Dodaj do ulubionych

Trzeci migdał - Wasze doświadczenia

20.05.04, 16:19
Wiem, że na ten temat bylo juz wiele postów. ale chodzi mi o małą "ankietę"
wśród emam, których maluchom usuwano trzeci migdał: pomogło czy nie?
Mój pięcioletni syn ma od roku nieustanne katary i przeziębienia z anginami
ropnymi włącznie. stwierdzono u niego powiękony trzeci migdał. Prowadząca go
laryngolog każe ciągle czekać. Ale ile można? Wiem, że ta przypadlość zaburza
oddech podczas snu i prowadzi do niedotlenienia organizmu.
Więc krótko: jakie były u Was efekty usunięcia trzeciego migdałka?
Gocha
Obserwuj wątek
    • mamaluna Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 20.05.04, 17:16
      poprawa zdecydowana (trzeci plus boczne, bo wciaz choroby wirusowe i anginy)-po
      zabiegu jak reka odjal. Corka miala 5,5 roku. Od tego czasu nie choruje mi, a
      przedtem koszmarny koszmar chorobowy
      rowniez wsrod moich znajomych zdecydowane poprawy
      teraz bede usuwac trzeci migdal swojej 2-letniej corce, nie zamierzam czekac
      dluzej, bo wciaz choruje i sa wskazania
      • kopytko1 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 20.05.04, 18:27
        Hej,a my uniknęliśmy wycinania migdała.Przez ok 10 miesięcy podawałam synkowi z
        przerwami(tyg) krople homeopatyczne LymphomyosotN. Diagnoza brzmiała,przerost 3
        migdała 2 stopnia,wskazania do usunięcia.Ale..syn miał wówczas lat 5 i wiadomo
        że ów migdał z wiekeim zanika,dlatego podjeliśmy za namową lekarską leczenie
        kroplami.Byliśmy jakiś miesiąc temu ponieważ syn bardzo kaszlał(lekarka zrzucałą
        winę na 3 migdała) u laryngologa,i okazało się że migdał jest malutki!!!!Więc
        jesteśmy szczęśliwi że pomimo wczystko unikniemy zabiegu.Ale...katar(siedzący
        gdzieś głęboko,mowa nosowa) i kaszel znowu się pojawiły.Niestety mały jest
        alergikiem.Więc teraz wiem że przyczyną tego jest alergia a nie migdał.
        Sorki miały być doświadczenia po wycięciu....ale chciałam napisać że jest
        nadzieja i nie zawsze trzeba wycinać.
        Pozdrówka,Ewa

Ps.na górne drogi oddechowe syn pije ziółka Ojca Grzegorza Sroki które są
        rewelacyjne dla niego,szkoda że nam się skończyły.
    • ela84 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 20.05.04, 19:36
      Witam !

Ja mam ten sam problem. mam pytanie gdzie można dostać te krople ?
      • ela84 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 20.05.04, 19:37
        ela84 napisała:

> Witam !
        >
        > Ja mam ten sam problem. mam pytanie gdzie można dostać te krople ?
        tzn te ziólka
    • magdamadzia Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 21.05.04, 09:31
      Pomogło zdecydowane!!!!!!!! Zero chorób po. Pozdrawiam
      • kopytko1 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 21.05.04, 09:55
        Ja zaopatruje sie u znajomej zielarki,ale jak popytasz w sklepach zielarskich to
        powinni tez miec.Moja mama dostala je w naprawde niewielkiej miescinie.Ja jestem
        z Wroclawia.Syn bardzo lubi pic swoje ziolkasmile)
        A krople homeopatyczne to w aptecesmile)
        Pozdrawiam,Ewa
        mój nr gg 4418712
    • lilan1 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 21.05.04, 23:14
      mój syn był leczony tabletkami ale nie pomogły bardzo się bałam ale w końcu
      zdecydowalismy się na usunięcie 3-go migdała jest b.dobrze śpi cichutko,nawet
      na początku sprawdzałam czy oddycha tylko mały problem -mój 6-cio latek
      przyzwyczaił sie do oddychania ustami ,ale po mału sietego oducza.ja jestem
      zadowolona
    • hallina Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 23.05.04, 22:35
      my usuwalismy dwa razy,bo odrosł!za drugim razem usunieto trzeci migdałek i
      zmniejszono dwa pozostale,pomogło.Poza tym syn przez to spanie z otwarta buzia
      mial problemy ze zgryzem i nie umial porzadnie polykac sliny.
      Halina
    • fasolka99 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 24.05.04, 15:22
      U nas pomoglo rewelacyjnie (usuniety trzeci migdal i podciete boczne) - corcia
      miala wtedy 4.5 roku, to bylo pol roku temu. Chodzi wreszcie normalnie do
      przedszkola, nie choruje (jedynie grypa w lutym - poleglo prawie cale
      przedszkole i drobne katary, ale nawet bezpotrzeby zostawienia w domu). Rok
      temu prawie wcale nie chodzila do przedszkola - bez przerwy chora, antybiotyk
      za antybiotykiem. A co najwazniejsze - juz w nocy po zabiegu przestala chrapac
      i miec bezdechy! I oddycha normalnie przez nosek.
      • gocha71 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 26.05.04, 09:27
        Dziekuję za wszystkiw wypowiedzi. Zdecydowalam się na kontrole u innego jeszcze
        laryngologa (znajoma tesciowej byla bardzo zadowolona z jego opieki nad swoim
        dzieckiem) i zobaczymy, co on powie. Jestem coraz bardziej przekonana, aby
        usunąć trzeci migdał u syna. zobaczymy.
        Gocha
        • justysia25 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 26.05.04, 13:28
          Witam
          Widzę że w większości mamy zadowolone. A ja za to odwrotnie. Na szczęście moje
          dzieci (jak na razie) nie mają z tym problemów. Za to znam to z autopsji. Sama
          chorowałam odkąd mama pamięta (nie ja) i ciągle anginy, oskrzela ipt. na
          okrągło. W wieku ok. 5-6 lat miałam usunięty trzeci migdał, a po niecałym m-cu
          znów angina i wszystko od początku. Ale właśnie jak miałam 4-5 lat mama zaczęła
          jeździć ze mną do senatoriów. Bardziej służyło mi morskie powietrze niż górskie
          i po takim pobycie jakiś czas było dobrze. A potem z czasem już wyrosłam z tych
          chorób.
          Pozdrawiam
          Justyna
          • mamaluna Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 26.05.04, 20:20
            tak mysle sobie, ze moze te angine to mialas jednak przez nieusuniecie bocznych
            migdalow...
            mojej corce wlasnie z powodu czesty changin musialam usunac boczne (nie
            trzeci), od tej pory ani razu nie miala anginy

oprocz angin miala tez wiecznie katary,kaszel, zapchany nos, chrapanie w nocy -
            usuniety trzecie migdal i zero chorob

u nas akurat wycieto wszystkie trzy za jednym razem, i od tego momentu nie
            miala ani anginy, ani innych chorob (moze jedno przeziebienie w ciagu pol roku)
    • lilan1 Re: Trzeci migdał - Wasze doświadczenia 26.05.04, 20:48
      ja wiem co znaczy 3 migdał bo sama go mam ,moja mama bardzo się bała i leczono
      mnie tylko farmakologicznie pomogło ale trochę .patrząc w stecz zawsze
      oddychałam ustami ,katary,dlatego wolałam aby moje dziecko nie miało tych
      samych problemów co ja,a wiadomo im młodszy człowiek tym lepiej się ranki goją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka