Dodaj do ulubionych

Pocenie się

30.05.04, 21:20
Moja prawie trzylatka w nocy poci się straszliwie. Nie jest przegrzewana, a
już pół godziny po zaśnięciu jest po prostu mokra. Piżama po dwóch trzech
nocach nadaje sie do prania. Co to znaczy? Czy w tym wieku może to jeszcze
mieć związek z brakiem wit. D?
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: Pocenie się 30.05.04, 23:42
      Wlasnie, ja tez jestem zainteresowana. Pisalam o moim synku w innym watku na
      ten temat, ale teraz gdzies mi zginal i nie potrafie tego odnalezc.... sad
      Sorry wiec, ale sie powtorze. Moj syn ma prawie cztery latka. Od pierwszych
      tygodni zawsze tuz po zasnieciu (w ciagu gdzies 10 minut) bardzo sie poci
      glowka (skora pod wlosami na glowie). Wyglada jakby wyszedl spod prysznica.
      Rowniez nie jest przegrzewany. Co to moze byc?
      • martad73 Re: Pocenie się 31.05.04, 09:13
        Miałam swego czasu podobny problem ze swoim synkiem. Miał wtedy ok. 2 lat.
        Kiedy zapytałam pediatry, dlaczego (też myślałam o braku wit. D, to powiedział,
        że niektóre dzieci mają takie okresy wzmożonego pocenia się, zwłaszcza w
        okresach po chorobach. Rzeczywiście, teraz ma 4 latka i zdarza mu się spocić w
        nocy, ale jest to bardzo sporadyczne i tylko kiedy jest po jakiejś infekcji
        (lub w jej trakcie). Tak jest u nas, ale ja na Waszym miejsce przy wizycie u
        lekarza zapytałabym żeby się uspokoić.
        Pozdrawiam
        Marta
        • agagi Re: Pocenie się- wciagam na gore, bo podobny watek 04.06.04, 21:54
          wlasnie przed chwila przeczytalam watek o pasozytach i ich ew. zwiazku z
          poceniem sie. To co piszecie tutaj w moim przypadku tez moze miec
          zastosowanie, bo coreczka byla chora mocno 1.5tyg temu i to rzeczywiscie od
          tego czasu zaobserwowalam to b. intensywne pocenie sie po zasnieciu. Lekarz tez
          powiedzial, ze tak sie moze w roznych okresach zdarzac u dziecka i zeby na
          razie sie tym nie przejmowac... Ale badanie na pasozyty i tak zrobie, bo tez
          czesto skarzy sie na brzuszek... Pozdrawionka, agagi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka