Dodaj do ulubionych

Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ??

09.02.12, 00:32
Witam Serdecznie

Jestem ojcem obecnie 18 miesięcznego chłopczyka który uległ oparzeniom IIb i III stopnia i od 7 stycznia przebywa w szpitalu ale niedługo będzie już wychodził i poszukuję dobrego lekarza który by zajął się leczeniem po oparzeniu. My jesteśmy ze Złotoryi ( woj. Dolnośląskie ) i poszukujemy gdzieś na terenie dolnego śląska jakiegoś dobrego specjalisty, czytałem trochę o specjalistach od oparzeń ale wszystko obracało się w Warszawie, Katowicach, Łodzi czy Szczecinie ale niestety nas nie stać na takie podróże, a nic nie mogłem znaleźć na terenie dolnego śląska. Może jest ktoś w stanie mi pomóc znaleźć takiego specjalistę może ktoś już miał taki problem ?

PS. mój kochany łobuz w szpitalu: zlotoryja.info/grafiki/newspost_images/nawiesniak_02.jpg

Pozdrawiam
Mariusz Nawieśniak

Obserwuj wątek
    • gra2010 Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 09.02.12, 10:13
      B.dobry ośrodek jest w Polanicy Zdrój.
      W szpitalu jest oddział chirurgii plastycznej dziecięcej.
      Leczą tam cięzkie poparzenia i korygują wady rozwojowe.
      Byłam tam kiedyś z dzieckiem.
    • naw_mariusz Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 09.02.12, 11:41
      A jakiś konkretny lekarz ??
      • gra2010 Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 09.02.12, 12:13
        Trudno mi wskazać konkretnego lekarza, który leczyłby oparzenia, ja tam byłam z innym "tematem" smile
        moze zadzwoń na dyżurkę oddziału i popytaj, bo nie wiem czy chcesz prywatnie czy na NFZ
        wiem że w szpitalu jest normalna przychodnia przyszpitalna i jak masz skierowanie to na NFZ leczą dzieci.
        Zadzwoń i dopytaj się.
        • wlazkotnaplot Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 09.02.12, 15:33
          Wrocław szpital na Traugutta.
          Po wyjściu ze szpitala kontolowaliśmy się u chirurga dziecięcego a ten skierował nas do chirurga plastyka dzieć. Wszyscy na Traugutta.
          Upierajcie się przy zabiegach i szukajcie plastyka dziec. U nas był IIb/III, laser i jonoforeza + masarze i CEPAN, śladu właściwie nie ma poza jaśniejszą skórką gdzie martwica utrzymywała się najdłużej.
          Powodzienia.
          • wlazkotnaplot Forum "Oparzone dzieci" 09.02.12, 15:40
            forum.gazeta.pl/forum/f,35623,OPARZONE_DZIECI.html
          • naw_mariusz Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 09.02.12, 21:38
            Właśnie tak myślałem nad tym szpitalem we Wrocławiu i myślę na dr Ćmikiewiczem. Do Wrocławia mam jakieś 80 km ale jest też połączenie pociągiem.

Jeszcze takie małe pytanie kiedy po wyjściu ze szpitala planować pierwszą wizytę ? w pierwsze dni czy dać dziecku trochę odetchnąć bo już 5 tyg jest w szpitalu. Pozdrawiam
            • wlazkotnaplot Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 10.02.12, 12:50
              Po wyjściu ze szpitala pewnie dadzą wskazania. Czekać jednak nie ma na co. U nas po wyjściu robiliśmy jeszcze okłady z ARGOSULFANU, potem chirurg skierował nas do plastyka.
    • naw_mariusz Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 11.02.12, 12:28
      A jeśli można wiedzieć to jaki to był chirurg plastyk ??

Marek Helemejko ??
    • tygrysiatko1 Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 13.02.12, 23:36
      Niestety jest tylko 3-4 lekarzy w całej Polsce którzy prowadzą poradnie p/bliznowe dla dzieci, a niewielu więcej którzy potrafią leczyć oparzenia... z czego 2 należy do ECPB, które jest bardzo prestiżowym stowarzyszeniem chirurgów dziecięcych zajmujących się leczeniem oparzeń...
      proponuję jedna przejchać się na konsultację do dr HOfman do Warszawy... bardzo warto... dla dobra dziecka... doświadczenie ma olbrzymie i efekty wspaniałe...
      • naw_mariusz Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 14.02.12, 00:37
        Czytałem wiele na temat Pani Hofman ale niestety jest to za daleko bo ponad 450 km, a na jednej wizycie się to nie skończy a koszt takiej wyprawy to niestety koło 500 zł sad i nocleg itp to ze 200 zł a ja aktualnie poszukuję pracy a żona studiuje
        • tygrysiatko1 Re: Chirurg dziecięcy od oparzeń poszukiwany ?? 16.02.12, 19:15
          do Pani dr przyjeżdżają ludzie z całej Polski... rówież z Zakopanego czy Gdańska... proszę spróbować skontaktować się bezpośrednio z Panią dr czy to przez maila czy telefonicznie 604 968 265... może coś będzie mogła pomóc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka