłuchowo jest ok.

Proszę o pomoc co robić,skoro lekarze nie mają pojęcia to skąd ja je mam mieć. Brak mi już siły jak patrzę jak ona się męczy.

dzięi
Obserwuj wątek
    • marzenadorota Re: ciągły kaszel 14.08.11, 23:54
      skąd jesteście? jeśli z Wawy to mogę polecić sprawdzoną lekarkę - pediatra i pulmonolog w jednej osobie. Wiele razy nam pomogła w trudnych sytuacjach w których inni rozkładali ręce.
      • 1_monik Re: ciągły kaszel 15.08.11, 21:16
        my jesteśmy z Legionowa to ok 20 km od Wwy.
        Korzystamy z pediatry-alergologa dr Grzęda przyjmuje na Niekłańskiej w szpitalu. Też nam kilka osób poleciło, jest bardzo dociekliwa i stwierdziła że to pierwszy taki przypadek który nie wie jak do końca ma poprowadzić.
        Proszę na namiary mój mail monika.p2@wp.pl
        dzięki
      • dunia34 Re: ciągły kaszel 16.08.11, 00:09
        mogę też prosić o namiary na dunia34@gazeta.pl, bo też już walczę od trzech miesięcy z mokrym kaszlem u syna i nie bardzo potrafią mi lekarze postawić diagnozę.
        • misia33 Re: ciągły kaszel 16.08.11, 21:37
          U mnie to samo 3 lata się meczymy, oczywiscie wmawiano nam alergię, wziewy .. i zero poprawy. Wizyta u prof (Lublin) - jak ją zobaczył powiedział ze ona nie jest alergiczką i stwierdził zespół zatokowo - oskrzelowy. Faktycznie zatoki ma zajęte ale każdy mowil ze to przez katar alergiczny. Kasłała bardzo dużo. Zobaczymy jak po leczeniu, jak coś to pytajcie podam więcej szczegółów.
          Ja bardzo dużo szukałam info w necie zeby tylko jej pomóc, bo na prawdę się męczyła.

Można sprawdzić oczywiscie pasożyty, morf z rozmazem, wymazy z nosa i gardła, mykoplazmę, chlamydię itp.
    • 0.gaba1 Re: ciągły kaszel 17.08.11, 21:07
      Przewlekle zapalenie zatok-radze poszukac dobrego laryngologa
    • gaskama Re: ciągły kaszel 18.08.11, 13:25
      Cóż, mój syna miał tak przez ostatnie dwa lata w miesiącach czerwiec-październik. Syn jest alergikiem, alergia na pleśnie, które w tych miesiącach mają szczyt pylenia. Kaszel straszny, nasilający się wieczorem, często w nocy. Zyrtec, Xyzal, Clemastyna, Clarintine oraz Ventolin+flixotide nic nie pomagały, syn dostał jakiś inny ... chyba Pylmicort. Też bez efektów. Lekarz znany (alergolog + pediatra + pulmunolog). Lekarka stwierdziła atypowy przebieg alergii, w swojej 30-letniej karierze takiego przypadku nie miała. Zastanawiała się nawet na nerwowym podłożem kaszlu. Przeleczyłam całą rodzinę na robaki i tym podobne (też bez efektu). Zrobiłam prześwietlenie płuc i nic. Kaszel sam z siebie przechodził w październiku. W tym roku syn od czerwca ma takie mocne kichanie, całe salwy po kilka lub kilkanaście kichnięć. Czasami z wodnistą wydzieliną, czasami bez. Wolę tę opcję od kaszlu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka