Dodaj do ulubionych

migdałek i lymphomyosot

27.10.11, 19:17
mój 4-letni synek ma kłopoty z migdałkiem,który po ostatniej infekcji nie chce się obkurczyć.od prawie roku synek brał immunotrofinę,która długo się sprawdzałą,ale tym razem chyba nie bo migdałek,od początku infekcji mija tydzień,jest nadal powiększony i marny ma kłopot z oddychaniem w nocy głównie.kataru nie ma tylko niedrożny nosek. laryngolog zalecił Lymphomyosot,żeby coś zmienić. problem,że te w kroplach są na alkoholu i synek nie bardzo chce je brać. może wiecie czy mozna zmieszać np. z sokiem? czy to prawda że trzeba je podawać 15min przed jedzeniem i przez 15min nie jeść i nie popijać?
a dobre te krople tak w ogóle? martwię się bo jak nie pomogą to czeka nas zabieg...
Obserwuj wątek
    • evik_k Re: migdałek i lymphomyosot 27.10.11, 20:04
      zabieg tak szybko, ja walcze z tym migdałem od paru miesięcy mały ma 4,5 roku i laryng twierdzi że trochę za mały na zabieg, ...
      ten lek jest homeopatyczny dlatego trzeba przestrzegać tego żeby przed jedzeniem albo po nie popijać i na plastikową łyżeczke, unikać czosnku i mienty, stosować paste do zębów homeopatyczną elmex taką ma
      lepsze są tabl. lymphomysot bo nie mają alkoholu, ale działanie tych leków jest oparte na długotrwałym przyjmowaniu tego leku a nie o razu
      • solaris31 Re: migdałek i lymphomyosot 28.10.11, 09:42
        migdał usuwa się wtedy, jeśli są wskazania bezwzględne i nie jest to zalezne w żaden sposób od wieku!!!

moje córki miały usuwane migdały w wieku 3, 5 lat, wyjścia nie było. jedyne, co musiałam, to przejechać się na dziecięcą klinikę, bo u nas w szpitalu kazali czekać - kwestia znieczulenia i aparatury - dla małych dzieci nie mają.

co do lymphomysootu - to dobry preparat, ale rzeczywiście, trzeba go stosowac długo, i nie zawsze daje pożądany skutek. migdały w pewnym wieku rosna fizjologicznie i nie da się na to nic poradzić. jednemu przeszkadzaja bardziej, innemu mniej. taka loteria trochę.
    • mamalgosia Re: migdałek i lymphomyosot 29.10.11, 19:32
      Polecam protargol, uratował mojego Syna przed wycinaniem migdałów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka