chimba 17.05.12, 08:16 Tak wiem powinnam iść z dzieckiem do lekarza, i pójdę - mogę jednak dopiero w przyszłym tygodniu, jednak teraz mam pytanie co to może być jak dziecku 4 letniemu pachnie z ust moczem? Niepokoję się. Dotychczas dziecko zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serei Re: Dziwny zapach z ust 17.05.12, 08:27 Widocznie nie niepokoisz się na tyle, aby je do lekarza wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Dziwny zapach z ust 17.05.12, 08:49 Raczej cię nie pocieszę byc moze to nie zapach moczu może poprostu jakis zepsuty ząb, początki próchnicy, zropiałe migdałki?? Typowy zapach moczu pojawia sie tylko w niewydolności nerek w zaawansowanej mocznicy ale temu towarzyszy szereg innych objawów np. obrzęki,mała ilość moczu itp. Zwyczjanie idź jak najszybciej do lekarza podstawowe wyniki tzn. morfologia,crp, mocznik, kreatynina plus zajrzenie do jamy ustnej pozwolą wyjaśnic problem. Pozdrawiam i zycze zdrowia maluchowi!! Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Dziwny zapach z ust 17.05.12, 12:45 Dzięki za odpowiedź. Z nerkami raczej dobrze, bo siusia normalnie, nie jest opuchnięta,nic ją nie boli, szaleje na dworze,także już sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Dziwny zapach z ust 17.05.12, 12:42 Bo może nie mam jak , bo może jak dziecko nie gorączkuje to od razu nie przyjmują u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Dziwny zapach z ust 17.05.12, 12:46 a język ma normalny ? może to drożdże ? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Dziwny zapach z ust 17.05.12, 13:08 chimba napisała: > Bo może nie mam jak , bo może jak dziecko nie gorączkuje to od razu nie przyjmu > ją u nas? To powiedz, ze goraczkuje. Ja bym nie czekala z takimi objawami do nastepnego tygodnia, no ale ja jestem teraz przewrazliwiona. Rychlo w czas . Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Dziwny zapach z ust 17.05.12, 13:11 jeżeli zapach pojawił się teraz (w sensie wczesniej go nie było), to ja bym nie czekała do przyszłego tygodnia. Powodów może być wiele, m.in. wspomniane przez kogos problemy z nerkami, odwodnienie, problemy z układem pokarmowym. Odpowiedz Link Zgłoś