Dodaj do ulubionych

Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja

15.06.05, 12:47
MNIEJSZOSC SEKSUALNA SADYSTOW CHCE BYC ZAUWAZONA PRZEZ SPOLECZENSTWO.
Obserwuj wątek
    • koopa Czy ci co nie pójdą na tą paradę są nienormalni? 15.06.05, 12:47
      • 18261826www ci co nie pójda˛ na ta˛ parade˛ to nie sa sadysci 15.06.05, 12:49
        • vitmik [...] 15.06.05, 12:54
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • yeellow Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 12:58
            ja mam nadzieje, ze nikt tej parady nie bedzie zatrzymywal. Niech sobie ta
            smieszna garstka przejdzie po pustych ulicach. Sa dla siebie sami najlepsza
            antyreklama.

--
            homo-niewiadomo.blogspot.com/ czytales?
            • inz.mruwnica Zła nazwa parady 15.06.05, 13:05
              No, ale w takim razie to mają złą nazwę... No bo jeżeli w opozycji to ostatniej
              parady, to może:

Parada Nierówności

, albo chociaż:

Parada Nienawiści
              • aronii Re: Zła nazwa parady 15.06.05, 15:38
                Aj, czyli oni są normalni - to ja dziękuję za taki wzór normalności, mam
                propozycję, na przyszłą sobotę parada nienormalności przyjdą wszyscy co się z
                tzw "normalnymi" nie identyfikuja.
            • genekgenek Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 13:28
              I jeszcze jedno. Jeśli Kaczyński im pozwoli paradować to proszę aby wszyscy
              NORMALNI LUDZIE omijali z daleka miejsca w których parodować będą
              wszechpolacy!!!!
          • nick_penis Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 13:09
            A JAKA JEST JEDYNA, SKUTECZNA RECEPTA NA BEZPRAWIE? WZIĘCIE SPRAWY W
            >
            > SWOJE RĘCE PRZEZ NORMALNYCH OBYWATELI. BĘDZIE SIE DZIAŁO OJ BĘDZIE

We własne ręce... Masz na myśli oczywiście paradę onanistów? Oj będzie się
            działo...
            • vitmik Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 13:19
              hahaha wiedzialem ze sie tutaj pojawisz
          • y.y Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 13:38
            Nie, raczej nie będzie się działo. Grupka brunatnej hołoty pochodzi sobie po
            ulicach wykrzykując pewnie jakieś homofobiczne hasła i tyle tego będzie. To oni
            rzucają kamieniami, druga strona tego nie robiła i nie robi, więc lepiej nie
            bredź już więcej. Jakoś narazie Ci "pedryle" (jak ich nazywa element Twojego
            pokroju) nikogo nie zawłaszczają i nikim nie rządzą. Ale jak rozumiem idioci
            twojego rodzaju uważają, że to nie jest skandal, że banda łysych skur....w
            rzuca kamieniami w ludzi, ale to że policja ich przed tym chroni. Idź się lecz
            debilu.
            • vitmik [...] 15.06.05, 13:47
              • bprzybysz jakimi kamieniami? 15.06.05, 14:11
                a gdzie to kolorowi i zniewiesciali rzucali kamieniami? vitmik, wytrzyj kaciki
                ust, bo ci sie piana toczy. siad!
                • vitmik Re: jakimi kamieniami? 15.06.05, 14:33
                  a to ci. skasowali moj tekst chociaż jest on identyczny z tekstem poprzednika
                  ktory najezdzal na manifestacje normalnosci. hasla o łysolach, faszystach itp
                  zamienilem na pedryle a brunatni na teczowe. o macie przyklad waszej poparanej
                  sprawiedliwosci. caly tekst jest wiec napisany przez homofila. dlaczego jego
                  nie wykasowano. pytam sie do qrwy nedzy gdzie jest ta wasza yebana tolerancja?
                  • bprzybysz Re: jakimi kamieniami? 15.06.05, 14:37
                    Woof, woof, i czego sie pieklisz? Nie wywalili go bo nie rzuca bluzgami, jak
                    miesem w rzezni. "wkur.....w" ? o to ci chodzilo? BUHAHAHAHAHA
                    • vitmik [...] 15.06.05, 14:45
                      • bprzybysz Re: jakimi kamieniami? 15.06.05, 14:49
                        dziekuje za troske, jednak na Twoim miejscu, aby nie zabrudzic ubran, zalozylbym
                        sliniaczek, po czym poszedl do kuchni i zrobil herbatke z melisy z kilkoma
                        kropelkami nervosolku.
                  • azael11 Re: jakimi kamieniami? vitmik 15.06.05, 14:52
                    jeśli już chodzi o nienawiść i jakieś tam parady jednych czy drugich osobiście
                    nie chcę żadnych ty możesz organizować paradę nienawiści bo aż kipisz
                    a Parada to by się przydała ale w celu wysłąnia wszystkich opcji politycznych na
                    białe misie
                    chyba potrzebny nam rząd z importu bo widzę że w tym kraju ludzi ( zdrowych )
                    brakuje chyba nam wytłukli wszystich przez te wszystkie zabory i dwie wojny.
              • vontomke żal mi ciebie homofobie 15.06.05, 14:12
                bo zwykle fobie seksualne nie biorą się z niczego, większość takich ujadaczy
                jak ty ma problemy z własną seksualnością.
                • i_am_a_bird Re: żal mi ciebie homofobie 15.06.05, 14:55
                  vontomke napisał:

> bo zwykle fobie seksualne nie biorą się z niczego, większość takich ujadaczy
                  > jak ty ma problemy z własną seksualnością.

ja jestem homofobem, a z seksualnością nie mam problemów. po prostu wkurzają
                  mnie dewianci, którzy starają się powiedzieć, że to ja jestem nienormalny.
                  niechby szeptali tak między sobą, nic by mi to nie przeszkadzało. ale kiedy
                  wyłażą na ulicę i domagają się przywilejów z tytułu dewiacji, STAJE SIE HOMOFOBEM.
                  • azael11 Re: żal mi ciebie homofobie/poparcie dla birda 15.06.05, 14:59
                    pewnie nie powinno być żadnych demonstracji
                    niech sobie żyją ale niech nie starają się uważać za lepszych
                    w dzisiejszycha czasach jak człowiek nie uznaje homoseksualizmu uważany jest za
                    zacofanego
                    czy trzeba dać dupy żeby być na czasie ??

wszyscy są ludźmi i wystarczy
                    • anvill Re: żal mi ciebie homofobie/poparcie dla birda 15.06.05, 16:19
                      A ty masz jakiś kompleks niższości że tak się bronisz przed uznaniem homosów za
                      pełnoprawnych obywateli? No tak potrzebujesz kogoś kto w odbiorze społecznym
                      bedzie gorszy bo inaczej to na mnie wypadnie, czyż nie?
                  • y.y Re: żal mi ciebie homofobie 16.06.05, 02:26
                    ja jestem homofobem, a z seksualnością nie mam problemów.

>>>To faktycznie powód do dumy,...

po prostu wkurzają mnie dewianci, którzy starają się powiedzieć, że to ja
                    jestem nienormalny.

>>>A mnie wkurzają debile, którzy opowiadają brednie tego typu, bo
                    Ci "dewianci" nie opowiadają że heteroseksualiści są nienormalni, ale że oni są
                    tak samo normalni jak heteroseksualiści i że mają takie same prawa jak oni. A
                    kłamstwa jakie właśnie napisałeś sprawiają, że rzuca się w nich kamieniami.

niechby szeptali tak między sobą, nic by mi to nie przeszkadzało. ale kiedy
                    wyłażą na ulicę i domagają się przywilejów z tytułu dewiacji, STAJE SIE
                    HOMOFOBEM.

>>>Nie przywilejów człowieku, ale równego traktowania. Wychodzą na ulicę
                    właśnie dlatego, że chołota rzuca w nich kamieniami, że wyzywa ich od pedałów,
                    że zwalnia się ich z pracy za orientację etc etc. Lepiej się zastanów, bo
                    pieprzysz jak potłuczony, a później krążą brednie w tym ciemniackim
                    społeczeństwie, jak jeden z drugim zacznie je opowiadać na lewo i prawo...
          • meth.p Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 14:56
            Pedryle? Ladnie ladnie, ciekawe slownictwo pan Prosty pokazal.
          • aronii Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 15:35
            Witam

Mogą sobie organizować ich prawo, a o równości traktowania przekonamy sie po
            decyzji Kaczki czy na taka paradę zezwoli czy nie. Brać sprawy w swoje ręce ;),
            a czy będą rzucać kamieniami (jak ich nazwałeś "pedryle") zobaczymy czy tylko
            wszech - "polska" jest tak mało wychowana.
          • anvill Re: I BARDZO DOBRZE 15.06.05, 16:12
            Ale przecierz nikt im nie bedzie przeszkadzał - jak chcą sie pokazać - proszę
            bardzo, niech społeczeństwo zobaczy tę menażerie :) (NIECH ICH ZOBACZĄ! hihi)
            Nie sadze żeby doszło do precedensu o którym mówisz - nie każdego swoją miarką
            to że ci bandyci używają kamieni i butelek jako argumentów nie sądze żeby
            skłoniło "pedryli" do ich użycia - nie sądze aby w ogóle chcieli w
            jakiejkolwiek formie z nimi dyskutować - nie ten poziom. Swoją drogą
            wyobraziłem sobie biednych kiboli i policje chroniącą tych młodzieńców przed
            atakami bojówek gejowskich. Więc człowieku zacznij leczyć swoją psychoze...
      • 18261826www [...] 15.06.05, 12:54
      • koopa Martwi mnie to, że jak będzie niska frekwencja to 15.06.05, 13:13
        wyjdzie na to, że normalni też są mniejszością. I co wtedy?
        • obaryb Re: Martwi mnie to, że jak będzie niska frekwencj 15.06.05, 13:59
          koopa napisała:

> wyjdzie na to, że normalni też są mniejszością. I co wtedy?

Ponieważ norma to większość, wyjdzie na to, ze poglądy głoszone przez
          uczestników tej imprezy (czyli klasyczna paranoja) są nienormalne.

Ale skoro czują się dyskryminowani, to niech manifestują. Wolno im.
      • koopa Martwi mnie to, że jak będzie niska frekwencja to 15.06.05, 13:16
        wyjdzie na to, że normalni też są mniejszością. I co wtedy? To dopiero będzie wstyd!
        • ojej.org Proponuje sie przygotowac 15.06.05, 18:45
          Proponuje sie przygotowac i organizowac hepening i ganiać uczesników z wielkimi
          rekwizytami penisów.
    • juice99 Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 12:51
      a niech sobie robią, ale na pewno to nie jest "normalność" (od kiedy to łyse
      przygłupy, które o rodzinie nawet nie słyszały, powinny pokazywać jak żyć heh)
    • dzikamalpa [...] 15.06.05, 12:53
      • yeellow Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:00
        ja tam sie nie boje. Przyjdzie jakas garstka i bedzie wstyd. Jak potem beda
        mowic o "wiekszosci"? Nie moge sie doczekac na te kompromitacje :-).
        Ale ogladac bede w telewizji albo z bardzo daleka,zzeby tlumu im nie robic :-).

--
        • kraq [...] 15.06.05, 13:08
          • jajko69 Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:15
            niebazpieczna dla ludzi jest nienawisc i nietolerancja. jestes hetero -
            wspaniale, nikt cie nie zmusza do zmiany orientacji, nikt cie nie szkaluje -
            nie rob tego innym.

Zyjcie jak chcecie i nie krzywdzcie innych!
            • kraq Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:30
              super! zgadzam sie i nie mam zamiaru nikogo krzywdzic z tego powodu. twoja
              orientacja - _twoja_ sprawa i na to sie zgadzam. natomiast stanowczo
              protestuje, kiedy twoja orientacja staje sie moja sprawa. a ostatnio sie stala
              niestety, co po pierwsze nie ma nic wspolnego z tolerancja dla mnie i mnie
              podobnym a po drugie daje mi prawo do wyrazenia mojej opinii, ze nie zgadzam
              sie na taki stan rzeczy. a to na przyklad sa homoparady, oklejanie knajp
              gejowskimi naklejkami, byc moze niedlugo sie natkne na calujacych sie facetow w
              parku...(fui!) orientacje kazdy powinien zachowac dla siebie, ew. partnera a
              nie robic z tego polityki i widowiska
              • jajko69 Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:39
                chyba jednak niezupelnie sie zgadzamy. ja sie caluje z moim chlopakiem w parku,
                dlaczego inni nie moga? takze geje i lesbijki? orientacji nie da sie zachowac
                dla siebie, hetero tego nie robia, dlaczego homo musza? i nie chodzi mi o
                jakies ekscesy na ulicach, tylko o zwykle sprawy - trzymanie sie za rece,
                pocalunek etc.
                • kraq Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 14:48
                  czy jak napisze, ze widok calujacych sie dwoch facetow jest obrzydliwy to
                  wystarzczy? i nie tylko dla mnie ale dla wielu zwyczajnych ludzi, ktorzy nie
                  zycza sobie wyciagania homoseksualnych zachowan na swiatlo dzienne. i ci ludzie
                  to nie tylko mlodziez wszechpolska. mlodziez wszechpolska to nawet nie jest
                  promil spoleczenstwa. jak ktos chce byc homoseksualista, to niech ponosi tego
                  konsekwencje a nie stawia swiat na glowie i probuje dowodzic zwiazek mesko-
                  meski lub damsko-damski jest taki sam jak damsko-meski i w niczym sie nie
                  rozni.co za bzdura, bo oczywiscie sie rozni i dlatego nie ma i nie bedzie
                  akceptacji spolecznej na publiczne zachowania homoseksualne.
                  • anvill Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 16:34
                    A jak ktoś chce być heteroseksualistą to niech sdobie bedzie w domu. Chcesz
                    być hetero to ponoś tego konsekwencje. Popieram
              • orion_kr Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:45
                > super! zgadzam sie i nie mam zamiaru nikogo krzywdzic z tego powodu. twoja
                > orientacja - _twoja_ sprawa i na to sie zgadzam. natomiast stanowczo
                > protestuje, kiedy twoja orientacja staje sie moja sprawa. a ostatnio sie stala
                > niestety, co po pierwsze nie ma nic wspolnego z tolerancja dla mnie i mnie
                > podobnym a po drugie daje mi prawo do wyrazenia mojej opinii, ze nie zgadzam
                > sie na taki stan rzeczy. a to na przyklad sa homoparady, oklejanie knajp
                > gejowskimi naklejkami, byc moze niedlugo sie natkne na calujacych sie facetow w

Skoro parada nie byla twoja sprawa to nie musiales sie tam wybierac,kazdy ma prawo do propagowania swoich pogladow i ile nie sa sprzeczne z prawem, tak samo wszech polacy moga sobie urzadzac pochody-nic mi do tego i protestowac ani mi sie sni choc uwazam ich za zagrozenie dla demokracji dopuki beda manifestowac pokojowo nie ch sobie to robia.
                A kjapy okleja sie teczowymi nalepkami wlasnie po to zebys nie byl narazony na widok ktory Ci sie nie podoba i nie znalazl sie tam przypadkowo, jest to wiec w twoim wlasnym interesie, w parku zawsze mozesz odwrucic wzrok ;-)=
                > parku...(fui!) orientacje kazdy powinien zachowac dla siebie, ew. partnera a
                > nie robic z tego polityki i widowiska
                • kraq Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 15:01

> Skoro parada nie byla twoja sprawa to nie musiales sie tam wybierac,kazdy ma
                  pr
                  > awo do propagowania swoich pogladow i ile nie sa sprzeczne z prawem, tak samo
                  w
                  > szech polacy moga sobie urzadzac pochody-nic mi do tego i protestowac ani mi
                  si
                  > e sni choc uwazam ich za zagrozenie dla demokracji dopuki beda manifestowac
                  pok
                  > ojowo nie ch sobie to robia.

jak moglem zignorowac parade jak ostatnio o niczym innym nie slychac tylko o
                  tym? dowiedzialem sie tez jak wyglada naczelny pederasta kraju - biedron, bo az
                  go do tokszolow zapraszaja. piekna reklama, nie ma co.

> A kjapy okleja sie teczowymi nalepkami wlasnie po to zebys nie byl narazony
                  na
                  > widok ktory Ci sie nie podoba i nie znalazl sie tam przypadkowo, jest to wiec
                  w
                  > twoim wlasnym interesie,

fajnie, tylko to nie chodzi o wasze przybytki rozkoszy, tylko o zwykle knajpy,
                  ktore maja sobie nakleic nalepke, ze do nich moze przyjsc homoseksualista. bo
                  jak sobie nie nakleja, to zaraz beda napietnowane, ze sa nietolerancyjne. qrwa
                  mac jak by do tej pory homoseksualista nie mogl przyjsc. mogl i nikogo to nie
                  obchodzilo, teraz bedzie naklejka to hulaj dusza moge sie nawet namietnie
                  calowac z kolega albo poprzytulac, bo knajpa jest przyjazna gejom. tylko, ze ja
                  do takiej knajpy nie pojde, bo ciezko siedziec przy piwku ciagle glowe
                  odwracajac. to jest ta wasza tolerancja - klasyfikowanie ludzi np. naklejkami.
                  tolerancja polegajaca na tym, ze do knajpy do ktorej przychodzili wszyscy, beda
                  przychodzili niektorzy

>w parku zawsze mozesz odwrucic wzrok ;-)=

ze ja na to nie wpadlem a jakie szerokie zastosowanie ma twoja koncepcja. np.
                  po co w ogole dbac o porzadek. przeszkadzaja ci smieci w parku, to odwroc glowe
                  i po sprawie
          • majerolski Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 15:25
            hmmm ja myślę że garstka to jednak nie przyjdzie, bo oji maja swoja dyscypline,
            każdy pewnie bedzie miał odpowiednie wezwanie, bo jak nie to go z
            wszechujadaczy wyrzucą hehehehe.... mało mnie to zreszta obchodzi... jesli ktoś
            chce PARODIOWAĆ normalność , jego sprawa... rozsądni nie pójdą hahahahaha
        • dzikamalpa Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:10
          i tu pojawia sie podstawowy blad w rozumieniu tych spraw... ludzie dla ktorych
          tradycyjne wartosci sa wazne to nie tylko MW czy lpr, to znaczna czesc naszych
          rodakow... i tutaj homoseksualizm jest tylko polem bitwy w walce o rewolucje
          konserwatywna
          • holyboy_666 Re: czy ta rewolucja, to rewolucja w ortografii? 15.06.05, 14:03
            pl.indymedia.org/pl/2005/06/14582.shtml
          • obaryb Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 14:04
            i tutaj homoseksualizm jest tylko polem bitwy w walce o rewolucje
            > konserwatywna

Rewolucja konserwatywna nazywa się reakcją.

Tak na marginesie, nie słyszałem o reakcyjnym społeczeństwie, którego obywatele
            byliby zadowoleni. Ale cóż, powodzenia. Tylko proszę mnie nie zmuszać.
          • nick3 "Kontrrewolucja seksualna";-) ? No pasaran! 15.06.05, 16:06
      • y.y Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:40
        tak, tak, oczywiście, na pewno się strasznie boją. Zobczymy kto przyjdzie, ale
        oczywiście jak się okaż że niestty nie przyjdą tam żadne rodziny, tylko grupka
        łysych idiotów, to już nikt tego nie odszczeka no nie?
    • jajko69 WOLNOŚĆ 15.06.05, 12:58
      niech paraduja, to wolny kraj, mnostwo ludzi jest polaczonych roznymi ideami
      i celami, kazdy moze wyjsc na ulice. szkoda tylko, ze robia teraz cos, czego
      tydzien wczesniej zabraniali innym. zezwolenie na pewno dostana (szkoda ze
      inni mieli z tym problemy), i w czasie parady bedzie spokojnie - przeciez
      jedynymi osobami, ktore rzucaja kamieniami w polsce sa wlasnie te, ktore beda
      maszerowac.
      a co do pomyslu, zeby pokazac, ze wiekszosc w polsce opowiada sie za
      zwiazkami hetero - moze i wiekszosc, ale jednak nie wszyscy. i co z tego?

Zyjcie jek chcecie i nie krzywdzcie innych!
      • yeellow Re: WOLNOŚĆ 15.06.05, 13:02
        ale najsmieszniej bedzie, jak przyjdzie ich mniej :-). Wtedy okaze sie, ze
        mniejszosc jest za hetero. To dopiero bedzie kompromitacja :-).

--
        • zen16 Za hetero najlepiej lubię paradować w sypialni, 15.06.05, 13:12
          za tolerancją można na ulicy.
        • kraq Re: WOLNOŚĆ 15.06.05, 13:36
          i co sie tak podniecasz ta frekwencja? was sie w sumie razem zebralo ponoc
          2,5tys. przy czym szli w tym pochodzie tez ludzie hetero, ktorzy protestowali
          glownie przeciwko kaczorom niz wspierali wasze gejowskie idealy. gejow i
          lesbijek byl chociaz z 1000? i to niby taka wielka liczba, te 2,5tys.? wiejskie
          dozynki miewaja wiecej uczestnikow
          • yeellow Re: WOLNOŚĆ 15.06.05, 14:09
            pudlo, chlopcze.

A jak 2500 to malo, to poczekaj do soboty.
            • rnrr Re: WOLNOŚĆ 15.06.05, 14:19
              Pozdrawiam Cię na początek nie bedę sie w szerszą dyskusję wdawał, ale liczę na
              to, ze wreszcie przyznasz mi rację, że cała słuszna idea została tak
              upolityczniona, ze przynosi odwrotne od zamierzonych skutki. Waraszawa Warszawą
              i duże miasta dużymi miastami, ale tam niżej intencje i oceny calych wydarzeń
              pogłębią niestety niechęc do gejów i to poprzez cholerną politkę, poprzez
              cholerne wybory prezydenckie. Tym smutnym przypuszczeniem kończe. Pozdro raz
              jeszcze. PS. Lubie czytać twoje posty i uważnie to czynię bo niewątpliwie
              jesteś wyjatkowo uczciwy i niezłośliwy w swoich postach i jeszcze jedno
              wczorajszy tekst zapodany przez Ciebie był naprawdę świetny. Rzuć jeszcze raz
              link bo jakoś mi umknął i nie wrzuciłem go na kompa.
              • yeellow Re: WOLNOŚĆ 15.06.05, 16:14
                Oto link: homo-niewiadomo.blogspot.com/

Jestem optymistą. Byłem na paradzie. Zgoda, że parada spowodowała wyraźną
                polaryzację. To ma złe, ale i dobre strony. Bo wiele osób zaangażowało się w
                obronę wartości reprezentowanych na paradzie. Sam jestem takim przypadkiem :-).
                A tekst, ktory Ci sie spodobal, pewnie by nie powstal, gdyby wszystko odbylo
                sie legalnie, po cichu i bez rozglosu.
                Przepraszam, nie moge w zgodzie z wlasnym sumieniem powiedziec, ze parada
                zaszkodzila, ze przyniosla zle skutki. To tak jak z wiecami murzynow w Stanach.
                Tez na poczatku burzyly konserwatywnych bialych, tez mialy negatywne skutki
                polityczne. Ale byly niezbedne...
                Rozumiem Twoje zdanie, nie neguje go, ale mam po prostu inne odczucia.
                Niestety, polityka jest wszedzie i ciezko wyobrazic sobie jakakolwiek
                calkowicie neutralna politycznie demonstracje.

ps. dziekuje za mile slowa

--
                • zofja00 Re: WOLNOŚĆ 15.06.05, 17:56
                  > Jestem optymistą. Byłem na paradzie. Zgoda, że parada spowodowała wyraźną
                  > polaryzację. To ma złe, ale i dobre strony. Bo wiele osób zaangażowało się w
                  > obronę wartości reprezentowanych na paradzie. Sam jestem takim przypadkiem :-).

ja też! W dużej mierze dzięki Twojemu tekstowi. Niespecjalnie interesowałam się tym problemem do tej pory, a teraz zaczynam rozmawiać ze znajomymi i zmuszać ich przynajmniej do myślenia. Czyli pozytywny aspekt tego całego szumu medialnego jest.
                  pozdr

ps. dzięki, yeellow, za wysoką kulturę wypowiedzi, z przyjemnością czytam Twoje posty, czego nie mogę niestety powiedzieć o wypowiedziach adwersarzy... Trochę kultury, Panie i Panowie. I może trochę więcej empatii?...
            • kraq Re: WOLNOŚĆ 15.06.05, 15:17
              ale po co mam czekac do soboty? jak na krajowa czy nawet europejska
              demonstracje (wszak podobno byli goscie z zagranicy), przy takiej reklamie jaka
              szla ostatnio w mediach, 2500 to zenujaca liczba. wiecej tam gapiow bylo niz
              was szlo w tym pochodzie. i nie zmieni tego faktu, nawet to, ze mlodziez
              wszechpolska zbierze sie w 10, bo oni reprezentuja siebie a nie reakcje
              spoleczna a wy tam poszliscie raczka w raczke wszystkie organizacje plus
              sympatycy.

ps. chlopcze to mozesz mowic do swojego kochanka
      • midi.max Kocham swojego kocia , jestem dyskryminowany!! 15.06.05, 13:16
        • jajko69 Re: Kocham swojego kocia , jestem dyskryminowany! 15.06.05, 13:19
          naprawde uwazasz, ze czlowiek i zwierze lub czlowiek i nieboszczyk sa w stanie
          stworzyc zwiazek opierajacy sie na milosci i zaufaniu, wzajemnym zrozumieniu?
          • midi.max nikt mnie tak nie rozumie jak moj kotek 15.06.05, 13:20
          • buraq4 Re: Kocham swojego kocia , jestem dyskryminowany! 15.06.05, 13:44
            jajko69 napisała:

> naprawde uwazasz, ze czlowiek i zwierze lub czlowiek i nieboszczyk sa w
            stanie
            > stworzyc zwiazek opierajacy sie na milosci i zaufaniu, wzajemnym zrozumieniu?

Ja kocham moją suczkę, a ona mnie uwielbia. Nie dość, że jestem dyskryminowany
            jako obywatel, to jeszcze na forum GW, takiej niby to tolerancyjnej, jestem bez
            przerwy kasowany.
            • jajko69 Re: Kocham swojego kocia , jestem dyskryminowany! 15.06.05, 13:47
              powiedziala ci to?
              nie bede z toba polemizowac, bo skoro nie widzisz roznicy, to trudno, widac
              niektorzy maja ograniczone mozliwosci pojmowania.
              • buraq4 Re: Kocham swojego kocia , jestem dyskryminowany! 15.06.05, 13:52
                jajko69 napisała:

> powiedziala ci to?
                > nie bede z toba polemizowac, bo skoro nie widzisz roznicy, to trudno, widac
                > niektorzy maja ograniczone mozliwosci pojmowania.

Mówisz, kochane jajko, o sobie. Czasami warto się zastanowić "co autor chciał
                przez to powiedzieć".
              • midi.max Re: Kocham swojego kocia , jestem dyskryminowany! 15.06.05, 14:05
                myslalem że prawdziwa miłośc nie wymaga słów
    • themindseye NIENORMALNI organizuja parade NORMALNOSCI 15.06.05, 13:05
      NIENORMALNI organizuja parade NORMALNOSCI - to prowokacja!!!!! ;-)
    • obywatelgkar Kto to jest ta Sroda?Po co tyle wagi wokol babska? 15.06.05, 13:06
      • jajko69 Re: Kto to jest ta Sroda? 15.06.05, 13:11
        profesor Magdalena Środa, pelnomocniczka rzadu ds. rownego statusu kobiet i
        mezczyzn, niezwykle inteligentna i postepowa kobieta, dazy do zniesienia
        dyskryminacji jakiejkolwiek, oraz do rownosci na wszystkich plaszczyznach -
        rownosci plci, mniejszosci narodowych, seksualnych, rownosci religijnej etc.
        • obywatelgkar Hahahaha, ty naprawde jestes jajko! Jeszcze ... 15.06.05, 13:30
          takiego belkociku nie mialem na internecie okazji czytac! A dla mnie Sroda to
          kiepsciutka pracownica ,,naukowa" sredniutkiego uniwersyciku, w srodku
          sredniutkiego kraiku, pracujaca dla zenujaca kiepsciutkiego rzadziku,
          mierniutkiego ekonomisciny! Babsko marnuje takim naiwnym ,,jajkom" ich podatki
          na dzialanie urzedziku. ,,Ministerstwo" w ktorym kaszalocik ma biurko,
          dlugopisiki i krzyzowke do rozwiazywania. Ta pani ,,profesor" siedzi na
          poteznym zadzie i NIE ROBI NIC!!!!!!!!!!!!!! A naiwniaczki, glupie jajeczka to
          kupuja!
          • jajko69 Re: Hahahaha, ty naprawde jestes jajko! Jeszcze . 15.06.05, 13:42
            a co ty kupujesz? gadanie faceta w spodnicy, ktore jezdzi mercem i mowi czesto
            o ubostwie?
            • obywatelgkar Przykro mi, ale mimo najszczerszych checi nie.... 15.06.05, 13:53
              jestem w stanie zrozumiec twojego komentarza. Zawsze wspolczulem ludziom,
              ktorzy wierza w jakies tytulu, nazwy ministerstw czy wypowiedzi kiepskich
              gwiazdek bierzacej polityki. Pani M.Sroda wklada czasami paluszek w mrowisko,
              bo musi pokazac,ze cos robi za podatki tego biednego spoleczenstwa. A naiwniacy
              kupuja ten bullshit jak czekolade! Bo wlasnie gowno i czekolada czesto na
              zewnatrz wygladaja podobnie!
          • y.y Re: Hahahaha, ty naprawde jestes jajko! Jeszcze . 15.06.05, 13:44
            No proszę, a kim Ty jesteś aby oceniać kogoś takiego jak profesor
            uniwersytecki, zunany autorytet naukowy? Może sam jesteś autorytetem? Bo jak
            rozumiem w tym kraju wcale nie ma ciemnogrodu, zacofania obyczajowego i bunatna
            hołota nie próbouje co i rusz wprowadzić teokracji hmm? Koiety są oczywiście
            równo traktowane, nie ma antysemityzmu, bop na ścianach piszą I love Jude", a
            homoseksualiści mogą nawet wybrać sobie wcześniej jakiego kształtu kamieniem
            chcą dostać. Jasne. Bez komentarza...
            • obywatelgkar Analfabeto naucz sie pisac! 15.06.05, 13:54
              • piotrskw Re: Analfabeto naucz sie pisac! 15.06.05, 15:33
                "Zawsze wspolczulem ludziom,ktorzy wierza w jakies tytulu, nazwy ministerstw czy
                wypowiedzi kiepskich gwiazdek bierzacej polityki."

Piszesz sam do siebie? Na bieżąco?
              • anvill Re: Analfabeto naucz sie pisac! 15.06.05, 16:51
                No przyznaj się jakie tytuły i jakiego uniwersytetu zdobyłeś?
                A zapomniałem że nie wierzysz w tytuły. czyli brak. no to ja nie wiem na jakiej
                podstawie chcesz nazywać ludzi analfabetami bo nawet z twoich tekstów nie
                tryska jakaś mądrość ze o błyskotliwości nie wspomne
              • y.y Re: Analfabeto naucz sie pisac! 16.06.05, 02:30
                Ojejku, co za głebia argumentów. Nie spodziewałem się jednak niczego po
                prostaku Twojego pokroju, jak zwykle okazuje się, że jedyne co potrafią tacy
                jak ty to ad hominem, a nie ad rem. Bo na ad rem brakuje im niestety wiedzy i
                inteligencji... norma.
    • pl.adex Niech spolkuja na ulicach-dowod ze normani. 15.06.05, 13:08
      Jak chca pokazac ze polskie spoleczenstwo uwaza za normalny zwiazek miedzy
      kobieta a mezczyzna to aby pokazac tym gejom ze sa normalni powinni spolkowac
      na ulicach w czasie tej parady.Jak beda sie ociagali i nie beda chcieli brac
      udzialu w tej imprezie to moze oznaczac za na parade udali sie uzurpatorzy
      jakis gej i lesbijka,co tylko trzymaja sie za raczke i czasami pocaluja ale jak
      trzeba spolkowac to juz im sie nie chce.
      • 18261826www Re: Niech spolkuja na ulicach-dowod ze normani. 15.06.05, 13:14
        wiekszosc z nich uprawia self-service pod kolderka ,myslac ze ta dlon sciskala
        tez dlon samego WODZA!
      • aronii Re: Niech spolkuja na ulicach-dowod ze normani. 15.06.05, 16:11
        ciekawy jestem czy na tej paradzie będzie większość facetów. Jak tak to znaczy
        że, albo oni między sobą te "normalne" związki tworzą ;), albo normalny związek
        to taki jaki oni sobie wyobrażają (szowiniści ?), aby ta parada miała
        jakikolwiek sens powinny przyjść całe rodziny ( ale niestety o normalności nie
        świadczy posiadnie żony i dzieci).
    • wredna.lesba Cóż to będzie za parada! Na czele Roman Quńhead 15.06.05, 13:23
      a za nim stadko "walących konia" na łyso wygolonych młodzianów. Piękny widok na
      polską normalność.
      • midi.max [...] 15.06.05, 13:26
      • 18261826www Re: Cóz˙ to be˛dzie za parada! Na czele Roman Qun´ 15.06.05, 13:33
        Czy ci ktorzy "wala konia" to onanisci czy zoofile? Tak czy inaczej mniejszosc
        seksualna!
    • genekgenek Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:26
      Ja nie chcę być "normalnym" w rozumieniu wszechpolaków!
    • genekgenek Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:31
      Apeluję aby wszyscy NORMALNI LUDZIE z daleka omijali miejsca gdzie paradować
      będą wszechpolacy!!!
      O ile Kaczyński im na to pozwoli!
      • midi.max Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 13:35
        Nienormalni wolą chłopców!!!!!!!!!
        • midi.max Związek kobiety i mężczyzny oparty jest seksie a . 15.06.05, 13:38
          mężczyzny i mężczyzny na MILOSCI!!!

• kraq Re: Związek kobiety i mężczyzny oparty jest seksi 15.06.05, 15:23
            kurde jak to jest stanowisko wiekszosci kochajacych inaczej, to macie niezle
            zjechana psyche. a czy to prawda, ze wsrod homoseksualistow jest duzo wiekszy
            odsetek zdrad? ale zapewne nie chodzi o spenetrowanie kolejnego odbytu, po
            prostu sie tak latwo zakochujecie... no coz za uczuciowa spolecznosc
          • eizoo M jak milość P jak pedałów 15.06.05, 16:35

• obaryb Re: Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 14:15
        genekgenek napisał:

> O ile Kaczyński im na to pozwoli!

A dlaczego ma im nie pozwolić? Przecież to tylko faszyści, a nie zboczeńcy.

Kaczor II coś takiego w tym tygodniu powiedział: "Dobrze że tylu ludzi nas
        popiera, choć jesteśmy uważani za faszystów".
    • yabanjin parada katoholikow 15.06.05, 13:43
      :)
    • y.y Re: Hey Geye!!!!!! 15.06.05, 13:47
      Nie masz nic lepszego do roboty chłopczyku niż wypisywanie bredni na forum?
      Może idź pooglądaj świerszczyki albo poszpanuj przed kolegami nowym dresem z
      kreszu?
      • vitmik Re: Hey Geye!!!!!! 15.06.05, 13:49
        NIE OGLADAM SWIERSZCZYKOW I NIE MAM DRESU Z KRESZU. JAK NIE POTRAFISZ/NIE
        UMIESZ/ WSTYDZISZ SIE/ TO NIE KOMENTUJ ZBYT DLA CIEBIE TRUDNEGO PYTANIA
        • y.y Re: Hey Geye!!!!!! 16.06.05, 02:31
          Zbyt trudnego pytania? Którego? jak narazie nie widze tutaj trudnych pytań, ale
          brednie twojego autorstwa, więc nie wiem co miałbym poza tym komentować.
          Świetna zabawa swoją drogą.

