czikita1233
18.10.12, 22:56
Witam
zaczne od tego że jestem mamą prawie 13 mies synka.Jestem mamą chorą na epilepsję.Moj maly urodzil sie zdrowy dostając 9 pkt za sinicę skory.Mając 8mies mial podejrzenie wodoglowia ale okazal sie zdrowy oprucz tego ze ma jakieś poszerzone komory w mózgu ktore trzeba kontrolowac ale nie o tym....
Niepokoi mnie pare rzeczy np to ze moj maly strasznie mruga oczkami zaciska je czasem tak wytrzeszcza oczka i otwiera buzke jakby sie zawieszal myslalam ze to tiki nerwowe ale pediatra stwierdzil ze na to za wczesnie,neurolog kazal go poprostu obserwowac dalej..te tiki nadal nie zniknely.
Maly czesto budzi sie w nocy z przerazliwym placzem ktorego nie da sie uspokoic nawet 2godz pręzy sie wtedy i bije mnie oraz gryzie.Do tego doszly stany lekowe maly wielu rzeczy sie boi dzis bal sie strasznie poduszki leżacej na lozku tak ze zaczal uciekac.Kiedys lubil byl podrzucany leciutko do gory teraz tak sie boi ze dostaje histerii.Maly moj nie chodzi,nie stoi sam jak chce go troche zachecic to w oczach widac przerazliwy strach.Nie chce stac trzymany za jedna raczke tylko za dwie i to króciutko.Niedawno widzialam jak walił glową w sciane,drugim razem o łóżko..Zaczal duzo gadac po swojemu jest bardzo wesolym malcem strasznie ruchliwym.
Wiem ze moze przesadzam ale drogie mamy co myslicie o tym mruganiu i wytrzeszczaniu oczu?Pediatra nie widzi potrzeby dania nam skierowania do okulisty.Moj maly czasem tak sie mocno zamysla...
A te stany lekowe czy to przejdzie?czy to normalne u takiego malca?
poradzcie