PS A zachowujesz się tak, jak byś miał cała szafę takich dresików;p
    • ezpa7z9 Czy będzie tak jak u gejów? 15.06.05, 14:17
      Będą się całować i przytulać.A może mały striptis?Czy będa pokazy normalnego
      wspólżycia?Czy gapie będą mogli sami popróbować z instruktorami(rkami)?LPR-
      JESTEŚCIE NIESAMOWICI!TEGO SIĘ PO WAS NIE SPODZIEWAŁAM!COOL
    • dem0kryt Nie ma ludzi normalnych! 15.06.05, 14:22
      Są tylko źle zdiagnozowani... jak mawiają psychiatrzy... )))))
      • lewekleonek Re: Nie ma ludzi normalnych! 15.06.05, 14:49
        Z tego co napisałeś to wynika, że diagnozę dla świra wydaje inny świr. Diagnoza
        taka jest nieważna. Cały argument bierze w łeb.
        Ja bym to raczej ujął w taki sposób: "Każdy ma jakąś odchyłkę".

/LL

dem0kryt napisał:

> Są tylko źle zdiagnozowani... jak mawiają psychiatrzy... )))))
    • wojten Po zbrodniach faszyzmu to właśnie członkowie 15.06.05, 14:48
      takich organizacji jak MW wydają się najbardziej zoboczoną umysłowo, i to w
      sposób potencjalnie zbrodniczo groźny, grupą w Polsce.
      • i_am_a_bird Re: Po zbrodniach faszyzmu to właśnie członkowie 15.06.05, 14:52
        Geje i osoby popierające ruch gejowski są zdecydowanie bardziej zboczeniu
        umysłowo i oczywiście seksualnie. MW to pod względem zboczenia umysłowego
        przeciętniaki.

• lewekleonek Re: Po zbrodniach faszyzmu to właśnie członkowie 15.06.05, 15:02
        zgadzam się z Panem... i nawet myślę, że takich "zoboczeńców" powinno się
        spałować i zagazować... demokracja to dobra była w starożytnej Grecji.
        A tak na serio to na miejscu ludzi skoncentrowałbym się nad rowojem ekonomii,
        handlu, służby zdrowia i edukacji. Ludzie też od czasu do czasu powinni się
        rozmnażać. Młoda generacja jest zawsze dobra dla kraju, a moim zdaniem to
        homoseksualiści za dużo dzieci nie mogą wyprodukować.
        Dlatego też, wszyscy (konserwatywni i lewacy) powinni się skoncentrować nad
        rozwojem kraju zamiast demonstrować. Bo jak dobrobyt w kraju kwitnie to i prawa
        jednostki są bardzie doceniane - naturalny porządek rzeczy.

wojten napisał:

> takich organizacji jak MW wydają się najbardziej zoboczoną umysłowo, i to w
        > sposób potencjalnie zbrodniczo groźny, grupą w Polsce.
    • kocialapa1 Czy będzie powołana komisja badająca normalność 15.06.05, 15:01
      potencjalnych uczestników demonstracji, przed dopuszczeniem do ich udziału w
      paradzie? Jak trzeba będzie udowodnić normalność?
    • gekon1979 teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 15.06.05, 15:04
      ministrem naszego panstwa jest idiotka
      dzis jeszcze przeczytalem, ze ta chora na lewactwo kobieta, mota w podrecznikach, by nie bylo w nich podzialu na meskie i zenskie zawody i role w zyciu (co jest kretynizmem straszliwym, bo kobieta i mezczyzna to wlasciwie kompletnie rozne gatunki!!)
      ale polityk teczowej hordy, ma swoje postepowe teorie na ten temat
      mam nadzieje ze nie bedzie jajek i kamieni, ale ze bedzie jasno powiedziane co jest chore i szkodliwe spolecznie, i mam nadzieje ze demonstrujacy, powiedzom tez o tym, ze takimi osobami, jest pani Sroda, Jaruga Do Buga, szalona Szyszkowaska, Ikonowicz
      lewackosc to choroba psychiczna, podobna do mani przesladowczej, stad te ciagle histerie o nie tolerancji itp.
      • jurek46pink Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 15.06.05, 15:11
        gekon1979 napisał:

> " i mam nadzieje ze demonstrujacy, powiedzom tez o tym, ..."

================================

Łoj, "demonstrujący POWIEDZOM" nam, właśnie "powiedzom". A wodom świynconom
        pokropiom. (Polska gospodyni w tym wiejskim stroju wygląda jak polne
        kwiecie...)
        • gekon1979 Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 15.06.05, 15:13
          dziekuje za zwrocenie mi uwago na ortografie
          ale moze powiniens sie spelniac na forum dla ortografow??
          • jurek46pink Re: teraz juz - NA POWAŻNIE ! 15.06.05, 15:47
            gekon1979 napisał:

> dziekuje za zwrocenie mi uwago na ortografie
            > ale moze powiniens sie spelniac na forum dla ortografow??
            ---------------------------------------------

Niestety, na poważnie, treść jest najczęściej funkcją formy w tut. wymianie
            poglądów. Im one są niższe, tym gorzej wyrażone, pod względem i stylu i
            ortografii. Innymi słowy, TRZEBA zaczynać od podstaw. Inaczej... będzie się
            mądrym - inaczej. -

P.S.
            Kocham środę (również w czwartek !).
      • munio35 Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 15.06.05, 15:16
        gekon1979 napisał:

> bo kobieta i mezczyzna to wlasciwie kompletnie rozne gatunki!!)

W wiekszości z takich związków wychodzą muły
        • aronii Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 15.06.05, 16:25
          dobre ;)))
        • y.y Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 16.06.05, 02:34
          Rotfl! Owned! Knockout!:)))
      • aronii Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 15.06.05, 16:22
        mam nadzieje ze nie bedzie jajek i kamieni, ale ze bedzie jasno powiedziane co
        > jest chore i szkodliwe spolecznie

Ja tez mam taką nadzieję bo najbardziej chore i szkodliwe społecznie to są
        idiotyzmy głoszone przez LPR i jego młode ramię i im podobni na wszystkich
        szczeblach władzy i wszystkich aspektach społeczno-ekonomicznych.

A i zapomniałem "Kopernik tez był kobietą!!!" :)
      • anvill Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 15.06.05, 16:59
        A ty jakim jesteś gatunkiem bo ja na pewno nie jestem takim jak ty
        • gekon1979 ja anvilu jestem gekonem 15.06.05, 17:00
      • y.y Re: teraz juz jestem w 100% pewien ze to idiotka 16.06.05, 02:32
        "powiedzom tez o tym..."

Tak, napewno "powiedzom", ale nie wiem, czy tacy jak Ty to "zrozumiom"...
    • brynk SRODA - powiedz ile ty zarabiasz w rzadzie Belki.. 15.06.05, 15:06
      No ujawnij swój dochód , powiedz Polakom za ile pracujesz , bo twoje
      zajecia są nieporównywalnie bzdurne w stosunku do zajeć ministra finansów ,
      zdrowia , spraw zagranicznych , spraw wewnętrznych ....
      • mangold Na Twoje leczenie mogło by nie starczyć .... 15.06.05, 16:02
        brynk napisał:

> No ujawnij swój dochód , powiedz Polakom za ile pracujesz , bo twoje
        > zajecia są nieporównywalnie bzdurne w stosunku do zajeć ministra finansów ,
        > zdrowia , spraw zagranicznych , spraw wewnętrznych ....
    • zetp Środa: Parada Normalności to dobra prowokacja 15.06.05, 15:07
      I to mowi osoba, ktora w zeszlym tygodniu dopominala sie "rownosci". Sroda jest
      najlepszym odbiciem SLD i jego rzadow! Zupelna dewiacja i zgnilizna moralna!
    • ffokcuf idą brunatni, idą brunatni.... 15.06.05, 15:09
      Pidżama Porno "Idą brunatni"....
      Pozostawiam pod rozwagę...

"Idą brunatni idą brunatni
      Idą brunatni idą brunatni
      Maszerują ogolone żołnierzyki
      Niszczą drogowe znaki
      Denerwują ich czarne ludziki

Zwartymi szeregami
      Maszeruje czystość rasowa
      Narodowa bossa nova

A to przecież tylko zwykły cygan
      Brudny czarnuch
      Sparszywiałe zero
      Obrzezany wstyd
      Kiepskie ksero
      Bardzo kiepskie ksero
      Czy mam ci mówić co masz robić
      Co mógłbym ci teraz powiedzieć
      Jeśli jeszcze chcesz być z nami

Pomyśl Sam Co Jest Tu Dzisiaj Nie Tak

Idą brunatni Idą brunatni
      Błyszczą bejsbole ćwierkają komórki
      W blokach co mają te same imiona
      Znak spod sutanny:
      Czoło Mostek i oba Ramiona"
    • kropekuk PARADA NIENORMALNOSCI ORTOGRAFICZNEJ 15.06.05, 15:09
      Co za BESZCZELNOSC ze strony tej Wszypolskiej ;)
      serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2761994.html?x=27
      • ffokcuf jak się załatwia problemy łysych debili..... 15.06.05, 15:18
        serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2761994.html?x=3
        • midwesterner Normalnosc i demokracja 15.06.05, 15:23
          Zasada wolnosci zgromadzen dotyczy rowniez Wszechpolakow. Ale co to bractwo ma
          wspolnego z normalnoscia, jest dla mnie zagadka.
      • munio35 Re: PARADA NIENORMALNOSCI ORTOGRAFICZNEJ 15.06.05, 15:24
        Jeszcze lepiej to widać na

pl.indymedia.org/pl/2005/06/14582.shtml
      • aronii Re: PARADA NIENORMALNOSCI ORTOGRAFICZNEJ 15.06.05, 16:31
        Najba4rdziej podoba mi się to:
        serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2761994.html?x=26
        i jeszcze to:
        serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2761994.html?x=27
        tylko jeszcze nad układaniem dłoni w swoim ulubionym geście muszą popracować
    • oszolom.z.radia.maryja ja też będę na Paradzie Normalności w sobotę! 15.06.05, 15:37
      Zapraszam wszystkich tych którzy uważają że rodzina heteroseksualna to rodzina
      normalna> Rodzina normalna to taka w której jest mąż i żona pełniący zarazem
      rolę ojca i matki dla swoich dzieci. Dopełnieniem tej rodziny są dziadkowie z
      babciami wujkowie z ciociami i kuzynostwo
      • y.y Re: ja też będę na Paradzie Normalności w sobotę! 16.06.05, 02:38
        Zapewniamy Cię, że zapewne wszyscy tutaj tak uważają i nie widzą nic złego w
        nuklearnym modelu rodziny, jakich ogromna większośc na świecie. Tyle, że
        niektórzy nie widzą też niczego złego w tym, że dwie osoby tej samej płci mają
        prawo do tego aby nie rzucano w nie kamieniami, nie wyśmiewano, nie wyzywano
        etc. a kretyni twojego pokroju niestety nie i dlatego tylko łysi bojówkarze
        przyjdą chyba na ten wasz pochodek normalności organizowany przez
        stowarzyszenie młodzieży nienormalnej, chociaż oczywiście powszechnej i polskiej
    • wuuj Nalecz, Jaruga, Sroda pokazcie, jak to kochacie 15.06.05, 15:57
      demokracje i idzcie na demonstracje
    • wuuj heteroseksualisci sa w Polsce przesladowani - 15.06.05, 15:58
      Sroda nie wybiera sie na ich manifestacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka